![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca ne vom uita in mau toate epocile un de societatea era impregnata de crestinism, vom vedea ca nu numai femeile, cat si barbatii purtau bijuterii. De ce oare? Sa fi fost ei chiar atat de fatis impotriva Evangheliei? Eu cred ca alta este explicatia: In acest text este vorba de un fel de 'negatie semitica' - in stilul, as zice, al aceleia in care ni se spune sa-l iubim pe Dumnezeu si sa-i 'uram' pe mama si tatal nostru. Asta nu inseamna decat, prin contrast, sa iubim mai tare pe Dumnezeu, sa-L punem pe El inainte. Tot asa, ni se spune ca nu ne punem inima in bogatii, caci 'unde este inima voastra, acolo este si comoara noastra'. Sa 'nu ne fasem podoabe din aur' inseamna in stil semitic sa nu fie ele adevaratele noastre podoabe. Eu asa inteleg acest pasaj si asa l-as explica copiilor mei, asa cum scriam si mai sus: ca trebuie sa punem inainte podoaba sufletului, frumusetea inimii. Celelalte nu sunt interzise, ne putem bucura de ele si folosi de ele, insa nu trebuie sa fie ELE adevarata noastra podoaba. PS Am acasa o icoana pictata de ortodocsii din China (sau alta tara orientala, recunosc ca am uitat care) unde Maica Domnului apare cu cercei. ;-)
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Închisoarea copiilor | Florin-Ionut | Generalitati | 6 | 10.01.2013 12:50:29 |
Pedepsirea Copiilor | OanceaHoratiu | Generalitati | 15 | 25.08.2012 01:46:45 |
Carnavalul copiilor( Mosul copiilor din centrele de plasament) | mirela1990 | Umanitare | 0 | 11.12.2010 23:27:05 |
Deruta in credinta si intrebarile - care este cauza? | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 17 | 06.01.2010 19:32:40 |
|