Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.11.2012, 22:32:41
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
dragule, tu mi-ai aratat PAREREA PERSONALA a parintelui Cleopa. Atat. In schimb Hristos a adus IUBIREA SUPREMA, IUBIREA VRAJMASULUI deci si cea a sectarului
Cred ca nu vei contesta faptul ca Parintele Cleopa a vorbit in deplina cunostinta de cauza ortodoxa, nu-i asa?
Contesti cumva ca Parintele Cleopa nu a vorbit ortodoxeste? Daca da, spune tu, te rog unde nu a fost scripturistic parintele?

"1.Și le-a zis ucenicilor Săi: „E cu neputință ca poticnirile să nu vină, dar vai aceluia prin care ele vin:
2.mai bine i-ar fi dacă și-ar lega de gât o piatră de moară și s'ar arunca în mare decât să-i fie piatră de poticnire unuia din aceștia mici." Luca 17.
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 05.11.2012, 22:44:06
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
dragule, tu mi-ai aratat PAREREA PERSONALA a parintelui Cleopa. Atat. In schimb Hristos a adus IUBIREA SUPREMA, IUBIREA VRAJMASULUI deci si cea a sectarului
Nu vreau sa intru in polemica cu tine.
Asa este, Mantuitorul Hristos "a adus IUBIREA SUPREMA, IUBIREA VRAJMASULUI deci si cea a sectarului", dar aici vorbim, pana la urma, de atitudinea noastra in rugaciune. Unii isi ridica putin nasul prea sus in rugaciune crezand despre el ca poate sa schimbe totul prin rugaciunea sa.
Intr-adevar, avem indemnuri de la Sf.Parinti sa indraznim catre Dumnezeu in rugaciune, dar numai in masura in care suntem ancorati in practicarea virtutilor si in curatia sufleteasca.

De curand am fost la o manastire destul de cunoscuta si cu istorie. La pomelnic, cand am ajuns in dreptul numelor a 2 sectari - unul baptist si celalalt sambetist - ceva ma retinea sa le trec numele in pomelnic. Mi-am constientizat retinerea si l-am intrebat pe un parinte daca este bine sa scriu numele celor 2 pe pomelnic. M-a intrebat caror culte apartin cei doi. Si i-am spus. In momentul acela mi-a interzis sa le scriu numele pe pomelnic.

Nu te-ai intrebat vreodata ca s-ar putea ca tocmai din "IUBIREA SUPREMA, IUBIREA VRAJMASULUI deci si cea a sectarului" sa fie mai bine sa nu ne rugam pentru sectari, caci rugandu-te pentru sectari iti vei ridica pe suflet multime de draci pe care nu-i vei putea birui?
Si iarasi,
"16.De aceea, tu nu te ruga pentru poporul acesta și nu mijloci pentru ei să fie miluiți; nu, nu te ruga și nu-Mi cere nimic pentru ei, că nu te voi asculta." Ier.7
Poate ca rugandu-te pentru sectari Dumnezeu nu iti va asculta rugaciunea, ceea ce iti va face rau tie.
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"

Last edited by Illuminatu; 05.11.2012 at 22:48:48.
Reply With Quote
Vechi 06.11.2012, 08:44:36
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Nu vreau sa intru in polemica cu tine.
Asa este, Mantuitorul Hristos "a adus IUBIREA SUPREMA, IUBIREA VRAJMASULUI deci si cea a sectarului", dar aici vorbim, pana la urma, de atitudinea noastra in rugaciune. Unii isi ridica putin nasul prea sus in rugaciune crezand despre el ca poate sa schimbe totul prin rugaciunea sa.
Intr-adevar, avem indemnuri de la Sf.Parinti sa indraznim catre Dumnezeu in rugaciune, dar numai in masura in care suntem ancorati in practicarea virtutilor si in curatia sufleteasca.

De curand am fost la o manastire destul de cunoscuta si cu istorie. La pomelnic, cand am ajuns in dreptul numelor a 2 sectari - unul baptist si celalalt sambetist - ceva ma retinea sa le trec numele in pomelnic. Mi-am constientizat retinerea si l-am intrebat pe un parinte daca este bine sa scriu numele celor 2 pe pomelnic. M-a intrebat caror culte apartin cei doi. Si i-am spus. In momentul acela mi-a interzis sa le scriu numele pe pomelnic.

Nu te-ai intrebat vreodata ca s-ar putea ca tocmai din "IUBIREA SUPREMA, IUBIREA VRAJMASULUI deci si cea a sectarului" sa fie mai bine sa nu ne rugam pentru sectari, caci rugandu-te pentru sectari iti vei ridica pe suflet multime de draci pe care nu-i vei putea birui?
Si iarasi,
"16.De aceea, tu nu te ruga pentru poporul acesta și nu mijloci pentru ei să fie miluiți; nu, nu te ruga și nu-Mi cere nimic pentru ei, că nu te voi asculta." Ier.7
Poate ca rugandu-te pentru sectari Dumnezeu nu iti va asculta rugaciunea, ceea ce iti va face rau tie.
cred ca cel mai bine asta ramane la latitudinea fiecaruia. Daca se roaga cineva pt sectari, e OK, daca nu se roaga pt ei, iar e OK
Reply With Quote
Vechi 06.11.2012, 11:55:50
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LgMihail Vezi mesajul
Lamurit lucru graieste Apostolul lui Dumnezeu, ca de omul eretic se cade sa ne departam dupa a doua si a treia incercare.

In alta parte, femeia cu duh pitonicesc este legata prin blestem apostolic la tacere, caci duhul care graia din ea, desi graia adevarul, nu era vrednic sa-l graiasca! Apostolul nu a facut concesii in cazul acesta!

Daca in Epistole aflam ca Biserica are ca temelie toata pleiada de prooroci si de apostoli, iar Hristos este "piatra cea din capul unghiului", atunci lamurit lucru este ca Sfintii Parinti sunt "zidurile" Bisericii. Cum a randuit Dumnezeu lucrarea asta vazuta noua? Prin faptul ca de catre acesti Sfinti Parinti s-au fixat canoanele si dogmele ortodoxe, dandu-se anatemei toate invataturile gresite. Dar ce inseamna aceasta? Exact ce am zis: "zidurile". Sfintii Parinti au delimitat TEORETIC ceea ce Hristos a delimitat PRACTIC: Adevarul de erezie! Astfel noi STIM, din mila Domnului, pana unde tine adevarul si de unde incepe minciunea draceasca, adica erezia si mai stim CAND suntem IN Adevar si cand suntem in AFARA de Adevar!

Cine nu crede celor spuse de Sfintii Parinti - spun, cu toate ca pot fi vinovat de gheena focului - este de-a dreptul nebun! Si-mi masor cuvintele, dar imi cer si iertare! Nebun pentru ca nu se gandeste la adevarul ortodox in chip responsabil si, in consecinta, la mantuirea sa!

Iar aici Sfintii Parinti au fost FOARTE clari: "NU va rugati cu sectarii, SA NU aveti comuniune cu ei". Duhovniceste, marii parinti ai ortodoxiei ne-au predanisit faptul ca impreuna-vorbirea cu sectarii e lucru ce spurca mintea! Asta este lesne de inteles daca ne asumam faptul ca nu omul-eretic este izvorul ereziei, ci doar PURTATORUL! Izvorul este satana, care se afla pururea langa el, picurand (iar adesea turnand) ereziile in mintea si inima sa. Cum de la Hristos ne adapam cu "apa cea vie", citind Scripturile si scrierile acelora asupra carora Hristos a turnat din belsug harul Sau, tot asa ne otravim mintile si sufletele cu fiece cuvant rostit din gura sectarului! "Caci cel ce nesocoteste una dintre aceste porunci mici si invata pe oameni asa, mic se va chema in Imparatia Cerurilor" (unde Ioan Gura de Aur talcuieste ca "acela NU VA FI in Imparatie").

Iertati!
Aveti dreptate ,de eretici trebuie sa ne departam si sa ii ocolim ,doar daca suntem in relatii de servici cu ei nu pot fi evitati.
Nici rugaciunea cu ei nu este bine sa o facem.
Dar daca noi ,cei din biserica luptatoare nu ne rugam pentru unii dintre ei Dumnezeu nu va intoarce la Adevar pe nici unul
Daca avem in familie rude ,prieteni care au luat-o pe calea aceasta rugaciunea este singura care ii poate trezi la realitate.
Cunosc o doamna a carui fiu ,plecat in strainatate ,a trecut la adventisti.
Parintele duhovnic a sfatuit-o sa se roage pentru el.
Reply With Quote
Vechi 06.11.2012, 12:01:32
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Si iarasi,
Dumnezeu asculta toate rugaciunile ,dar face voia Lui.
Dracii vin peste noi si cand citim din psaltire sau inaintam in rugaciunea inimii.
Eu nu zic sa ne rugam pentru toti sectarii ,ci numai pentru cei apropiati care s-au departat de ortodoxie.
Reply With Quote
Vechi 07.11.2012, 18:07:52
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Cred ca daca ne rugam nu facem nici un rau. Si pentru cel mai rau om din lume. Se poate ca rugaciunea sa nu-i fie de folos dar nu are cum sa ne faca rau.
Reply With Quote
Vechi 07.11.2012, 20:51:30
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Cred ca daca ne rugam nu facem nici un rau. Si pentru cel mai rau om din lume. Se poate ca rugaciunea sa nu-i fie de folos dar nu are cum sa ne faca rau.
un raspuns cat se poate de OK
Reply With Quote
Vechi 07.11.2012, 23:31:08
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Dumnezeu asculta toate rugaciunile ,dar face voia Lui.
Draga Anita, Dumnezeu este Atoatestiutor, El stie inainte daca te vei ruga si, mai ales ce vei spune in rugaciune.
Nu cred ca este bine sa ni-L inchipuim pe Dumnezeu ca pe Cineva care nu stie ce vei spune in rugaciune si abia dupa ce ai rostit rugaciunea are nevoie de putin timp de gandire pentru a analiza rugaciunea ta si pentru a-ti raspunde sau nu. Dar chiar si imaginea afirmatiei tale ca, indiferent ce spui in rugaciune Dumnezeu face voia Lui sufera putin prin faptul ca ni-L infatiseaza pe Dumnezeu cam indiferent la cererile noastre, nu-i asa?
Afirmatia ta nu cred ca este conforma cu ceea ce este Dumnezeu.

Ca atare, asa cum si versetul scripturistic afirma:
eu cred ca Dumnezeu nu asculta rugaciunea ta pentru eretici. Si in acest caz eu cred ca tu ca om credincios risti ca Dumnezeu sa nu iti asculte rugaciunea.
Intamplator sau nu, versetul de mai-sus face parte tocmai dintr-un episod al caderii in idolatrie a poporului iudeu. Deci episodul se poate aplica fara niciun fel de restrictie ereticilor de astazi, pentru ca "sola scriptura", "sola fide" si "sola gratia" nu sunt altceva decat denumirile unor idoli religiosi.
Reply With Quote
Vechi 07.11.2012, 23:35:00
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Una este rautatea omului - care poate sa fie urmarea neputintei lui de a se ridica din nou, si din nou, si din nou din cadere - si alta este erezia. Unul este omul rau care din cauza neputintelor, a situatie conjuncturale si, de ce nu, a educatiei primite se ridica foarte greu dintr-o situatie care si lui ii este neplacuta si altul este omul care din revolta impotriva Bisericii ajunge de se revolta impotriva lui Dumnezeu. Si se complace in aceasta revolta - nu degeaba isi spun "protestanti" - in fiecare zi, zi-de-zi, si depune efort sustinut, organizat si studiat pentru propagarea acestei revolte. Nu cred ca trebuie sa confundam lucrurile astea. Erezia este lupta cu asiduitate si organizata impotriva Adevarului si impotriva LUCRARII Duhului Sfant in oameni. Erezia este f.f.grava.

Eu cred ca rugaciunea nu este o mantra, ci reflecta o relatie de comuniune.

Last edited by Illuminatu; 07.11.2012 at 23:45:42.
Reply With Quote
Vechi 08.11.2012, 00:49:04
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Doamnelor si domnilor sa nu fim ipocriti pentru ca pe Dumnezeu nu-l pacaleste nimeni niciodata.Daca constiinta sau invatatura bisericii din care faceti parte,indiferent care ar fi ea, va impiedica sa va rugati pt cei de alta confesiune atunci mai bine nu o faceti, sa nu vrem sa parem in fata lui Dumnezeu mai buni decat suntem. Este valabil si pentru situatia in care nu o puteti face din toata inima si cu dragoste pentru soarta acelui suflet, o mare parte a rugaciunilor se opresc in neant pt ca sunt facute cu o inima impartita sau nesincera. Dumnezeu doreste o inima sincera a omului in fata Sa iar daca aveti in dvs sentimente de antipatie sau orice alt sentiment contrar celui al iubirii crestine,asa cum a fost ea aratata prin Hristos, atunci mai bine nu o faceti si rugati-va doar pt aceia pt care inima dvs bate cu adevarat sau fata de care constiinta nu va impiedica.Dumnezeu va avea grija si ii va judeca si pe cei pt care va rugati,si pe cei pt care nu va rugati si mai ales si pe dvs.Pretuind,prin sinceritate daca nu putem altfel, chipul lui Dumnezeu din fiecare,chiar daca acum acel chip poate parea sters sau pierdut,veti slavi icoana pusa de Dumnezeu in fiecare suflet,o icoana ce arata spre dragostea Sa nesfarsita,dar de care atat de multi am uitat,vazand doar ce putem vedea cu ochii si nu cu vederea despatimirii.Ferice de cel care se poate ruga cu adevarat pentru vrajmasii sai sau pentru cei pe care-i socoteste pierduti dar vai de acela a carui rugaciune este doar un sarpe al urii ce-l consuma si pe el,caci daca ura duci in fata lui Dumnezeu cum poti sa-I ceri mila?

Daca cumva va veti inalta spiritual,asa sa va ajute Dumnezeu, incat dragostea pentru EL si pentru semeni sa tasnesca din inima dvs ca un izvor de apa vie, atunci sa va rugati si pentru ceilalti din alte confesiuni decat cea din care faceti parte si veti vedea atunci,si abia atunci, ce poate face puterea rugaciunii dintr-o inima curata si plina de dragoste sfanta, bineplacutul miros al tamaii care nu trece si care se inalta la Dumnezeu. Daca o veti face in orice alt mod nu veti misca nici macar un fir de iarba si acest aspect va va sta drept marturie impotriva dvs in Ziua Domnului, ca o dovada a ceea ce am vrut sa parem si nu eram.Un intelept a spus odata ca o dovada de profunda intelepciune o vezi la omul care mai intati isi pune curtea lui in ordine si abia apoi se uita peste gard la vecinul sau.Daca este vreunul dintre dvs care chiar isi traieste credinta cu adevarat, asa cum ii spune biserica din care face parte, atunci acela este gata sa bandajeze si ranile altora, mai devreme de atat nu va face decat sa le dea otet si fiere cand acestora le era sete.

Ce nu puteti sa ziditi macar nu daramati si lasati-L pe Dumnezeu sa judece totul dupa dreptatea si mila Sa, pt ca nu a venit inca ziua cand fiinta umana sa-I impuna lui Dumnezeu cum sa faca asta,cu exceptia situatiei in care fiinta umana a inceput sa se creada Dumnezeu sau vrea sa-i ia locul.A mai vrut unul asta si a terminat-o foarte rau,nu-i calcati pe urme desi tentatia expectorarii demonilor proprii in capul altuia, sub masca unei inexistente griji sau bezmetic zel, este foarte mare, mai ales cand te poate arata precum un apologet sau un mare traitor, mai ales cand nu este cazul.Nu dvs ati decis ca acele suflete sa vina in acesta lume,nici unul nu stiti de ce au ales anumite lucruri,ce au facut bine sau rau,de ce sunt lucrurile asa sau ce este in inima lor.Si mai ales nici unul de aici nu decide cand acele suflete vor fi luate de aici,ce soarta vor avea si nici un om nu stie cum va fi cand Dumnezeu va aduce totul la lumina,iar tot ce acum nu stim vom afla.Lasati asta in grija lui Dumnezeu si ganditi-va cum va fi cand restul vor vedea si vor afla ceea ce nu stiu despre dvs, nu despre altii.Desi,caci nimeni nu stie cand ii vine clipa sa fie cercetat de Domnul,cauza tumultului discutiilor nu da semne de viata de ceva timp discutiile,ca o mare batuta mereu si mereu de alte vanturi,sunt purtate in continuare pe apele involburate ale lumii virtuale.Ce adanc este cateodata pustiul din noi pe care il vedem doar in altii.

Fiti sinceri cu dvs,buni samariteni, si nu faceti ceea ce nu puteti face,caci ziditi pe nisip, dar faceti bine ceea ce puteti ca sa nu ingropati talantului pe care l-ati primit .Cine poate mai mult de atat atunci acela va fi lumina ce nu poate fi ascunsa sub obroc,caci sfant este dar cred ca nu este cazul sa ne credem mai mult decat suntem la acest moment. Ajutati daca chiar puteti dar nu loviti unde nu puteti oferi nimic caci Dumnezeu a dat ploaie si peste cei buni si peste cei rai iar graul si neghina vor sta impreuna pana la final.Vedeti sa nu smulgeti si graul,crescand unele spice mai firav si mai incet pot fi ascunse printre neghine si doar inaltarea duhovniceasca va poate ajuta sa le deosebiti, ca sa nu dati socoteala pentru el,caci patima ucide si cand pare un inger de lumina. Fiecare rana pe care am provocat-o altuia o vom purta pe noi la Judecata si vom da socoteala pentru ea,indiferent cine suntem sau cine ne consideram a fi.Se apropie Postul Craciunului si fiecare,macar acum, poate tine acel post dorit de Dumnezeu,invingand ura,fiind mai bun,dand inima,sufletul si fapta lui Dumnezeu,ridicand rugaciuni smerite si vazand in cel de langa el un alt suflet ce are si el nevoie de lumina cum ai si tu.In multe cazuri oamenii ajung sa fie atat de raniti incat sunt gata sa muste si cand vrei sa-i ajuti si doar o dragoste mai puternica decat ura va invinge ura si doar o credinta mai puternica decat necredinta va alunga intunericul.Vindeca-te pe tine prin Hristos si ii veti vindeca si pe altii prin dragostea si mila lui Dumnezeu ce iti vor calauzii pasii.

Aparati-va credinta cu taria bucuriei vietii traite in ea, cu blandetea si mila celui ce stie ce a fost si ce este prin mila lui Dumnezeu,propovaduiti Evanghelia cui doreste sa va asculte,chiar daca veti avea nevoie de mult timp si sacrificiu de sine pt a sparge inima de piatra iar unde intimpinati ura care arde mereu si simtiti ca nu o puteti stinge mergeti in pace si lasati ura in lumea ce va trece caci Dumnezeu vede totul,si ceea ce este ascuns noua, si va rasplati fiecaruia dupa faptele sale.Nici unul de aici nu stie cand va veni clipa sa se infatiseze in fata lui Dumnezeu,poate chiar in noaptea asta, si prima intrebare pe care ar trebui sa vi-o puneti ,in fiecare zi a drumului dvs prin acesta viata,este: ,,Oare sunt eu gata sa stau in fata Lui?” Un raspuns sincer va va lumina un drum sincer si catre mantuirea dvs si catre inimile altora spre mantuirea lor.Numai bine,post tenebras spero lucem.

Domnul sa va fie mereu alaturi!

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 08.11.2012 at 02:21:33.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32