![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Dan Slusanschi a fost un filolog clasicist si indo-europenist roman, printre cele mai notabile realizari profesionale se numara traducerea in metru a poemelor Iliada, Odiseea, Eneida, realizarea editiei critice a operei lui Cantemir, Descriptio Moldaviae si coordonarea primelor doua volume ale traducerii Septuagintei de la Polirom. A fost un om drept, vertical, un profesor exemplar, spirit foarte erudit, necrutator cu impostorii de orice fel. Chip senin si demn, cu voce sfredelitoare si cu privire foarte patrunzatoare, care te scruta pana in adancul fiintei. Om credincios si neinduplecat, care si-a lucrat talantii. Pentru mine, insa, mai mult decat toate acestea, a fost profesorul desavarsit, care mi-a daruit o lectie de neuitat:a fost primul mort pe al carui chip frumos si demn se citea clar lectia nemuririi. Scurta mea intalnire cu el pe drumul vietii a facut mai mult decat un tom de teologie. Dan Slusanschi in Lumina - http://www.ziarullumina.ro/articole;...ufletului.html O emisiune pe you tube - http://www.youtube.com/watch?v=gazOs_2gR08
|
||||
|
||||
![]()
Mai pun si eu un laic, tot intelectual (sunt si destui intelectuali care isi lucreaza talantii si priceperea slujind lui Hristos si nu propriului ego)
|
||||
|
||||
![]()
Razvan Codrescu
|
|
||||
|
||||
![]()
Asa este. Ai onoarea.
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Este vorba despre parintele Iosif de la Vatoped. Si bunicii mele i se luminase fata si avea chiar un zambet post mortem, dupa ce i s-a citit Psaltirea si acatistul Sfintei Parascheva, si nu am remarcat numai eu. Bine nu chiar asa evident ca la parintele acesta. Pacat ca nu i-am facut o poza. Nu stiu pe cine sa mai pun. Daca are cineva vreo idee inaintea mea...
|
||||
|
||||
![]()
Ceva simplu.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() google images/ click pe camera photo / click pe "upload an image" Piece of cake! :) Last edited by mirela.t; 15.10.2012 at 05:44:02. |
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Da. Prolific traducator.
Posteaza urmatoarea imagine!
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cine a zis... (recunoasteti citatul)? | N.Priceputu | Teologie si Stiinta | 752 | 23.10.2014 14:24:43 |
Caut o persoana... | Sanduu | Generalitati | 22 | 22.12.2011 15:16:28 |
Ce este o persoana? | florin.oltean75 | Generalitati | 4 | 19.12.2011 13:07:31 |
Increderea in propria persoana | coralina | Pocainta | 63 | 01.07.2011 16:20:50 |
Recunoasteti acest cantec? | colaps | Generalitati | 4 | 22.06.2010 22:48:21 |
|