Citat:
În prealabil postat de Tomita
Nu cred ca avea o parere proasta despre femei. Considera, cum si era pe vremuri, femeia mai "slaba" decat barbatul. Daca nu te ajuta nici capul cazi mai usor in pacate, vicii, etc.
Societatea este in schimbare. Statistic au ajuns acum femeila mai destepte decat barbatii. Exista si schimbari hormonale: femei mai baietoase si barbati mai efeminati (si din cauza alimentatiei cu estrogeni).
Mesajul era sa ai grija de sotie oricare ar fi defectul ei (se adresa barbatilor)...este valabil si pentru femei.
|
Corect.
Eu ce nu inteleg in istoria ortodoxiei..sclavia. De ce nu s-a renuntat la sclavi (robi,roabe) imediat dupa ce s-au inlaturat prigonitorii romani si s-a infintat Impreiul Bizantin? E putin aiurea. Cum sa fie o persoana credincioasa, cand i se ia cel mai mare drept-libertatea? Stiu ca sclavia in tarile ortodoxe nu a fost la fel ca si sclavia din Britannia si ca au fost printre primele tari care au renuntat la sclavie, dar de ce nu s-a renuntat din momentul in care se putea, de ce s-a asteptat? Nu prea pot sa pricep cum tu ca ortodox te duci in targ si cumperi un om si il dai comenzi,ca vrea ca nu vrea, el trebuie sa faca.
Bine si in prezent sunt sclavi, desi ei cred ca sunt liberi. Numai ca astazi este un alt fel de inrobire.