Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.09.2012, 00:01:52
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Procedura de IVF se face asa:

Femeia este stimulata hormonal sub stricta observatie medicala. Produce un numar de ovule. In general putine, nu 10, ca nu suntem gaini.
Nu numai că se produc frecvent 10 ovule (femeia fiind văzută exact ca o găină), dar acest lucru este criteriu de performanță pentru un centru de fertilizare in vitro.

Documentați-vă din acest scurt rezumat al unui studiu științific: http://www.advancedfertility.com/eggspregnancyrates.htm

Ca regulă generală, obișnuiți-vă să aveți o bază științifică pentru o discuție științifică.

Citat:
Pe urma se pun intr-un vas cei doi gameti (adica ovulele si sperma) si se lasa sa se faca fecundarea. Dupa 2-3 zile se iau 2 max. 3 embrioni si se pun in uterul femeii. Restul se pun la congelat.
Nu se scoate nimic din uter, nu se omoara nimic. Embrionii ramasi se pun imediat la congelator. Se pot folosi ulterior pentru o noua sarcina, sau mai multe.
Care nouă sarcină, presupunând că aceasta a prins ? Vreți să spuneți că, după vreo 4 ani, femeia se hotărăște să mai aibă o sarcină și atunci sună la centrul FIV și se programează pentru o nouă însămânțare cu ouăle congelate rămase ? Și pe urmă, dacă vrea a treia sarcină, sună să întrebe dacă au mai rămas ouă la frigider din acelea de acum 8 ani ? Dv vorbiți serios ? Bun, și dacă nu sună, când se golește marfa din frigider ?

Citat:
Nu exista asa o reductie embrionara cum spui tu. Ceea ce confunzi tu este altceva. In unele tari si cazuri, daca sarcina este multipla si este periculos pentru femeie s-o duca (adica sunt riscuri), se face reductia in corpul ei.
Deci, România face parte din acele țări ? Și care nu fac parte dintre acelea ?

Citat:
In laborator nu se omoara nimic cu buna stiinta. Se poate ca unii embrioni sa nu se dezvolte, sa fie bolnavi/anormali.
Dacă sunt congelați, într-adevăr, se poate "să nu se dezvolte". În acest caz, fiindcă au îndrăznit să nu se dezvolte, sunt aruncați la lada cu infecte nu cu bună știință, ci din întâmplare, dintr-un exces de zel al femeii de serviciu ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 01.09.2012, 13:19:08
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Nu numai că se produc frecvent 10 ovule (femeia fiind văzută exact ca o găină), dar acest lucru este criteriu de performanță pentru un centru de fertilizare in vitro.

Brus te-ai informat? Ca nici nu ai stiut sa explici ca lumea procesul. Nici o femeie nu face in mod normal atatea ovule. Si majoritatea nici macar cu stimulare. Ar fi ei fericiti sa aibe mai multe ovule ca sa poata avea pentru mai multi copii.

Documentați-vă din acest scurt rezumat al unui studiu științific: http://www.advancedfertility.com/eggspregnancyrates.htm

Ca regulă generală, obișnuiți-vă să aveți o bază științifică pentru o discuție științifică.

Baza mai reala si mai stiintifica decat ceea ce mi-a spus medicul si scriu tot medici pe internet nu exista

Care nouă sarcină, presupunând că aceasta a prins ? Vreți să spuneți că, după vreo 4 ani, femeia se hotărăște să mai aibă o sarcină și atunci sună la centrul FIV și se programează pentru o nouă însămânțare cu ouăle congelate rămase ? Și pe urmă, dacă vrea a treia sarcină, sună să întrebe dacă au mai rămas ouă la frigider din acelea de acum 8 ani ? Dv vorbiți serios ? Bun, și dacă nu sună, când se golește marfa din frigider ?

Sunt pastrate la congelat atat timp cat plateste cuplul. Si nu suna sa intrebe daca mai sunt oua, ca nu sunt la piata. Ei stiu intotdeauna cate oua au folosit la o sarcina si cate au ramas. Sunt lucruri f.pretioase, nu oua de gaina.

Deci, România face parte din acele țări ? Și care nu fac parte dintre acelea ?

Reductii gemelare nu stiu unde se fac. Nu ma intereseaza. Dar in Romania si in majoritatea tarilor din Europa nu am auzit. Nici nu au de ce, pentru ca se evita sarcinile multiple. Iar pe cale naturala, cum da Dumnezeu.

Dacă sunt congelați, într-adevăr, se poate "să nu se dezvolte". În acest caz, fiindcă au îndrăznit să nu se dezvolte, sunt aruncați la lada cu infecte nu cu bună știință, ci din întâmplare, dintr-un exces de zel al femeii de serviciu ?
Eu nu mai discut. Fiecare aici o tine pe a lui. Am mai spus. Voi vorbiti de pe pozitia de parinti sau oameni care n-aveti treaba cu copiii, noi de pe alta pozitie.
Si nu ne putem schimba niciodata aceasta pozitie din cauza suferintei din suflet.
Si nu-mi doresc decat sa nu sufere si altii, tineri asa ca noi.
Vechi 01.09.2012, 13:41:24
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Nu mai vreau sa raspund nimanui, Discutia nu are rost.
Sunt si medici aici care nu inteleg de ce au devenit medici daca se opun asa de vehement stiintei.

Repet, in acelasi mod se discuta inainte si despre transplant. La fel se discuta si acum si despre tratamente medicale, medicamente si etc.
De ce va mai faceti fratilor medici si va mai duceti la medic atunci cand sunteti bolnavi?
Tot ceea ce este medical este rau. In fond si transfuzia de sange este tot un pacat. Unii refuza si asta in numele lui Dumnezeu.

Da, se poate si cu rugaciunea si cu tratamente naturiste, dar nu trebuie neglijate nici cele medicale, stiintifice. Impreuna pot ajuta.
Toate sunt de la Dumnezeu date.

Si daca nu ne potolim cu rautatea, tot El ni le si poate lua intr-o secunda pe toate, cu tot cu Pamant.

Ca sa mai raspund la niste ultime intrebari:

1. Nu ne putem muta toti in Valea Plopului ca sa capatam un copil. Acei copii nu sunt dati pentru ca mai au parinti. Mai scria cineva asta pe alt fir. S-a interesat direct la parintele. Parintele nu are copii orfani. Copiii aia nu stau insa nici cu parintii lor, si nici nu sunt dati in adoptie. Nu-mi este clar.

2. Nu, nu am facut in vitro si nici nu ne-am dus sa facem copii cu alti parteneri, desi ne-a venit in minte. Ne respectam mult.

3. Nu stiu de ce safie pedeapsa de la Dumnezeu. Multa lume are probleme de fertilitate de la nastere. Cu ce sunt ei vinovati?

4. Fara forme nu poti lua un copil de nicaieri. Nu este legal. Chiar si de la maternitate, sau un copil de la cineva cunoscut, trebuie sa faci forme si sa respecti niste legi.
Exista site-uri pentru adoptie si vedeti acolo cu ce probleme se confrunta cei ce vor sa adopte.
Asa cum am mai spus, voi cei care aveti copii nici nu stiti si veniti aici cu idei sa luam de la maternitate sau de la femei, privat. Am vrea si noi, dar nu suntem la piata, iar copiii nu sunt marfa.

5. Si da Lore, ne-am interesat si nu am avut si nu avem sanse. Suntem saraci, exista limite de varsta si alte probleme legale. Daca se putea, am fi avut copil pana acum, macar infiat.

Eu am incheiat acest subiect. Dumnezeu va lamuri si aceasta chestiune intr-o zi.

Tomita ai scris f.frumos ultimul tau mesaj.
Aici se vorbeste atat de fara suflet despre oameni si despre copii, de parca am fi toti marfa. Si animalele si tot sunt mai respectate.

Mai bine multumiti lui Dumnezeu ca nu sunteti voi in pozitia altora si va vin copiii in poala si inca sanatosi.
Cine si daca merita numai Dumnezeu stie.
Vechi 01.09.2012, 22:25:35
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Nu mai vreau sa raspund nimanui, Discutia nu are rost.
Sunt si medici aici care nu inteleg de ce au devenit medici daca se opun asa de vehement stiintei.
Stiinta fara moralitate e zero.

Citat:
Repet, in acelasi mod se discuta inainte si despre transplant. La fel se discuta si acum si despre tratamente medicale, medicamente si etc.
De ce va mai faceti fratilor medici si va mai duceti la medic atunci cand sunteti bolnavi?
Tot ceea ce este medical este rau. In fond si transfuzia de sange este tot un pacat. Unii refuza si asta in numele lui Dumnezeu.
Faci comparatii aiurea pentru ca argumente decente nu ai.

Citat:
1. Nu ne putem muta toti in Valea Plopului ca sa capatam un copil. Acei copii nu sunt dati pentru ca mai au parinti. Mai scria cineva asta pe alt fir. S-a interesat direct la parintele. Parintele nu are copii orfani. Copiii aia nu stau insa nici cu parintii lor, si nici nu sunt dati in adoptie. Nu-mi este clar.
Multi au parinti doar teoretic, dpdv legal atat timp cat nu gasesti parintele care sa fie de acord cu adoptia, adoptia nu se poate face.
Si la multi pur si simplu nu se cunosc parintii.
E o lacuna legala, daca vrei.

Dar sunt multi copii care sunt crescuti de oamenii din sat si raman acolo in sat, se casatoresc, fac copii la randul lor..

Citat:
3. Nu stiu de ce safie pedeapsa de la Dumnezeu. Multa lume are probleme de fertilitate de la nastere. Cu ce sunt ei vinovati?
Nu, nu este neaparat asta.
Dar daca astepti ajutor de la Dumnezeu in acest sens, fie ca e vorba de infertilitate, infiere, etc. trebuie sa ai respect si fata de Biserica, principiile morale care le promoveaza, etc.

Ti s-a spus foarte frumos si aici.

Citat:
4. Fara forme nu poti lua un copil de nicaieri. Nu este legal. Chiar si de la maternitate, sau un copil de la cineva cunoscut, trebuie sa faci forme si sa respecti niste legi.
Exista site-uri pentru adoptie si vedeti acolo cu ce probleme se confrunta cei ce vor sa adopte.
Asa cum am mai spus, voi cei care aveti copii nici nu stiti si veniti aici cu idei sa luam de la maternitate sau de la femei, privat. Am vrea si noi, dar nu suntem la piata, iar copiii nu sunt marfa.
Intr-adevar, un copil nu este o jucarie sa zici "vreau copil" si gata..

Citat:
Aici se vorbeste atat de fara suflet despre oameni si despre copii, de parca am fi toti marfa. Si animalele si tot sunt mai respectate.
Exact asta ai facut tu, Sophia, declarand ca un copil merita respect doar in momentul nasterii, inainte e orice ..o gramada de celule la dispozitia ambitiilor unui cuplu sau .."stiintei".

Last edited by AlinB; 01.09.2012 at 23:02:35.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un posibil raspuns ! ( Cum sa traiasca sotii care nu pot avea copii ) cristiboss56 Nunta 1 03.02.2009 21:21:53
Copilas in cuplu mixt. toma_nec Generalitati 53 28.08.2008 18:34:59
Lesbiencele vor putea avea copii biologici florina.stan Homosexualitatea 92 19.05.2008 18:37:26
Cum vede un cuplu lucrurile "duhovniceste" ? nicolae.lucian Nunta 6 22.12.2007 17:40:13
Dragostea in viata de cuplu eugen_gh Nunta 38 03.09.2007 22:28:50