Citat:
În prealabil postat de Andreea2012
Am primit cartea Noul Testament si Psalmii. Dar nu scrie cu binecuvantarea cui a fost aprobata. In schimb scrie editura GBV Dillenburg GmbH. Mentionez ca am primit aceasta carte de la o persoana ortodoxa care merge la biserica. Ce sa cred? Este buna sau nu cartea ?
|
Îmi face impresia că ați mai pus această întrebare, acum o zi, și pe portalul tpu (unde v-am răspuns sub numele de utilizator "RaduMD"). O Biblie apărută fără binecuvântare episcopală nu are valoare decât, eventual, pentru specialiști. Chiar dacă ar fi o ediție cunoiscută ca meritorie, așa cum este Septuaginta de la Polirom. Mai mult, dacă pentru celelalte cărți religioase, în general ajunge un OK ("Nihil Obstat. Imprimatur") al episcopului locului, în cazul Bibliei, dată fiind importanța ei eminentă între scrierile religioase, autoritatea competentă pentru a da semnalul verde al publicării este adunarea episcopilor dintr-o anumită țară. În lumea asta în care oricine publică orice, nu poți fi sigur decât în baza autorității Bisericii, tot așa cum, dacă aș citi o carte de gramatică, aș vrea să aibă OK-ul Academiei.