![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Cu sectarii nu prea ar trebui să stai de vorbă, mă refer când e vorba de polemici. Îi spui o dată, de două ori, vezi că nu pricepe (adică e încăpățânat), îl lași în pace. Deci nu prea ai nevoie de un limbaj mai dur sau de o formă de adresare altfel decât cel normală.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Chiar daca ti-e frate, tata sau sot. Nu vorbesti cu el pur si simplu nimic. Nici nu le dai "buna ziua". Taci si gata. Ne vorbeste Parintele Cleopa: Cu omul eretic sa nu vorbesti, in casa sa nu-l primesti, la masa sa nu stai cu dansul, buna ziua sa nu-i dai. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cu omul sectar atâta ai voie să vorbești: odată și de două ori (Tit 3, 10) și apoi să-ți fie ca un păgân și vameș. |
|
|
|||
|
|||
|
O lectura de folos, care ne ajuta sa intelegem de ce e nevoie sa pastram invatatura curata:
„Poate astăzi ceva mai mult ca oricând, Hristos este negat. Atunci era ceva negat din El: nestorienii negau unitatea de persoană, monofiziții au negat umanitatea, arieniiau negat egalitatea cu Tatăl, deci fiecare câte ceva. Dar astăzi se neagă peste tot Hristos. Și asta ne somează să punem și mai mult în lumină adevărurile Lui.” (PărinteleDumitru Stăniloae). În fața acestor rătăciri contemporane nu avem decât două opțiuni: ori primim învățătura Bisericii și o urmăm pe ea, ori ne formăm o părere personală și, încercând să deosebim ce este bine de ce este rău, riscănd să ne îndepărtăm de Adevăr. http://www.scribd.com/doc/46005481/i...smuluivatatura Last edited by Miha-anca; 26.10.2012 at 01:51:04. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Pe de altă parte, noi, ortodocșii obișnuiți, om fi chiar așa lipsiți de erezii, când mulți nu știu în ce sau în cine cred și cine-i mântuiește, și cum? Nici cu aceștia n-ar trebui să vorbim? Tu, Dalian, pui în practică cuvântul ăsta, pe care-l recomanzi aici? Dacă da, atunci câți sunt cei cu care mai vorbești sau poți sta la masă? |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Il intrebam carei religii ii apartine si in functie de acest aspect il salvam sau nu?Pe principiul ca nu avem de-a face cu ereticii...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|
||||
|
||||
|
Daca stii ca e sectar eretic sari in apa dupa el si il salvezi dar nu-i adresezi nici un cuvant.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si ce faci daca nu stii ca e eretic si apuci sa vorbesti cu el? Esti tare scump...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Last edited by ioanna; 26.10.2012 at 14:34:06. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Eu doar am observat cu cat entuziasm au fost imbratisate regulile sectarilor protestanti de la Oxford. Dar tu ce parere ai drag coleg, ar trebui sau nu respectate si aplicate aceste invataturi ale Bisericii: Cu omul eretic sa nu vorbesti, in casa sa nu-l primesti, la masa sa nu stai cu dansul, buna ziua sa nu-i dai. |
|
|