Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.10.2012, 14:46:37
viorels's Avatar
viorels viorels is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.06.2011
Implicit Rugăciunea Sfântului Ioan Damaschin înainte de SF. Împărtășanie.

Înaintea ușilor casei Tale stau și de gândurile mele cele rele nu mă depărtez. Ci, Tu, Hristoase Dumnezeule, care ai îndreptat pe vameșul și ai miluit pe Cananeancă, și ai deschis tâlharului ușile raiului, deschide-mi Stăpâne Doamne și mie păcătosului, îndurările iubirii Tale de oameni mult milostive Doamne și mă primește și pe mine, cel ce cu sfială vin să mă ating de Tine, ca pe primește-mă Stăpâne al meu ca pe desfrânata și pe cea cu scurgere de sânge. Că aceasta atingându-se de Tine de marginea hainei Tale prea line a luat tămăduire, iar aceea cuprinzând preacuratele Tale picioare, a dobândit iertare de păcate. Iar eu ticălosul, întreg Trupul Tău cutezând a-l primi, să nu fiu ars, de focul păcatelor mele ci primește-mă Stăpâne al meu ca și pe dânsele și-mi luminează mie simțurile cele sufletești, arzându-mi mie păcătosului, toate fărădelegile și păcatele mele. Pentru rugăcinile celei ce mai presus de fire Te-a născut pe Tine Hristoase Dumnezeul nostru, și ale puterilor cerești, că binecuvântat ești Stăpâne Doamne Dumnezeule, în vecii vecilor. Amin.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebare Importanta ggmarius Generalitati 5 19.07.2011 10:26:09
puterea rugaciunii mihaisepo Rugaciuni 5 24.02.2011 15:11:06
Puterea rugaciunii Rodica50 Generalitati 20 02.02.2011 11:19:37
o nelamurire importanta padrevicentiu Generalitati 5 12.09.2007 10:07:11