![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Asa cum exista seminar teologic liceal care imbina disciplinele laice cu cele religioase si specifice Bisericii,asa s-ar proceda si in cazul claselor I-VIII,nu cred ca asta e problema,aici. Problema e de natura financiara....
|
|
|
|||
|
|||
|
Și care ar fi rolul mai special pe care l-ar aduce o școală confesională? Nu are preot de parohie, nu sunt profesori de religie, nu sunt atâția absolvenți de teologie care taie frunza la câini în domeniul teologic? Nu se poate organiza o mini-școală pe lângă biserica locală?
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Dar ca sa avem doar 1-2 scoli la nivelul intregii tari,mi se pare pur si simplu nefiresc ! Last edited by Otilia12; 03.08.2012 at 19:47:37. Motiv: adaugire |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Eu nu imi permit sa judec,Dumnezeu cunoaste inima si sufletul fiecaruia,dar parerea mea este ca o scoala confesionala aduce fara doar si poate o contributie cat se poate de binevenita in viata unui copil,tanar,pe care noi,ca si parinti crestini ortodocsi e firesc sa ne-o dorim la copii nostri,nu?
|
|
|
|||
|
|||
|
Exista o scoala ortodoxa in Bucuresti-scoala,,Sfintii Trei Ierarhi"
|
|
|
||||
|
||||
|
În București funcționează două școli (cu liceu) catolice. Ele pregătesc copii din clasele I-XII.
-Colegiul Sf Iosif, aflat pe Șos Olteniței (în coasta Cimitirului Bellu). Aproape de acesta mai există o școală postliceală pentru asistente medicale, tot Sf Iosif se numește. Este o școală diecezană, aparținând Arhidiecezei Romano-Catolice de București. -Colegiul "Timotei Cipariu", aflat în Bucureștii Noi. El aparține unui ordin greco-catolic: Congregația Inimii Neprihănite. Pregătește copii din clasele I-XII, mai ales copii orfani (mai exact spus: abandonați de părinți, nu că părinții nu s-ar afla în viață). Acestea nu sunt printre cele mai bune școli din Capitală, dar nici printre cele mai rele. Elevii de la aceste școli poartă uniformă și mulți urmează, după aceea, diverse facultăți. Deci, "învățământ confesional" nu înseamnă "învățământ teologic". În trecut (adică în perioada interbelică) Bucureștiul avea mult mai multe școli catolice. Dar niciodată nu a avut o Universitate. Acum, condițiile sunt foarte restrictive. Ca să mențină caracterul de stat (adică să nu trebuiască să perceapă taxe școlare) conducătorii școlilor catolice trebuie să facă o mulțime de demersuri administrative, care le consumă energia și timpul. În țări dintre care, deocamdată, nu facem parte, conformarea cu birocrația se face ceva mai simplu.
|
|||
|
|||
|
Pot vorbi despre aceasta scoala in cunostinta de cauza;copilul meu,Andrei,a terminat clasa I anul acesta aici.
Programa scolara este aceeasi ca si la scolile de stat,dar atmosfera in care traiesc copiii este speciala.Toti merg la biserica,tin post si deseori vorbesc si povestesc despre lucruri duhovnicesti. Aici se continua educatia crestina de acasa si cu rezultate mult mai bune deoarece vad acelasi lucru si in jurul lor,la colegii lor.Andrei a inceput sa citeasca singur un acatist deoarece a vazut acest lucru la o colega(nu cred ca l-as fi convins sa faca acest lucru prea usor). Exista un cor unde au invatat muzica psaltica si baiatul meu canta acum cu placere la strana,la biserica. Cadrele didactice sunt deosebite,oameni cu frica de Dumnezeu care ii educa intr-un mod traditional si totodata crestin ortodox. Au fost in excursii la manastiri,au batut toaca,au participat la diferite concursuri si expozitii cu tematica specifica.. In rest sunt copiii normali care mai fac si nazbatii si nu ne-am propus sa-i scoatem sfinti din aceasta scoala ci doar sa le insuflam dorul de Dumnezeu... Restul va depinde de ei! |
|
|
||||
|
||||
|
așa a fost mereu: mai bine facem biserici decât să scolim poporul.
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Scoli ortodoxe | iana | Despre Biserica Ortodoxa in general | 5 | 28.10.2013 00:04:36 |
| Poezii Ortodoxe pentru Android | Carmen FUNIERU | Resurse ortodoxe on-line | 9 | 01.06.2012 12:52:30 |
| -3 scoli | + 1 biserica | suntneutru | Generalitati | 57 | 21.01.2010 17:35:43 |
| concur clasele I-IV | adichi79 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 18.02.2007 15:36:35 |
|
|