![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentru a nu știu câta oară: Unde spune că a venit "spiritul lui Samuel" ??
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu văd foarte bine că în Biblie este vorba despre Samuel, nu despre vreun demon. Chiar Biblia specifică foarte clar că Samuel este cel care vorbește, nu un demon. Pe linia mincinoasă și eretică a unor sectari te-ai dus și dumneata, dar toți, "bibliștilor", sunteți împotriva Cuvântului lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]()
Natura umana este un subiect dificil. Pana acum partea din om numita suflet a scapat investigatiilor stiintifice. Din punct de vedere psihologic, personalitatea umana este localizata in creier iar aceasta pozitie este bine argumentata. Daca creierul este afectat mai ales in zona prefrontala, este afecta si personalitatea, daca creierul moare, moare si personalitatea lui (cel putin ceea ce putem vedea din ea la un om... nu stiu daca dispare sau nu pentru totdeauna).
Nu sunt dovezi ca ceva din personalitatea umana se desprinde de trup in momentul mortii sau ca ar putea exista in afara creierului (doresc sa fiu contrazis daca se poate)! Aceasta idee o acceptam prin credinta fara a o putea doveti in acelas mod in care adventistii o resping tot prin credinta fara a putea dovedi. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu doar gandurile pot fi determinate sa apara ci si amintiri si miscari involuntare... doar jucandu-te putin pe scoarta omului! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E suficient de exemplu sa ne gandim la tortura. Dar asta nu inseamna ca natura umana sau sufletul se rezuma la ce putem vedea/afecta fizic. Citat:
Si totusi multi oameni cu pretentii de prestanta stiintifica afirma si chiar cred asta cu mare entuziasm. Si nimeni nu pare sa aiba o problema cu asta, li se pare rezonabil ca respectivii sa aiba convingeri nefondate stiintific. Dar daca un om de stiinta crede ca exista viata si dupa moartea biologica, cei ca tine imediat ii pun la indoiala caracterul. |
|
|||
|
|||
![]()
Dacă e nevoie, voi bate și munții doar ca să priceapă... dealurile.
Citat:
Citat:
Pe de altă parte, ca să "chemi" "SPIRITUL" (duhul, suflarea de viață) unui om mort ar fi nevoie să ai acces la Sediul Guvernării lui Dumnezeu, acolo unde afirmă Scriptura că merge duhul omului când moare. Iar acolo nu are acces niciun om, cu atât mai puțin o vrăjitoare păgână! Mulțumesc frumos, asta am vrut să demonstrez. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Marea Schisma" (1054) s-a intamplat cu adevarat? | AlinB | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 30 | 23.01.2017 12:34:40 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
Moartea unui mare poet "GRIGORE VIERU" | nede_mar | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 18.01.2009 20:38:08 |
|