Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.09.2011, 18:42:05
Ioana Pavel Ioana Pavel is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.06.2011
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana Pavel
Implicit

As vrea sa imi pun un nickname. Cine poate sa ma ajute si sa imi spuna cum trebuie sa fac?
Multumesc frumos.
Reply With Quote
Vechi 04.10.2011, 20:51:16
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de teodoraianys Vezi mesajul
Ma intreb cat va mai intarzia Dumnezeu in a apleca urechea si catre mine pacatoasa. Nu stiu ce nu fac bine, caci simt ca bat pasul pe loc de vreo...3 ani. Parca nimic nu se misca; parca m-am oprit in loc si nu stiu incotro sa o iau: la stanga sau la dreapta...Ma gandesc si la casatorie (dar nu apare nimeni); ma gandesc si la calugarie (dar nu am suficient curaj). Intradevar, progresul il simt in interior. Simt pace, chiar si in furtuna...Insa uite ca a venit momentul in care imi vine sa strig: pana cand Doamne? Oare cat timp va mai dura starea aceasta? Oare ce vrea sa ma invete Domnul de ma tine asa...in stand-by?
In Biblie,daca fac abstractie de toata literatura cu caracter duhovnicesc, exista explicate cu claritate,fara dubii,pentru ca toti sa inteleaga,urmtoarele aspecte:ale cui rugaciuni le asculta Dumnezeu;cum trebuie sa fie rugaciunea catre EL (nu ma refer la Tatal Nostru),de ce unele rugaciuni nu sunt ascultate,ce trebuie sa faci ca sa iti fie ascultate, cum iti poti da seama daca rugaciunea ta a fost ascultata.Sunt convins ca orice duhovnic,cu Sfanta Scriptura in fata,va va arata cu claritate aceste pasaje,si va va calauzi in drumul indicat de ele.Daca aveti un duhovnic rugati-l sa va explice.Repet:sunt clare ca lumina zilei,le remarci si la prima citire.
Reply With Quote
Vechi 07.10.2011, 00:38:01
Mia Mia Mia Mia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Locație: Transilvania
Implicit De ce nu ne ascultă Dumnezeu rugăciunile....

http://www.youtube.com/watch?v=-DiIpBQQpGc
Vechi 14.10.2011, 16:23:16
inspiron inspiron is offline
Member

Data înregistrării: 20.09.2011
Implicit

In viata unui om apare o situatie complicata din care nu poate iesi singur pentru ca nu depinde de el. Singura speranta este rugaciunea. Raspunsul nu apare in timp util sau chiar deloc desi de rezolvarea acelei situatii depind foarte multe inclusiv apropierea sau departarea lui de Dumnezeu. Din ce s-a mai discutat pe forum s-a ajuns la concluzia ca Dumnezeu nu predestineaza ci doar pre-stie. Stie ca acel om se va indeparta de credinta (alegerea lui pe baza liberului arbitru) din cauza acelei situatii si totusi nu intervine. Sa inteleg ca il lasa practic sa se condamne singur ? Ok e alegerea lui dar totusi un raspuns la rugaciunile lui, un semn cat de mic l-ar fi facut sa aleaga celalata cale. E mai mult o intrebare retorica, raspunsurile de genul vorbeste cu parintele duhovnic, citeste vietile sfintilor etc nu reusesc sa ma lamureasca :).
Reply With Quote
Vechi 21.08.2012, 18:07:47
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de EmaSimona Vezi mesajul
Când Dumnezeu nu răspunde rugăciunilor, ori noi așteptăm ca să ne facă nouă toată treaba, cum ar fi să avem un job fără să răsfoim anunțurile de angajare, sau nu știm ce cerem, vrem ceva nepotrivit, care ne va face poate rău.
Un cuvant ziditor al Sfantului Dimitrie al Rostovului despre implinirea dorintelor

Nu te intrista daca ceva din ceea ce se savarseste in lume nu se face dupa dorinta ta. E cu neputinta ca toate sa se savarseasca dupa gandul tau si dupa cum tu voiesti, caci nu toate dorintele tale sunt bune si nu toata implinirea lor este cu folos.

S-a implinit ceva dupa dorirea si voia ta - bine; nu s-a implinit - lasa-l voii lui Dumnezeu. De s-a implinit vreun lucru asa dupa cum tu insuti l-ai dorit, fii multumitor; daca nu s-a facut asa, nu te mahni, caci nimic nu este vesnic aici, si orisice lucru este pentru scurta vreme in aceasta lume.

Tu insa o singura grija sa ai, sa nu fii strain de Dumnezeu si de harul Sau preasfant. Nu ravni foarte ca toate dorintele tale intotdeauna sa se implineasca si pururea sa fie dupa voia ta - acest lucru nu este in puterea omului, ci intru aceea a lui Dumnezeu.

Una este voia lui Dumnezeu si alta este voia ta, iar gandurile Sale sunt altele decat ale tale, nefiindu-ti tie in putere sa cunosti si sa intelegi dumnezeiestile ganduri. Iata de ce nu se cade sa te mahnesti pentru dorintele neimplinite si se cuvine ca toate sa le lasi in seama Domnului. "Arunca spre Domnul grija ta si El te va hrani; nu va da in veac clatinare dreptului" (Psalm 54, 25).

Nu fii imputinat cu sufletul si nerabdator, dorind ca toate sa se implineasca indata dupa voia ta. Cu mult mai bine este ca intru liniste si rabdare sa te rogi lui Dumnezeu, lasandu-le pe toate in voia Lui. Nu cere implinirea grabnica a dorintelor tale - nu oricare dorinta este buna si nici toata implinirea lor nu este folositoare. Poti afla care din dorintele tale sunt dupa vointa Domnului prin asteptare indelungata si prin rugaciune sarguincioasa.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2012, 19:29:45
Tomita Tomita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Frumos raspuns ai gasit Ekaterina.
Vizavi de intrebarea topicului..cred ca la rugaciuni raspunsurile vin mai devreme sau mai tarziu (uneori pentru ceva rau mi s-a implinit a doua zi dorinta...alteori am cautat raspunsul ani de zile)..vin si raspunsurile..sau ne schimbam prioritatile.
Eu mi-am dorit mult sa am un copil, m-am rugat mult (am vrut si inseminare artificiala) ...si acum stiu ca nu am sa am niciodata. Cred ca e mai bine asa pentru ca asa a vrut Dumnezeu pentru mine...desi sunt inebunita dupa copii..parca nu mai gandesc deloc in preajma lor (gandesc dar rationalul parca e intr-un plan secundar).
Reply With Quote
Vechi 21.08.2012, 22:30:20
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

Citat:
În prealabil postat de Tomita Vezi mesajul
Cred ca e mai bine asa pentru ca asa a vrut Dumnezeu pentru mine...
Vezi , asta asteapta Dumnezeu de la noi , o farama de incredere in El ! Ferice de oameni care simt si gandesc ca tine . . . !
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa-l pomenim in rugaciunile noastre pe Parintele Arsenie Papacioc ! cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 45 18.09.2013 21:08:53
Casele noastre sau Casa lui Dumnezeu ? Constanta Intrebari utilizatori 18 02.09.2011 10:33:39
Sa ii pomenim in rugaciunile noastre... Sandra27 Umanitare 5 11.02.2011 16:40:38
Rugaciunile impotriva dusmanilor Il supara pe Dumnezeu costel Rugaciuni 39 16.10.2009 17:42:13
Incendiul din California; Raspunsul lui Dumnezeu Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 24 09.08.2008 20:36:31