Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa si Massmedia
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.09.2012, 21:46:15
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Australia respinge „căsătoriile homosexuale”

Legislativul australian a votat în mod covârșitor pentru păstrarea definiției tradiționale a căsătoriei ca unirea între un bărbat și o femeie, votând împotriva unei inițaitive legislative care lărgea definiția și pentru cuplurile homosexuale.
Casa Reprezentanților a votat cu 98 de voturi față de 42 împotriva legalizării căsătoriilor homosexuale, a raportat Associated Press.
„Ca și lideri creștini reprezentând diferite tradiții și biserici, ne unim pentru a afirma angajamentul nostru comun pentru a promova și proteja căsătoria” a spus Cardinalul George Pell de Sydney.
Declarația liderilor creștini din Australia afirmă:„Onorăm iubirea unică între soț și soție, rolul vital al tatălui și mamei în viața copiilor și idealul tuturor copiilor de a cunoaște iubirea și rolul modelator al tatălui și al mamei”.
sursa: christianpost.com
Vechi 30.09.2012, 22:46:26
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Președintele iranian vorbește despre a doua venire a lui Hristos

Președintele iranian Mahmoud Ahmadinejad s-a adresat Adunării Generale a Națiunilor Unite, spunând că venirea a doua a lui Iisus Hristos este aproape. In învățătura musulmană, Mântuitorul Iisus Hristos va veni la sfârșitul lumii, dogmă preluată din religia creștină. Președintele iranian a spus: „Dumnezeu Atotputernicul ne-a promis un om al bunătății, un om care iubește oamenii și dreptatea absolută, un om care este ființa umană perfectă, numit Imamul Al Mahdi, care va veni împreună cu Iisus Hristos – Pacea să fie cu El”.
Conform credinței musulmanilor șiiți, urmată de Ahmadinejad, Iisus din Nazaret va veni din nou pe pământ, împreună cu imamul mai sus menționat, pentru a aduce dreptate pe pământ.
El a adăugat: „Mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat încă o șansă să particip la această întâlnire. Ne-am adunat aici să lucrăm împreună, să creăm o viață mai bună pentru întreaga comunitatea umană și pentru națiunile noastre”.
El a spus că creștinii, musulmanii, iudeii și budiștii nu au nicio problemă în a trăi împreună: „Ei trăiesc împreună în mod confortabil și într-o atmosferă de pace și unitate”.
Ahmadinejad a spus însă că problemele curente și incidentele amare ale istoriei sunt datorate „managementului greșit” și „centrelor auto-proclamate de putere care s-au încredințat diavolului”.
El a chemat liderii lumii să își pună încrederea în Dumnezeu și să apere drepturilor omului.
Președintele a spus că opresiunea, imoralitatea, sărăcia și discriminarea se vor sfârși, pe când dreptatea, iubirea și compasiunea vor birui.
sursa: http://www.christianpost.com
Vechi 30.09.2012, 22:50:33
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Muzeul Creației și al Istoriei Lumii - California

Muzeul Creației și al Istoriei Lumii din San Diego California este o locație fascinantă pentru vizitatori. Este un loc unde oamenii de știință susțin, cu probe, că pământul și întregul univers au fost create de Dumnezeu.
În acest loc, evoluționismul, ca teorie susținută de Drawin, și care este un conglomerat de aserțiuni aproximative și de falsuri, a fost înlocuit cu creaționismul.
În 29 septembrie, două noi expoziții s-au organizat în acest muzeu. Cu această ocazie, o grupare ateistă a anunțat că va protesta vehement împotriva activităților muzeului, spunând că pentru americani, credința în creaționism este periculoasă.
Una dintre expoziții, intitulată „Tabernacolul” este o prezentare a Chivotului legii din Vechiul Testament, cu Sfânta și cu Sfânta Sfintelor. Cea de-a doua expoziție este numită „Vârsta Peșterii Pământului” prezintă minerale rare care dovedesc faptul că pământul este mult mai tânăr decât afirmă evoluționiștii.
Studiile sociologice arată că 46% dintre americani cred ferm în creaționism.
sursa: christianpost.com
Vechi 30.09.2012, 22:55:06
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Taxa bisericească pentru catolicii germani este obligatorie

Conferința Episcopilor Catolici din Germania a apărat o hotărâre controversată care spune că toți creștinii catolici care nu plătesc taxa bisericească nu pot primi Tainele Bisericii.
„Trebuie să fie consecințe pentru oamenii care se distanțează de biserică printr-un act public” a spus Arhiepiscopul Robert Zollitsch de Freiburg, președintele conferinței.
El a adăugat: „Este clar, oricine se retrage din biserică, nu mai poate să aibă avantajele unui sistem ca unul care rămâne membru” a spus într-o conferință de presă același cleric catolic.
Arhiepiscopul a spus că „plecarea este dureroasă pentru biserică, însă nu există membri pe jumătate ai bisericii, sau membri parțiali ai bisericii. Ori ești membru, ori nu”
Catolicii din Germania numără 30% din populația de 82,3 milioane de persoane a țării. Interesul pentru Biserica Romano-Catolică a crescut în Germania după alegerea Papei Benedict, de origine german, însă botezurile și căsătoriile sunt în declin. Statisticile spun că 13% dintre germani merg la Mesă în fiecare săptămână, în comparație cu 22% în 1989.
126,488 de catolici au încetat să plătească taxa eclesiastică în 2011 și 180 000 în 2010, mai ales după scandalul abuzurilor clericilor catolici.
Hotărârea conferinței a fost însă criticată în Germania, unde s-a spus că „Biserica Romano-Catolică este un SRL, unde plătești ca să te rogi”.
Chiar și unii episcopi și-au exprimat dezaprobarea față de această hotărâre. Amenințarea cu excluderea este de fapt excomunicarea. Și acest lucru este în contradicție cu înțelegerea sacramentală a Botezului, care este intrarea indelebilă în Biserică, a spus unul dintre ei. Abordarea instituțională a Bisericii ca grup social uman este opusă naturii sale divino-umane, care cheamă pe toți oamenii la mântuire. Ziarele din Germania au spus că majoritatea celor care au renunțat să plătească taxa eclesială sunt foarte săraci și nu și-o pot permite.
sursa: ncronline.org
Vechi 01.10.2012, 18:35:46
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
In învățătura musulmană, Mântuitorul Iisus Hristos va veni la sfârșitul lumii, dogmă preluată din religia creștină.
De când a ajuns învățătura despre Iisus ca Mântuitor și ca Hristos să fie dogmă a religiei islamice?

De când au ajuns musulmanii să preia dogmele Bisericii lui Hristos?
Reply With Quote
Vechi 01.10.2012, 18:53:32
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
De când a ajuns învățătura despre Iisus ca Mântuitor și ca Hristos să fie dogmă a religiei islamice?

De când au ajuns musulmanii să preia dogmele Bisericii lui Hristos?
Uite ca folosesc si acest viclesug , sunt declaratii ale liderului lor actual . Cel viclean nu doarme , indiferent unde se afla , si oricum distantele pentru el sunt egal cu 0 . Poate nu ai auzit ca si Preasfanta Fecioara Maria este pomenita acum de ei , dar asta este o alta si alta poveste . . . !
Doamne ajuta !

P. S: stirea o poti gasi aici :http://www.christianpost.com
dar a fost preluata si difuzata si de ai nostri pe Realitatea ; Doxologia . . .

Last edited by cristiboss56; 01.10.2012 at 18:55:36.
Reply With Quote
Vechi 01.10.2012, 19:00:44
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
stirea a fost preluata si difuzata si de ai nostri pe Realitatea ; Doxologia . . .
Dacă a fost preluată și difuzată de "Doxologia" deja încep să înțeleg mai multe. Am mai văzut și alte preluări și difuzări prin intermediul Doxologia și deci asta ultimă chiar nu mă mai miră; acum ceva vreme, nu îmi mai aduc aminte exeact, Doxologia ne vorbea despre Episcopii nu știu cărei secte de creștini, deci ce să ne mai mirăm.
Reply With Quote
Vechi 01.10.2012, 19:02:46
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Dacă a fost preluată și difuzată de "Doxologia" deja încep să înțeleg mai multe. Am mai văzut și alte preluări și difuzări prin intermediul Doxologia și deci asta ultimă chiar nu mă mai miră; acum ceva vreme, nu îmi mai aduc aminte exeact, Doxologia ne vorbea despre Episcopii nu știu cărei secte de creștini, deci ce să ne mai mirăm.
O sa caut linkul exact si am sa ti-l trimit , dar oricum o cuvantare a unui lider ramane inregistrata , nu se pierde oricum , mai ales ca s-a facut in plenul Adunarii Generala a Natiunilor Unite !

Last edited by cristiboss56; 01.10.2012 at 19:06:41.
Reply With Quote
Vechi 01.10.2012, 19:12:36
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Muzeul Crucilor, inaugurat în Măceșul Gorjului

Localitatea gorjeană Măceșu, de lângă Târgu-Cărbunești, și-a împlinit un vis care nu părea să mai devină realitate. În prezența oficialităților locale a fost inaugurat 'Muzeul Crucilor', unic în România și chiar în Europa, informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia.

Cruce de 130 de ani

Cea mai veche cruce din cadrul muzeului este o troiță adusă din localitatea gorjeană Vladimir. 'Are 130 de ani și ne-a fost dăruită prin mijlocirea părintelui Cărăvan de la Vladimir. De asemenea, troița de la intrarea în Muzeul Crucilor are peste 80 de ani. Avem aici foarte multe cruci valoroase, vechi de ani de zile, obiecte de cult foarte valoroase. Vom mai aduce și alte asemenea minunății, încă nu am terminat de scanat județul! Oricum, muzeul este unic în România și chiar și în Europa', a afirmat Pompiliu Ciolacu, inițiatorul proiectului de la Măceșu.
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
O hotararea noua publicata pe www.basilica.ro mihailt Generalitati 6 14.01.2011 22:11:54
Activitatile saptamanii la Centrul de Formare si Consiliere fragmente Stiri, actualitati, anunturi 0 13.09.2010 09:25:35
Centrul Academic International Eminescu ( 121 de ani in eternitate ) cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 14.06.2010 17:59:31
Am noutati: cred ca stiu cine e NOI mq Generalitati 19 02.09.2009 13:54:01
Noutati uimitoare la Altermedia!Tesla a fost roman!Parol! mihailt Generalitati 3 21.05.2009 21:43:39