![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
exact ce s-a spus: nu mai exista notiunea de casatorie ci de concubinaj (a se citi: relatie stabila !) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
As propune ca pana cand cunoasteti un om, sa nu mai faceti afirmatii de genul acesta. Nu mi se pare prea crestinesc nici sa judecati oamenii de la primele semne oferite. |
|
|||
|
|||
![]()
Sincer, chiar ma asteptam sa gasesc pe acest forum altfel de oameni. Sunt profund dezamagita de faptul ca aici critica, atacurile virulente si tendinta de a judeca fara a analiza sau a cere mai mult detalii sunt in mare voga. Am luat decizia de a scrie pe acest forum in speranta ca voi gasi oameni inteligenti, intelegatori cu care se pot purta conversatii profunde. Desi nu am atacat pe nimeni, nu am judecat pe nimeni, nu am promovat ideea desfraului sau vreo practica necrestineasca, dau numai peste persoane care nu trec de un anumit orizont impus de sine. Cu parere de rau va spun, nu e nimeni Dumnezeu aici si nu cred ca undeva in Biblie este sustinuta aceasta idee de a privi numai latura negativa a oamenilor.
E foarte pacat ca se intampla asa ceva pe un forum ortodox, unde gandurile bune, compasiunea si amabilitatea ar trebui sa primeze. |
|
||||
|
||||
![]()
domnisoara...pacatele sunt de alta natura, infierarea unui pacat este un lucru crestinesc.
|
|
||||
|
||||
![]()
mda... cred ca nici duhovnic nu aveti...
la Biserica va duceti? va spovediti? daca sprijiniti aceasta Taina a Ortodoxiei, Casatoria, faceti bine si maritati-va, nu mai dati exemplu gresit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dezamagitor, sincer. |
|
||||
|
||||
![]()
Andra, poate că dl Cornel Urs nu a folosit limbajul cel mai caritabil cu putință. Dar, în fond, unde a greșit să vă dezamăgească așa de mult ?
A presupus că trăiți ca soț și soție. De observat că nu a spus, oblu, "curvie", ci a folosit, totuși, un eufemism: "concubinaj". Poate că nu a folosit cine știe ce raționament: cred că a aplicat un criteriu statistic. Într-adevăr, vedem cu toții că foarte multe persoane care spun că au "relație stabilă" de 5 ani trăiesc, de fapt, în păcat. A greșit și nu acesta e cazul dv ? Faceți parte din grupa rară a celor care trăiesc în curăție în cadrul unei relații stabile de mai mult de un an ? În cazul acesta, dați-mi voie să repar eu eroarea de judecată prezumpțioasă a dlui Urs și să vă cer iertare în numele lui. Duhovnicul pe care îl aveți și la care vă spovediți regulat precis vă va spune că e bine să îl iertați !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
multumesc domnule Mihnea pentru intentia dumneavoastra excelenta, totusi nu am acuzat-o pe Andra de nimic, eu doar am tras concluzia: "nu mai exista notiunea de casatorie ci de concubinaj (a se citi: relatie stabila !)" ca un lait_motiv al tuturor relatiilor stabile din ziua de astazi, pentru ca asta se intelege cand cineva spune ca este intr-o relatie stabila de un numar de ani. as vrea sa citesc din partea tinerilor useri crestini ortodocsi sau catolici ca sunt casatoriti si ca isi respecta si iubesc partenerii de casatorie, asta as vrea, ma deranjeaza cand cineva care se pretinde crestin foloseste pentru propria situatie expresia "relatie stabila". si as vrea sa atrag atentia tuturor ca daca nu respecta institutia casatoriei, comit un mare pacat, asta va poate spune orice parinte la Biserica. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ceea ce m-a deranjat la ceea ce a spus domnul Cornel Urs nu a fost in materie de continut. Ci in materie de exprimare. Consider ca mai ales pe un forum ortodox, ar trebui sa existe mai multa amabilitate si curtoazie. Da, intr-adevar, nu sunt un bun exemplu pentru tinerele fete care doresc sa se casatoreasca si respecta principiul fecioriei. In ciuda acestui fapt, nu cred ca am indemnat vreo fata sa urmeze aceste exemplu si nu am promovat in niciun caz ideea sexului inainte de casatorie. In legatura cu a doua problema, am un duhovnic de foarte multi ani, respectiv din adolescenta timpurie. Il respect foarte mult, cred in cuvantul sau si in invataturile sale. Nu am pretins ca sunt vreun model. Tot ce am dorit, a fost sa incerc a oferi o mana de ajutor, femeilor care au o problema pentru gasirea unui sot. Daca considerati ca am facut-o intr-un mod indecent sau malitios, imi cer scuze. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
nu! ceea ce v-a deranjat este faptul ca v-a mustrat constiinta, (asta fiind un lucru bun !) Citat:
Citat:
sau daca discutati, precizati ca sunteti o pacatoasa care are nevoie de spovedanie si ajutor pentru a nu mai pacatui! mergeti la un preot si spovediti-va pacatul ! asta trebuie facut in astfel de situatii ! |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Suferinta | costel | Generalitati | 36 | 19.09.2024 00:20:42 |
Suferinta | Ovidiu_26 | Generalitati | 8 | 19.09.2024 00:05:39 |
Bunicul din visul fetei mele | clementia | Generalitati | 13 | 17.06.2011 13:06:08 |
Suferinta unui orb | Elena_Elena | Intrebari utilizatori | 3 | 13.09.2010 20:14:49 |
suferinta=mantuire? | eulaura | Generalitati | 26 | 28.08.2009 01:15:19 |
|