Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.10.2012, 18:49:45
ciprian22 ciprian22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Acum ceva vreme am purtat o discutie cu un practicant de Thai Ci .Persoana respectiva era si cantaret intr-o biserica.Mi-a dat o explicatie cat se poate de normala referitor la ceea ce orientalii denumesc "Ci" .Afirma ca avand antrenamentul necesar si concentrarea pentru a putea sa-ti controlezi electricitatea si magnetismul propriu ajuti anumite aspecte ale vietii cotidiene sa fie mai bune.Spre exemplu putea sa-si stimuleze electric si magnetic anumite parti ale corpului pentru a scapa de boala..raceala..durere de cap..dureri articulare..etc.Putea transmite si altor persoane starea respectiva.Mi-a facut si o mica demonstratie.A lipit pe pieptul meu dezgolit o carte de vre-o 400 pagini a pus palma pe carte..s-a concentrat vre-o 5 minute timp in care a inceput sa tremure si sa transpire iar atunci cand am luat cartea de pe piept aveam pe piele urma inrosita a palmei lui de parca a presat indelung si puternic pe piept palma..Insa intre palma si piele au fost 5 cm de hartie..A explicat asta spunand ca nervii umani transmit informatia electric si chimic iar el in 15 ani de practica intensa a invatat sa controleze fluxul respectiv.In acelasi timp mi-a spus ca nu este nimic anormal,nimic ocult,nimic paranormal ci pur si simplu o latura putin descoperita a omului.Nu stiu cat de adevarate sunt cele spuse de el ,mentionez ca nu am talent de povestitor el fiind mult mai explicit decat relatarea mea dar mie mi-au sunat foarte logic vorbele lui.Cu respect Ciprian.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2012, 19:07:11
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

În ce fel de biserică era cântăreț?
Reply With Quote
Vechi 29.10.2012, 10:42:02
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciprian22 Vezi mesajul
Acum ceva vreme am purtat o discutie cu un practicant de Thai Ci .Persoana respectiva era si cantaret intr-o biserica.Mi-a dat o explicatie cat se poate de normala referitor la ceea ce orientalii denumesc "Ci" .Afirma ca avand antrenamentul necesar si concentrarea pentru a putea sa-ti controlezi electricitatea si magnetismul propriu ajuti anumite aspecte ale vietii cotidiene sa fie mai bune.Spre exemplu putea sa-si stimuleze electric si magnetic anumite parti ale corpului pentru a scapa de boala..raceala..durere de cap..dureri articulare..etc.Putea transmite si altor persoane starea respectiva.Mi-a facut si o mica demonstratie.A lipit pe pieptul meu dezgolit o carte de vre-o 400 pagini a pus palma pe carte..s-a concentrat vre-o 5 minute timp in care a inceput sa tremure si sa transpire iar atunci cand am luat cartea de pe piept aveam pe piele urma inrosita a palmei lui de parca a presat indelung si puternic pe piept palma..Insa intre palma si piele au fost 5 cm de hartie..A explicat asta spunand ca nervii umani transmit informatia electric si chimic iar el in 15 ani de practica intensa a invatat sa controleze fluxul respectiv.In acelasi timp mi-a spus ca nu este nimic anormal,nimic ocult,nimic paranormal ci pur si simplu o latura putin descoperita a omului.Nu stiu cat de adevarate sunt cele spuse de el ,mentionez ca nu am talent de povestitor el fiind mult mai explicit decat relatarea mea dar mie mi-au sunat foarte logic vorbele lui.Cu respect Ciprian.
Toate aceste capacitati tin de vrajitorie, sunt inselari de la vrajmasul. In zilele noastre s-a incercat sa i se dea ocultismului o explicatie stiintifica, dar e de fapt tot vrajitorie. Nu se mai numeste vrajitorie, se numesc acum puterea mintii, bioenergie, Reiki, magnetism, etc. Tai chi este o practica asiatica, prin care ei spun ca ajung sa controleze energia asta (o numesc chi). De fapt e o amagire de la ingerii cazuti, aceasta energie nu o au oamenii, este data de ingerii cazuti.
Reply With Quote
Vechi 29.10.2012, 11:12:10
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Toate aceste capacitati tin de vrajitorie, sunt inselari de la vrajmasul. In zilele noastre s-a incercat sa i se dea ocultismului o explicatie stiintifica, dar e de fapt tot vrajitorie. Nu se mai numeste vrajitorie, se numesc acum puterea mintii, bioenergie, Reiki, magnetism, etc. Tai chi este o practica asiatica, prin care ei spun ca ajung sa controleze energia asta (o numesc chi). De fapt e o amagire de la ingerii cazuti, aceasta energie nu o au oamenii, este data de ingerii cazuti.

Multe afirmații, zero dovezi.

Ia să vedem. Ați inclus în enumerarea de mai sus magnetismul. Bun. Există sau nu există câmp biomagnetic ? Organismul animal, și deci și cel uman, creează sau nu un câmp electro-magnetic ?
Reply With Quote
Vechi 29.10.2012, 12:43:26
Senior Member

Implicit

Remintesc, nu comentez mesajele userului catolic MihaiG, e un user agresiv.
Reply With Quote
Vechi 29.10.2012, 12:44:44
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Vrei să-l bat?
Reply With Quote
Vechi 29.10.2012, 12:49:09
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Vrei să-l bat?
Nu sunt de acord cu violenta, dar daca se intampla fara sa stiu asta nu mai depinde de mine. :)
Reply With Quote
Vechi 29.10.2012, 14:21:42
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Remintesc, nu comentez mesajele userului catolic MihaiG, e un user agresiv.
V-am întrebat dacă recunoașteți existența câmpurilor bio-electrice.

Ce vi se pare agresiv în această întrebare ? Dar, da, în măsura în care refuzați să răspundeți pentru că nu vă convine răspunsul, trebuie să recunoaștem că există un nivel de agresivitate în întrebarea mea.

O agresivitate necesară la adresa unui anumit tip de discurs, care tinde să facă de râs creștinismul.

Agresivitate la adresa semidoctismului. Agresivitate la adresa obscurantismului și a dogmatismului găunos deghizat în pioșenie veritabilă.
Reply With Quote
Vechi 29.10.2012, 17:17:09
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Există sau nu există câmp biomagnetic ?
Nu am auzit de asa ceva pana in prezent. Camp biomagnetic. Va rog sa oferiti informatii elocvente in acest sens.

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Organismul animal, și deci și cel uman, creează sau nu un câmp electro-magnetic ?
Materia in univers are 2 moduri de manifestare a existentei: substanta, caracterizata prin masa si camp caracterizat prin energie.

De asemenea va rog sa oferiti informatii adecvate despre mecanismele generarii campului electromagentic uman pe care il afrimati.

Multumesc.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";
Reply With Quote
Vechi 29.10.2012, 17:25:10
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Nimic mai simplu:

http://en.wikipedia.org/wiki/Bioelectromagnetism

http://en.wikipedia.org/wiki/Magnetobiology
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebare despre milostenie Adrianna Morala Crestina 37 13.08.2013 08:46:49
Intrebare despre Dumnezeu cred_cu_adevarat Generalitati 2 24.06.2012 02:01:13
Despre viata...intrebare tigerAvalo9 Generalitati 18 04.07.2011 12:05:05
Despre muzica...o intrebare. tigerAvalo9 Generalitati 17 30.04.2010 12:04:16
intrebare despre Athos simo_78 Despre Biserica Ortodoxa in general 6 20.08.2008 15:53:31