![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Decebal, cum a ramas cu Kosovo?
Ai citit? Te-ai informat? Sau mai intaii tragem, pe urma intrebam? ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ați auzit că s-a zis: "Să iubești pe aproapele tău și să urăști pe vrăjmașul tău".
Iar Eu zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc, Ca să fiți fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele și peste cei răi și peste cei buni și trimite ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți. Căci dacă iubiți pe cei ce vă iubesc, ce răsplată veți avea? Au nu fac și vameșii același lucru? Și dacă îmbrățișați numai pe frații voștri, ce faceți mai mult? Au nu fac și neamurile același lucru? Fiți, dar, voi desăvârșiți, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârșit este. (Matei cap. 5) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Decebal; 13.09.2012 at 16:41:40. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Și eu consider că acest caracter non-federal este dezavantajos. Pe modelul Sfântului Imperiu, eu susțin necesitatea ca statele să fie federale. Fiecare Provincie să aibă dieta sa. Din păcate, statele nu învață niciodată nimic de la singura instituție care rezistă cu succes de aproape 2000 de ani încoace: Biserica Catolică. Poate că dacă ar copia modelul ei de organizare, model federativ, bazat pe subsidiaritate, și pe alte câteva principii de guvernare foarte simple, altfel ar sta lucrurile. Așa cum fiecare Biserică Particulară are autonomia sa în cadrul Bisericii Universale, acest lucru nediminuând cu nimic puterea Romei, ci, dimpotrivă, întărind-o, tot așa ar trebui și provinciile să aibă autonomia lor în cadrul statelor. Desigur, asta nu înseamnă legi speciale făcute pentru maghiari, ci înseamnă că atâta autonomie câtă este la Vaslui să fie și la Târgu-Mureș.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Desi in principiu sunt de acord cu ideea de stat federal, Sfantul Imperiu de care vorbiti nu cred ca a fost un asa mare succes in istorie. |
|
||||
|
||||
![]()
Și totuși, a fost un stat multietnic, federal, care a rezistat de la Charlemagne la Napoleon. În varianta lui răsăriteană (Osterreich), până la Prima Abominație Mondială. Mie, unuia, mi se pare un exemplu de durabilitate.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa luam exemplul Alsaciei si Lorenei. Provincii care numarau la inceputul primului razboi mondial o populatie germana de ca 90%. Acum se propun legi pentru a salva limba germana locala care este vorbita de numai 10-30% din locuitori. Cat despre model federativ, francezii nu vor sa auda. Nici nu se discuta asa ceva. Daca se discuta francezii nu aud. Last edited by mihaiB; 16.09.2012 at 19:33:33. |
|