![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Probabil că dau cu bâta-n baltă, da' asta e, tot întreb: boon! Evoluționism mai mult sau mai puțin teist. Creația-n 7 zile, da' timpu-i relativ. Depinde de cine și de unde privește.
Dom'le, da'-n acest caz, Mântuitorul, Fiul lui Dumnezeu se trage din regele David sau din maimuță? ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Evolutionismul teist este creationism hristocentric.
Evolutionismul... in general se intelege cel materialist ateist. Citat:
Citat:
Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Nu e vorba nici macar de maimuta, ci de un stramos comun oamenilor si maimutelor.
|
|
||||
|
||||
![]()
Omul nu se trage... ci este creat de Dumnezeu, sa fie prin trup (viata biologica, psiho-somatica) inrudit cu animalele iar prin viata duhovniceasca inrudit cu ingerii...
Ca pe unii ii sminteste faptul ca nu este diferenta trupeasca (fiziologica) intre om si animale este treba lor... insa daca din viata aceasta nu dobandim harul Duhului Sfant (asa cum afirma inechivoc Sfantul Simenon Noul Teolog, Sfantul Serafim de Sarov, Sfantul Luca al Crimeii...) intru Hristos Iisus, in Sfata Sa Biserica, prin Sfintele Taine, conform Sfintilor Parinti... suntem nimic (nici macar animale...) Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos. Amin.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Omenescul nu e o adaugare sumativa, alaturare cantitativa la animal si animalitate. Ci este o fiinta sui-generis, de cu totul alta factura sau calitate. De aceea, spunem doar metaforic ca uneori un om e porc sau caine. Sau furnica etc. Pomenim insusiri asemanatoare, nu identificam naturi calitativ diferite, ireductibile una la alta. Rostul nostru in lume este altul decat al celorlalte vietuitoare. Suntem incununarea creatiei, suntem chemati la asemanarea cu Dumnezeu. Din cate stiu, iarba si gaza si porcul nu au aceasta speciala chemare si demnitate...:) Iisus Hristos S-a intrupat ca om. Last edited by ioan cezar; 14.10.2012 at 16:49:32. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu stiu unde sa pun link-ul de mai jos. Urmariti-l, va rog.
S-a intamplat in 1976 cand echipa exploratorului Jean-Pierre Dutilleaux a intrat pentru prima oara in contact cu tribul Toulambis(Papua, Noua Guineee). Prima data cand doua civilizatii separate aveau sa intre in contact una cu cealalta. Camera imortalizeaza neincrederea, scepticismul, teama si mai apoi curiozitatea... Un crampei din istoria umanitatii! http://www.videoman.gr/7402
|
|||
|
|||
![]() Citat:
(Ehee, sunt multe altele care ar fi de vazut si auzit... Dar e mai confortabil sa ramanem inchisi in turnuletul nostru de comoditate si iluzii. Ne protejeaza de frica inceputului explorarii necunoscutului.) Tudor mi-a zis (si ia drept cadou pentru tine vorba asta) ca "Tati, fricosii de a intra in jungla au frica si la rugaciune... nu ajung prea departe... Si mie mi-a fost frica prima data cand am urcat si nu mai stiam unde sunt, dar am fost linistit dupa aceea..." |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=611 Aborigenii din jungla amazoniana: prima intalnire cu "omul modern" "civilizat". http://www.youtube.com/watch?v=xd0I1...eature=related Consider ca acest film confirma afrimatia invataturii filocalice: "omul este animal indumenzeit". Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos. Amin.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; Last edited by Eugen7; 15.10.2012 at 15:38:33. |
![]() |
Tags |
creatie, darwin, evolutie, habotnici, maimute |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
CREATIE sau EVOLUTIE? | C.tin | Teologie si Stiinta | 550 | 30.09.2017 17:36:17 |
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie | neica_nimeni_altul | Teologie si Stiinta | 59 | 27.11.2012 12:25:23 |
creatie sau evolutionism? | codana | Generalitati | 11 | 15.09.2010 19:10:27 |
Crezi in evolutie? | radugherasim | Teologie si Stiinta | 680 | 07.03.2010 19:25:54 |
Evolutie sau involutie? | silverstar | Generalitati | 34 | 17.02.2007 22:09:45 |
|