Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Preterism.
Relativism și iubirism. Ideea că adevărul nu e ceva obiectiv, independent de noi, ci ceva de ordin subiectiv. Concepția dv, doamnă Tartaruga, este o insanitate filozofică. Unde duce acest mod de a înțelege iubirea, care e o palmă pe care o trageți pe obrazul lui Cristos ? S-a văzut deja: la legitimarea crimelor asupra copiilor nenăscuți. La chemarea sub imaginare steaguri de luptă a femeilor (pe vremea când ne "onorați" sub username-ul "Adriana"). La golirea de sens a preoției și la alte erori, pe care le etalați cu nonșalanță. Rar am văzut atâta ură vorbind în numele iubirii.
Noi nu știm cu absolută certitudine dacă numărul salvaților îl excede sau nu pe al damnaților. Totuși, punând cap la cap diferite pasaje biblie (precum "îngustă este calea (...)", numeroase elemente ale Sfintei Tradiții, precum și revelații particulare de tot felul, putem să ne pronunțăm că numărul damnaților îl excede cu mult pe acela al salvaților. Acest lucru, chiar dacă nu este o "sententia certa", este o "sententia probabila". În lumina acestui lucru, faptul că există relativ puțini ortodocși raportați la populația generală a globului, este ultimul argument care poate fi folosit în sprijinul ideii (totuși perfect adevărată) că Bisericile ortodoxe nu sunt adevărata Biserică a lui Cristos, ci cioate desprinse din aceea. Din multe locuri din Biblie vedem că, mai ales la sfârșit, numărul celor care vor face parte din Biserica adevărată va fi mic. Cu deosebire apare acest lucru în II Tes cap 2, unde Apostolul vorbește despre faptul că, dacă vremea Noului Legământ a început cu persecutarea Domnului, de terminat se va termina cu persecutarea Bisericii.
|
Desi ne-am povestit atatea lucruri, uite ca pe-asta nu mi-ai spus-o: ca BO s-a desprins din Adevarata Biserica a lui Hristos.
Nu tin sa imi spui aici, totusi te-as ruga sa imi dai un link spre o adresa unde as gasi povestea asta, eventual acolo unde ai scris deja tu insuti.
Eu stiam ca Schisma se numeste asa deoarece a fost o despartire in doua, o ruptura, o sfasiere, o respingere reciproca intre ierarhii si pastoritii vremurilor acelora. Acum insa reiese ca de fapt a fost o parasire a Adevaratei Biserici de catre ortodocsi ("cioate desprinse", spui). Ma mira foarte aceasta versiune. Da-mi te rog un link sau o sursa exacta, atat cat poate fi de acurat expusa o astfel de varianta.