![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Pe scara sufletului meu
M-am intalnit cu bunul Dumnezeu- Eu coboram mahnit din constiinta mea, Iar El urca surazator spre ea!... Si ne-am oprit la jumatatea scarii Incrucisandu-ne in clipa-ntampinarii Sagetile perechilor de ochi ca de-obicei - Ah ! ochii Lui cum seamana cu ochii mei! Pe scara sufletului meu M-am intalnit din nou cu Dumnezeu - El cobora solemn din constiinta mea Iar eu urcam surazator spre ea!... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Cu genunchii la gură,
cu pumnii strânși, Dorm pruncii în pântecul mumelor, Gingașe semne de întrebare. Cu trupul drept, cu fața în sus, Dorm morții în adâncul pământului, Rigide semne de exclamare. Ce-or fi aflat? Ce categorici sunt! Geo Bogza |
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Dacă nu se duce mintea
Sus la ceruri sau la moarte, Prea ușor se rătăcește La vorbirile deșarte. Și de nu se odihnește Mila păcii întru noi, Vom găsi mereu pricină De gâlceavă și război. Iar când nu ne dăm silința Spre cunoașterea de sine, Cântărim mai totdeauna Numai faptele străine. (Sfântul Ioan Iacob) |
|
||||
|
||||
![]() Maica Domnului Iisus
E Maica celui de sus, Care la noi a venit Și lumea a mântuit (Lc. 1, 33) Maica Domnului Iisus Are slovă de nespus, Duhul Sfânt o a sfințit Peste Dânsa a venit (Lc. 1, 48-49) De la Duhul a zămislit S-a făcut sălaș sfințit (Mt. 1, 20) Puterea Celui Prea Înalt Peste Dânsa s-a vărsat (Lc. 1, 35). Pe Dânsa o a umbrit Foarte o a fericit Plină de dar s-a făcut (Lc. 1, 28) Pe Dumnezeu a născut (Isaia 7, 14). Plină de dar și mărire De slavă și fericire A lui Dumnezeu Mireasă Preasfântă și prea aleasă. A Duhului Sfânt cămară În veci Pururea Fecioară Maica Domnului Hristos (Iez. 44, 1-3) Cel preasfânt și preafrumos. Care lumea a zidit (Ioan 1, 3) Cerurile le-a-ntărit (Ps. 32, 6) Pământul a împodobit. Cerurile le-a plecat (Ps. 17, 11) Și de noi s-a îndurat A venit să pătimească, Pe noi să ne mântuiască (In. 13, 5).
|
||||
|
||||
![]() Prăpastia
de Vasile Voiculescu Cei ce înca Te caută deznădăjduiti, zic Că între Tine și noi netrecute prăpastii străjuiesc. Mulți, întorși din cale, te tăgăduiesc. Câți Te-au aflat zâmbesc și nu spun nimic. Doamne, unde încep abisurile acele? Ce drum s-apuc, oricât de lung? Nu cruț nimic, numai s-ajung, La marginea Ta, să m-arunc în ele. Deodată, o spaimă mă ține, O bănuială strivitor de grea: Prăpastiile Tale încep chiar din mine, Dintru-nceput deschise în inima mea.
|
||||
|
||||
![]()
SI pentru ca l-a adus aminte Cristi pe Voiculescu, mi-am amintit si eu o poezie frumoasa:
Intaia dragoste V. Voiculescu Cu ce adanc sa Te masor? de unde Atata inaltime, sa Te ating? Ma urc in cer si cerurile-s scunde, M-afund in mari, amare funduri ling. Bat, pan'ce fruntea de intrebari imi crapa Cer, se-ntorc goale aprigile-mi rugi Cat, imi raman in maini noroi si apa... Ca un vampir tot sufletul imi sugi. Mi-e dor de Tine Doamne ca de-o fata, Intaia dragoste... Cat am iubit! Dar intr-o zi s-a maniat deodata Far'un cuvant de atunci m-a parasit. Un fir din taina-i nu ma strabatu: Si ma intreb de n-ai fost Doamne, Tu.
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ,ajută inimii mele să Te dorească,
Dorindu-Te, să Te caute, Căutându-Te, să Te găsească, Găsindu-Te, să Te iubească , Iubindu-Te, să înceteze a mai păcătui
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 18:15:49 |
Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 15:59:15 |
Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 11:46:00 |
Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 14:31:41 |
|