Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.09.2012, 15:09:17
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Nu este deloc vorba despre tradiții străine ci de niște tradiții foarte clar susținute de Scriptură și de Tradiția Sfântă, autentică, a Bisericii lui Christos. Asta este ceea ce vrea Christos și nu vor mulți dintre mânuitorii interesați de cădelnițe, anume stabilirea unei relații prin credință, în Biserică evident că doarnu în afara ei în vreo sectă, cu Christos, întemeirea vieții în Christos.

Alții însă vor tot timpul să se interpună între Christos și oameni, vor tot timpul să le dea numai cât li se pare lor că s-ar cuveni, ei trebuie să filtreze cu mare grijă mesajul christic, creștin pentru a ține lucrurile sub control. Dar Dumnezeu le joacă feste, pentru că nu sunt ei nici stăpâni pe Dumnezeu și nici nu au pus ei monopol pe Dumnezeu așa cum le place să creadă. În loc ca preoții să fie autentici mesageri ai lui Christos, așa cum Christos a fost trimis al Tatălui, mulți dintre ei au ajuns însă niște practicanți ai unui job care nu prea mai are mare legătură cu transformarea christică pe care Christos a venit să o aducă și să o instituie între oameni. Chiar îmi aduc aminte că la un moment dat un preot îmi spusese să pup icoanele că o să îmi vină har, deși nu mi-a explicat ce era acela harul și cum venea harul prin puparea icoanei. În loc ca preoții să își vadă de transformarea oamenilor și a societății după chipul lui Christos, sau măcar a unei minorități dacă alții nu cred și nu acceptă calea cea strâmtă, ei sunt ocupați însă cu alte lucruri. Priobabil se așteaptă ca să vină alții să le facă treaba iar ei să își ducă tradițiile omenești, nechristificate, neconvertite mai departe. Chiar îmi aduc aminte că auzisem doi tineri cândva vorbind în autobuz iar unul dintre ei spunea: "Bă dacă o să ajungi preot, o să duci viață ușoară".

Și dacă vorbește Savonarola tâmpenii, ce ar fi ca să aduci dumneata argumente că așa ar sta lucrurile?

Uite că mai putem să și fim de acord, domnule Cezar. Deși eu nu mă gândeam la chiar așa de multe aspecte și cu atâta precizie.
Eram de acord inainte sa va grabiti sa ma criticati aspru si sa ma includeti printre "domnosi"...:)
Poate va amintiti ca atunci v-am rugat sa cititi si alte postari ale mele, ca sa nu ma mai judecati prea aspru si pripit.
Totusi, as voi sa fac o delimitare: faptul ca am scris aceste lucruri, pe care le cred cu tarie, nu inseamna ca eu ma ocup mereu cu sublinierea neajunsurilor BOR. Am facut-o o data, am spus de doua ori, fie si de trei, OK, AJUNGE! Altminteri cad in razvratire, mai intai. Iar asta nu e duh crestin!
Pe de alta parte, prioritatea in viata crestinului este lupta personala cu patimile. Nu pot pedala la nesfarsit pe greselile altora, oricare ar fi ei, ci prefer sa imi vad de barna din ochiul meu.
Ca urmare, desi vad si eu ca multi alti crestini ca exista nereguli mari si multe in Biserica (care tin mai degraba de biserica), treaba mea e sa ma tin la pocainta. De aceea ma opresc din criticarea instituitiei si incerc, atunci cand pot si cand sunt solicitat, sa aduc vreun folos cat de mic. Daca pot. Iar de nu, Dumnezeu sa ma ierte, pentru pacatele si slabiciunile mele si sa ma intareasca, Bunul, cu harul Lui. Ca pe noi toti dealtfel, intru Hristos Domnul! AMIN+
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biserica Ortodoxa Romana este ... savudanmihai Biserica Ortodoxa Romana 9 14.08.2013 13:19:52
Biserica ortodoxa romana din Copenhaga truthtostone Generalitati 0 21.08.2012 01:52:12