![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Intodeaua sunt doua cai de pocaita: a) cea usoara: prin acceptarea greselii si indreptarea ei daca este posibil (precum a facut cand s-a pocait Zaheul vamesul si hraparatul), prin semerenie onesta prin cererea iertarii si milei lui Dumenzeu. b) cea grea: ne ajuta Dumnezeu cu toiagul sau sa ne smerim si sa ne pocaim... caci "Dumnezeu ne iubeste si El nu vrea moartea pacatosului ci sa se intoarca si sa fie viu" si Dumnezeu spune: "Mila voiesc iar nu jertfa". Negociatul nu trebuie confudat cu targuaiala si inselaciunea. Pe de alta parte nu toti oamenii au timp "de targuiala" mai ales pentru nimicuri. Personal detest stilul negocierii aparente (sub care se ascunde inselaciuna) practicata de multi. Preturile nu sunt afisate si sunt "facute" pe loc de vanzator in functie de client. "Lasa ca ne intelegem noi" spun multi inselatori si cei ce pica in capcana aceasta sunt jupuiti. "Vorba trece scrisul ramane". Prefer stiul de comert scandinavic unde exista transparenta si onestitate. Preturile sunt afisate. Daca vrei cumperi daca nu nu. Daca esti inselat atutoritatile iau atitudine corespunzatoare. Citat:
Citat:
"Unde-s doi puterea creste!" Citat:
tarabagii... de multe ori sunt intermediari. Fiecare om are rolul sau si rostul sau. Cinstea cuvenita trebuie acordata fiecaruia. In comunism valorile sociale, intelectuale au fost rasturnate. Vanzatorii si maturatorii "umileau": medici, profesori, ingineri etc. ... care erau infometati si exterminati in inchisori, "canal". "Bateti pastorul si oile se vor imprastia". Distrugeti conducatorii poporului (Preotii, medicii, inginerii, profesorii...) si "turma" va putea fi pradata dupa bunul plac. Am fost martor zilele acestea la situatii incredibile (desi nu eram in Romania protagonisti erau roamanii). Soferi cu pretenii de ghid turistic "dadeau lectii" de teologie (si nu numai) chiar si preotilor! Le vorbeau cu impertienta intelectualilor (inclusiv preotilor) si ii tratau ca pe niste "saci de cartofi". Cum am procedat: evident ca am "concediat soferul cu pretenii de ghid turistic la locuri sfinte" (nu dau nume caci nu infieram omul ci pacatul... ii veti recunoste usor). ("Concedierea" a fost pe duara pelerinajului, transportul fiind platit -"tapa" deja luata- a trebuit sa ne intoarcem in tara tot cu "soferu' " impertinent si obraznic...) Lectia a fost invatata... mai ales ca sunt si alte agentii ce au pentru pelerinaje la locuri sfintie si preturi mai bune si servicii mai de calitate, ghizi ce sunt absolventi de teologie (nu dau nume, ii recunoasteti usor...) Citat:
Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; Last edited by Eugen7; 29.08.2012 at 11:48:36. |
|
|||
|
|||
![]()
Am o nelămurire: ca să-l spunem întâi Bisericii cum facem? Îl întrebăm care e duhovnicul lui, ca să ne ducem la el să-i spunem? Sau care e parohia de care aparține? Ne adresăm în scris episcopiei?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Consider pertient ca in situatia in care observam un inselator in comert, sa il atentionam si daca nu se pocaieste atunci sa discutam cu duhovnicul nostru si sa cerem binecuvantare sa il reclamam la autoritatilor competente pe inselator, pentru ca nu cumva si alti frati de-ai nostri sa fie inselati. Ma veti intreba: de ce sa cer binecuvantare de la duhovnic? Simplu pentru ca sunt situatii in care merita efortul nostru (cand cei inselati se asociaza si este adecvat sa cheme in judecata spre exemplu pe un inselator activitatea acestuia fiind paralizata)... si sunt situatii in care inselatorul pica singur in groapa pe care o sapa. Dumnezeu ne calauzeste in toate... trebuie in toate sa cautam voia LUI caci "cel ce a zidit ochiul vede si cel ce a zidit urechea aude". Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
|||
|
|||
![]()
De citit:
Canibalismul provocat de sovietici în Basarabia http://www.historia.ro/exclusiv_web/...tici-basarabia Foametea din Transnistria (1932-1933) si din Basarabia (1946-1947) http://politicom.moldova.org/news/fo...08704-rom.html |
|
|||
|
|||
![]()
Heaven, la ce piata te duci? Cand stateam in Brasov, venea mereu in cartier la mine un batranel si vindea lapte de la vaca lui. Mai aducea si branza etc. De venit vin in Brasov, dar trebuie sa ii descoperi.
Oricum. zi-mi la ce piata mergi si am sa iti zic ce stiu. |
|
||||
|
||||
![]()
Va multumesc din suflet tuturor pentru raspunsuri!
Laura,de obicei la piata Dacia merg sa imi fac cumparaturile. In alta ordine de idei,ma gandeam si la utilitati...oare ce variante de a mai face economie exista? Cineva m-a sfatuit sa cumpar,spre exemplu,becuri economice pentru ca voi plati destul de putin factura de electrica.Voi aveti,folositi?Merita sa cumperi asa ceva? Multumesc mult,o zi minunata va doresc!
|
|||
|
|||
![]()
Nu e rau sa avem in casa si felinare economice. Invarti de o manivela si iti lumineaza toata noaptea, daca vrei. Sa avem grau si seminte in general.
In rest, asa cum spunea si parintele Cleopa, sa incercam sa ne multumim cu putin, caci s-ar putea sa ajungem iar la lampas si la festila. Dar sa nu intram in panica, ci sa valorificam duhovniceste saracia ca si cum am fi vrut sa ne calugarim si am fi renuntat noi insine la averi. Putem fi bogati in cele sufletesti daca valorificam duhovniceste incercarile oranduite de Dumnezeu. Doamne ajuta. Last edited by antoniap; 30.08.2012 at 10:37:02. |
|
|||
|
|||
![]()
Se face o oarecare economie cu becurile economice, dacă iei unele cu o durată de viață mai lungă, chiar dacă puțin mai scumpe. Cât am locuit într-o garsonieră, folosind 5 becuri, am redus factura de la 50 de lei la mai puțin de 40 de lei pe lună. Totuși, frigiderul este cel mai mare consumator, după care, la mine, calculatorul, pt. că stă deschis de dimineața până noaptea.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Last edited by ovidiu b.; 30.08.2012 at 10:13:18. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum putem ii mai putem ajuta pe cei dragi care s-au stins? | alex190 | Spiritualitatea ortodoxa | 14 | 12.09.2012 21:24:24 |
Ce putem face pentru ca societatea in care traim sa devina mai buna? | Andu30 | Generalitati | 38 | 24.03.2011 22:03:30 |
Ne putem ruga si pentru Gabriele? | ladyanda | Generalitati | 3 | 20.11.2010 22:51:14 |
Sfaturi la vremuri de criza... | silverstar | Generalitati | 28 | 25.04.2009 18:16:15 |
Oare crestinismul autentic va supravietui? | grecu | Preotul | 18 | 30.12.2007 19:19:25 |
|