Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.07.2012, 15:49:45
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de kikyo_ea Vezi mesajul
Cum spune si titlul " ingnorati sectantii"... Asa ca n.am de ce sa intru in discutii cu dvs pt ca nu ma intereseaza ce credinta aveti.
După ce v-am apreciat ingenuitatea, acum sunt constrâns să vă apreciez și naivitatea. Puteți să mă "ignorați" în continuare, bineînțeles nu așa cum ați ales să comentați "neintrarea în discuții" pe acest topic. O după amiază plăcută și liniștită!
Reply With Quote
Vechi 21.07.2012, 16:28:51
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Apreciez că vrei să-ți ajuți colegul [într-ale cârcotelii], dar trebuie să te dezamăgesc: toate plicurile sunt la fel, sunt standard.
nu intr-ale carcotelii ci intr-ale ADEVARULUI
Reply With Quote
Vechi 21.07.2012, 19:01:09
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
Este Ana "bunica lui Dumnezeu"? Căci Hristos e Dumnezeu! Poate fi separată firea umană a lui Hristos de cea dumnezeiască?
1 Cartea nașterii a lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam.

2 Avraam i-a dat naștere lui Isaac; Isaac i-a dat naștere lui Iacob; Iacob le-a dat naștere lui Iuda și fraților lui;

3 Iuda le-a dat naștere, din Tamar, lui Fares și lui Zara; Fares i-a dat naștere lui Hețron; Hețron i-a dat naștere lui Aram;

4 Aram i-a dat naștere lui Aminadab; Aminadab i-a dat naștere lui Naason; Naason i-a dat naștere lui Salmon;

5 Salmon i-a dat naștere, din Rahab, lui Booz; Booz i-a dat naștere, din Rut, lui Obed; Obed i-a dat naștere lui Iesei;

6 Iesei i-a dat naștere lui David, regele;

David i-a dat naștere lui Solomon, din femeia lui Urie;

7 Solomon i-a dat naștere lui Roboam; Roboam i-a dat naștere lui Abia; Abia i-a dat naștere lui Asa;

8 Asa i-a dat naștere lui Iosafat; Iosafat i-a dat naștere lui Ioram; Ioram i-a dat naștere lui Ozia;

9 Ozia i-a dat naștere lui Iotam; Iotam i-a dat naștere lui Ahaz; Ahaz i-a dat naștere lui Iezechia;

10 Iezechia i-a dat naștere lui Manase; Manase i-a dat naștere lui Amon; Amon i-a dat naștere lui Iosia;

11 Iosia le-a dat naștere lui Iehonia și fraților lui, la strămutarea în Babilon.

12 După strămutarea în Babilon, Iehonia i-a dat naștere lui Salatiel; Salatiel i-a dat naștere lui Zorobabel;

13 Zorobabel i-a dat naștere lui Abiud; Abiud i-a dat naștere lui Eliachim; Eliachim i-a dat naștere lui Azor;

14 Azor i-a dat naștere lui Sadoc; Sadoc i-a dat naștere lui Ahim; Ahim i-a dat naștere lui Eliud;
Rm 9:5 Lc 3:23-38
15 Eliud i-a dat naștere lui Eleazar; Eleazar i-a dat naștere lui Matan; Matan i-a dat naștere lui Iacob;

16 Iacob i-a dat naștere lui Iosif, bărbatul b Mariei, cea din care S'a născut Iisus, Ce Se cheamă Hristos.

17 Așadar, întru totul, de la Avraam până la David sunt paisprezece neamuri; de la David până la strămutarea în Babilon sunt paisprezece neamuri c; iar de la strămutarea în Babilon până la Hristos sunt paisprezece neamuri.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2012, 19:34:05
Senior Member

Implicit

Citat:
În schimb a adăugat:

Deci intrați fizic prin Hristos ca să vă mântuiți? Este ușa un simbol, ori este chiar Hristos în mod real, fizic? De ce nu interpretați și aici literalist cuvintele Domnului ca să vă mântuiți? Că doar a folosit exact același verb "a fi" ca și în Ioan 6,35 și Mat.26,26. Adică El este Ușa, El este Pâinea, iar pîinea frântă este Trupul Lui. Același verb, care are și sensul de a reprezenta, dar acest sens nu vă convine decât în Ioan 10,9. Că doar e extrem de anevoios să faci o gaură în Hristos (Doamne iartă-Mă!) și să intri prin El pentru a te mântui!

Păi și aici este nevoie să deschizi ochii (nu să faci pe orbul) pentru a înțelege. A înțelege duhovnicește "aceste cuvinte" care sunt "duh și viață", nu trup și sânge real.
Agent de vanzari 666, ce ti-0ai facut la ochi, ca sunt cam negri? De furie? De suparare? De erezie?

"51.Eu sunt Pâinea cea vie, Care S'a pogorât din cer. De va mânca cineva din Pâinea aceasta, viu va fi în veci. Iar Pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este Trupul Meu“.

52.Deci se certau Iudeii între ei, zicând: „Cum poate acesta să ne dea trupul lui să-l mâncăm?...“.
53.Și le-a zis Iisus: „Adevăr, adevăr vă spun: Dacă nu veți mânca Trupul Fiului Omului și nu veți bea Sângele Lui, nu veți avea viață întru voi.
54.Cel ce mănâncă Trupul Meu și bea Sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua de apoi.
55.Căci Trupul Meu este adevărată mâncare și Sângele Meu adevărată băutură.
56.Cel ce mănâncă Trupul Meu și bea Sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el." Ioan 6.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2012, 19:46:26
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Bun. Și în afară de citate kilometrice aruncate la disperare ai?
Reply With Quote
Vechi 21.07.2012, 22:30:21
Senior Member

Implicit

Citat:
Este Iisus Hristos Dumnezeu?

Cretiturile de pe creier te impiedica sa interpretezi textele?

Le-ai citit sau numai le-ai frunzarit? Te obosesc textele lungi?
Daca vrei Sola Scriptura vei primi Sola Scriptura!!

Last edited by Illuminatu; 21.07.2012 at 22:33:03.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2012, 22:46:10
Senior Member

Implicit

Citat:
Vezi, daca mananci prea multe legume te transformi in leguma? Apropo, ce leguma iti place cel mai mult? Sau preferi ghiveciul de legume? Asta ar explica multe lucruri!

Si ca sa mai sedimentam putin ghiveciul din creierasul tau spalat bine-bine:
"51.Eu sunt Pâinea cea vie, Care S'a pogorât din cer. De va mânca cineva din Pâinea aceasta, viu va fi în veci. Iar Pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este Trupul Meu“.
52.Deci se certau Iudeii între ei, zicând: „Cum poate acesta să ne dea trupul lui să-l mâncăm?...“.
53.Și le-a zis Iisus: „Adevăr, adevăr vă spun: Dacă nu veți mânca Trupul Fiului Omului și nu veți bea Sângele Lui, nu veți avea viață întru voi.
54.Cel ce mănâncă Trupul Meu și bea Sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua de apoi.
55.Căci Trupul Meu este adevărată mâncare și Sângele Meu adevărată băutură.
56.Cel ce mănâncă Trupul Meu și bea Sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el." Ioan 6.

Textul se adreseaza celor ce cred doar cu creierul - care, de la caz la caz este mai performant sau mai putin performant -, in sensul ca Mantuitorul le adreseaza acestora - recte rationalistilor iudei si nu numai, ci si sectarilor de astazi puii fariseilor de atunci - o chemare la ceva ce-ti pare si tie putin deplasat: chemarea de manca Trupul Mantuitorului.

Iudeii nu au inteles prea bine si carteau spunand: „Cum poate acesta să ne dea trupul lui să-l mâncăm?...“.
Adica exact intrebarea si suspiciunea pe care voi o ridicati astazi, la 2000 de ani de la Invierea Mantuitorului (in acest rastimp tot felul de eretici au mai ridicat intrebarea asta, si, din pacate pentru ei au murit tot intrebandu-se fara a gasi un raspuns. Pentru ca interpretarea ta, agent de vanzari 666 NU ESTE UN RASPUNS!!!).

Si Mantuitorul ce le raspunde?
Nu le spune nicidecum ca cuvintele Sale sunt doar o parabola, ci le repeta exact ce a spus prima oara: „Adevăr, adevăr vă spun: Dacă nu veți mânca Trupul Fiului Omului și nu veți bea Sângele Lui, nu veți avea viață întru voi."
Auzi ce le raspunde, ereticule 666?
Le confirma inca o data ca ceea ce trebuie sa manance pentru a avea viata vesnica este chiar Sfantul Sau Trup!!!!

Tu de cate confirmari ai nevoie ca sa crezi?
Reply With Quote
Vechi 21.07.2012, 23:22:49
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Inca Nu ai adus versetul bibnlic in care sa arati ca zeciuiala se gaseste in invataturile nou testamentare
Ceri prea mult.
Invataturile lor sunt o combinatie otravitoare de 10% Scriptura facuta harceaparcea si 90% idei "originale" ale "profetilor" lor.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2012, 23:48:38
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ceri prea mult.
Invataturile lor sunt o combinatie otravitoare de 10% Scriptura facuta harceaparcea si 90% idei "originale" ale "profetilor" lor.
Crezi ca mie imi face placere sa discut cu un incuiat la inima ca 666?
Dar daca nu am posta pe acest forum si, mai ales la aceasta sectiune a forumului, ar fi plin de postarile lor otravitoare pe aici.

Mi-e si teama sa ma gandesc ca minciunile lor ar putea sa devina pricini de poticnire pentru fratii nostri ortodocsi.

Am gasit ceva interesant aici, unul care a fost multa vreme sectar sambetist : http://www.nonsda.org/.
Cica anual parasesc erezia cam 300.000 de persoane. Slava Domnului!
Chiar daca nu trec la ortodoxie multi, dar cel putin din pagani cum erau fac un pas inainte spre crestinism.

Last edited by Illuminatu; 22.07.2012 at 00:03:02.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 00:56:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Apreciez că vrei să-ți ajuți colegul [într-ale cârcotelii], dar trebuie să te dezamăgesc: toate plicurile sunt la fel, sunt standard.
Oferite de adunare? La intrare?
Si cu numele pe ele..
Asta nu face o diferenta, nu?

Citat:
Noi, cei doi adventiști de pe forum, v-am cerut măcar o singură dată să ne acceptați profeții? Nu am schimbat subiectul (tot noi!) îndreptând atenția doar spre Scriptură? Recunoaște măcar acum...
Pai doar nu erati prosti sa ziceti "spiritul profetic" aka EGW a zis ca asta trebuie sa o pricepem asa iar cealalta asa..

Voi ziceti: "Scriptura zice", siluind de fapt Scriptura, ascuzandu-va lipsa de autoritate in cele duhovnicesti, in spatele Scripturii.

Pai ce autoritate si cu ce mandat ai tu tupeul sa-mi spui ce ar trebui sa pricep eu din Scriptura?

Dai la o parte pretentiile de profeti indrumati de Dumnezeu a celor ce au facut invatatura adventista ce este azi si cu ce ramai?

Cu niste pareri fara valoare.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32