Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.10.2012, 17:24:54
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Putea, doar că nu stefan florin Îi făcea programul zilnic...
ironie prost aleasa

Citat:
Asta nu scrie, scrie doar că Se plimba.
omul se duce intr-un locas de inchinare (cum era templul din Ierusalim) cu un scop precis: de a se inchina Divinitatii si se a participa la slujbele (ceremoniile) religioase care se oficiaza acolo, in cazul de fata Sarbatoarea reinoirii templului. Nu se duce pentru a se plimba (cu scop de agrement). Nu stiam ca templul din Ierusalim era un fel de Champs Elysee al evreilor

Citat:
N-am spus că era rea, am spus doar că n-a promovat-o și mai ales faptul că a desființat-o. Tu mai ții sărbătoarea Hanukkah?
ai criticat mereu Traditia. Hristos nu a facut-o (decat pe cea care a inlocuit legea). Eu nu tin Hanukkah pentru ca e o sarbatoare cu tenta nationala evreiasca ce NU are legatura cu Hristos

Citat:
Păi aici se vede ce a desființat și ce NU A STRICAT. Toate sărbătorile ceremoniale au fost desființate.
unde scrie asta? Versetul biblic amice! Ai uitat...sola Scriptura...tu care critici traditia ai putut sa uiti tocmai acest lucru? Nu-i frumos!

Citat:
Da, însă sfințită și binecuvântată e una singură: ziua a șaptea.
pana acum NU ai adus dovezi scripturistice care a arate ca sabath-ul primordial e sambata vostra

Citat:
Ai spus:
asta înseamnă că versiunea Nitzulescu nu e bună? O versiune ortodoxă nu e bună? De ce ar fi mai bună versiunea din timpul lui Teoctist? Și de ce ar fi mai bună la Evrei 4, unde e dovedit că prezintă modificări grave față de textul grecesc?
pe ce te bazezi cand faci o astfel de afirmatie?

Citat:
Uite așa pentru simplul motiv că NT încă nu fusese scris, iar ei considerau VT ca Scriptura cea inspirată de Duhul Sfânt și mai ales "de folos". 2 Tim.3,16.
asa si? Ce daca nu fusese scris? Apostolii nu m-ai stiau invatatura spusa oral de Hristos? O uitasera? Pavel nu a fost cu Iisus in timpul petrecut de Hristos pe pamant, dar uite ca stia BINE invatatura acestuia chiar daca NU fusese pusa in scris pe hartie (pergament)
PS:Pavel spune ca TOATA Scriptura este inpirata de Dumnezeu...si de folos, deci si "ochi pentru ochi" este de folos-a fost data acesta invatatura TOT de Dumnezeu si se gaseste in Scriptura. Aplici tu asta?

Citat:
Hristos a venit în ce privește scriptele cu aceeași Scriptură a VT (versiunea Septuaginta), citând foarte des din ea. Nu înțeleg de ce voi o respingeți? Mai exact respingeți doar ce nu vă convine...
pe bune?! Hai sa vedem:
"Ați auzit că s-a zis celor din vechime: „Să nu preacurvești.”
Dar Eu vă spun că oricine se uită la o femeie ca s-o poftească, a și preacurvit cu ea în inima lui" (Matei 5:27-28)-Biblia Cornilescu
Nu e putin diferita Evanghelia lui Hristos fata de Scripturile VT?
Si apropos CINE respinge VT?
Reply With Quote
Vechi 14.10.2012, 20:05:31
writer's Avatar
writer writer is offline
Member

Data înregistrării: 30.06.2012
Locație: arad
Religia: Alta confesiune
Implicit

nenea "osutăfărăunu", s-o pocăit după ce o suferit o depresie puternică care l-o ținut culcat la pat multă vreme...întâiaș dată o încercat la mănăstire dar când o văzut ce greu îi acolo, că trebuie să facă ascultare, s-o gândit să opteze pentru o variantă mai ușoară, la adventiști.
Vechi 14.10.2012, 20:38:20
moromete moromete is offline
Banned

Data înregistrării: 10.10.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de writer Vezi mesajul
nenea "osutăfărăunu", s-o pocăit după ce o suferit o depresie puternică care l-o ținut culcat la pat multă vreme...întâiaș dată o încercat la mănăstire dar când o văzut ce greu îi acolo, că trebuie să facă ascultare, s-o gândit să opteze pentru o variantă mai ușoară, la adventiști.
Poate a considerat ca este mai bine sa faca ascultare de Dumnezeu, respectand poruncile Sale, nu legile manastiresti. Nu crezi ca a ales bine?

"Aici este rabdarea sfintilor care pazesc poruncile lui Dumnezeu" (Apocalipsa 14:12, vezi si 12:17).

P.S. Nu sta bine unui crestin sa se tina de nascociri rautacioase despre altul.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2012, 10:18:58
writer's Avatar
writer writer is offline
Member

Data înregistrării: 30.06.2012
Locație: arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de moromete Vezi mesajul
P.S. Nu sta bine unui crestin sa se tina de nascociri rautacioase despre altul.
tu nu te băga, am eu informațiile mele !

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
am avut ocazia să fiu într-o mănăstire ortodoxă nu doar în calitate de vizitator-turist ci și într-o ipostază cu totul inedită.
...de moș Gerilă ?
Vechi 16.10.2012, 12:30:44
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de writer Vezi mesajul
tu nu te băga, am eu informațiile mele !
...de moș Gerilă ?
Eu am avut multe meciuri cu osutafaraunu si nu cred ca pot fi acuzata ca-i tin partea. Insa, chiar daca ar fi adevarat, este acesta un motiv de ras? Oare cati dintre noi nu s-au gandit la un moment dat ca vor sa se calugareasca, iar apoi au ales altceva? Presupunand ca ar fi vrut sa devina calugar ortodox si nu a facut-o, iar dupa asta, iata, a devenit un mare aparator al doctrinei adventiste, oare lucrul asta nu ar trebui sa ne faca pe noi sa ne gandim unde gresim de nu reusim sa fim adevarate lumini care sa lumineze in intuneric?
Si pana la urma, aici vorbim despre vietile altora si le analizam, sau vorbim despre idei si cum aplicam valorile crestine in viata noastra?
Reply With Quote
Vechi 16.10.2012, 12:59:26
Suzana's Avatar
Suzana Suzana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.07.2012
Implicit

nutucutu,
e foarte foarte probabil ca "osutafaraunu" sa fi dorit sa se calugareasca, si la fel de probabil ca ceva la manastire sa nu-i fi placut, incat a trecut in tabara adversa, luand o pozitie fatis ostila institutiilor de tip ortodox, cum ar fi manastirile.

osutafaraunu, cu tine vorbesc acum, sa stii ca timpul nu-i trecut, daca tu te simti bine sa fii calugar, ce te opreste? poti sa te calugaresti chiar acum...

in ceea ce ma priveste nu prea as fi de acord cu manastirile deoarece sunt adepta ideii ca toti cei crestini sa traiasca in lume, pentru a fi un exemplu.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2012, 15:22:25
sad story sad story is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Suzana Vezi mesajul
nutucutu,
e foarte foarte probabil ca "osutafaraunu" sa fi dorit sa se calugareasca, si la fel de probabil ca ceva la manastire sa nu-i fi placut, incat a trecut in tabara adversa, luand o pozitie fatis ostila institutiilor de tip ortodox, cum ar fi manastirile.
Deci domnul "osutafaraunu" este un fost candidat la calugarie, totusi s-a poticnit de ceva si a renuntat, apoi s-a indreptat catre miscarea adventa?

Hmm...ce chestie...., ceva in genul asta s-a intamplat si cu prietenul meu din Republica Moldova.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2012, 17:47:05
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
osutafaraunu, cu tine vorbesc acum, sa stii ca timpul nu-i trecut, daca tu te simti bine sa fii calugar, ce te opreste? poti sa te calugaresti chiar acum...
Mulțumesc pentru încurajare, însă vei realiza că dacă pe vremea când eram ortodox n-am avut intenții de călugărire, cu atât mai puțin acum când sunt un adventist convins.

Citat:
in ceea ce ma priveste nu prea as fi de acord cu manastirile deoarece sunt adepta ideii ca toti cei crestini sa traiasca in lume, pentru a fi un exemplu.
Aici împărtășim aceeași concepție, care de e fapt concepția lui Hristos. Pe toată perioada lucrării publice, El nu S-a izolat, ci în permanență a fost printre oameni împlinindu-le nevoile și propovăduind Evanghelia Împărăției.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2012, 21:09:39
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
..in ceea ce ma priveste nu prea as fi de acord cu manastirile deoarece sunt adepta ideii ca toti cei crestini sa traiasca in lume, pentru a fi un exemplu.
"1.Atunci Iisus a fost dus de Duhul în pustie a, ca să fie ispitit de către diavolul.
2.Și postind El patruzeci de zile și patruzeci de nopți, în cele din urmă a flămânzit." Matei 4.

"12.Și îndată Duhul L-a scos în pustie.
13.Și a fost în pustie patruzeci de zile, fiind ispitit de Satana. Și era împreună cu fiarele, și îngerii Îi slujeau." Mc.1.

Mantuitorul obisnuia sa se retraga singur pentru a Se ruga.
Asa sunt si calugarii: se retrag pentru a-si petrece viata in rugaciune. Asta nu inseamna ca fug de lume pentru ca pe oaspetii care ii viziteaza ii primesc cu bucurie. Daca ar fugi de lume ar fugi si de oamenii care ii viziteaza. Dar ei nu fug de oameni, ci le slujesc lor.
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 16.10.2012, 20:08:35
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Eu am avut multe meciuri cu osutafaraunu si nu cred ca pot fi acuzata ca-i tin partea. Insa, chiar daca ar fi adevarat, este acesta un motiv de ras? Oare cati dintre noi nu s-au gandit la un moment dat ca vor sa se calugareasca, iar apoi au ales altceva? Presupunand ca ar fi vrut sa devina calugar ortodox si nu a facut-o, iar dupa asta, iata, a devenit un mare aparator al doctrinei adventiste, oare lucrul asta nu ar trebui sa ne faca pe noi sa ne gandim unde gresim de nu reusim sa fim adevarate lumini care sa lumineze in intuneric?
Si pana la urma, aici vorbim despre vietile altora si le analizam, sau vorbim despre idei si cum aplicam valorile crestine in viata noastra?
Subscriu si eu parerii tale, dar aici situatia e cu totul alta: stam de vorba cu cei care vor sa atraga suflete in minciuna si sa le piarda.
La sinodul apostolic din Ierusalim 50 d.Hr. a fost dat un canon in care se interzicea lucrarea impreuna cu sectarii, rugaciunea si viata de zi cu zi impreuna cu ei. Chiar spune canonul ca sectarii sa ne fie pentru noi ca niste vamesi si pacatosi.
Eu incep sa realizez cat de corect moral este acest canon.
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32