Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 13.11.2012, 09:06:16
Simply_me
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Mie nu-mi plac dulciurile
BV, te felicit si...... te invidiez, glumesc

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
am sa-ti caut o reteta de tort!
Multumesc
Reply With Quote
  #2  
Vechi 22.11.2012, 16:53:48
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 21.09.2006
Mesaje: 4.824
Implicit Varza rosie cu mere si nuca

Ingrediente: 1 varza rosie, taiata subtire; 25g de margarina; 1 mar verde, decojit si ras
1 frunza de dafin; 3 catei de usturoi; 100ml otet de cidru; 25g de zahar brun; 1 mana de nuca, prajita si maruntita

Mod de preparare: Se pune varza intr-o cratita larga si putin adanca, impreuna cu margarina, marul, frunza de dafin si cateii de usturoi. Se gatesc amestecand incontinuu, pana cand varza incepe sa se inmoaie. Se adauga otetul (fa un pas in spate si nu inspira pana cand nu se risipeste aburul), apoi se amesteca in continuare pana cand otetul este aproape evaporat. Se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva complet – ai grija sa nu se arda. Se presara nucile pentru servire. Se poate congela foarte bine, dar trebuie lasat sa se dezghete complet inainte de a fi reincalzit cu grija intr-o cratita sau la microunde. (Sursa GoodFood)
Reply With Quote
  #3  
Vechi 23.11.2012, 00:38:40
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.809
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Ingrediente: 1 varza rosie, taiata subtire; 25g de margarina; 1 mar verde, decojit si ras
1 frunza de dafin; 3 catei de usturoi; 100ml otet de cidru; 25g de zahar brun; 1 mana de nuca, prajita si maruntita

Mod de preparare: Se pune varza intr-o cratita larga si putin adanca, impreuna cu margarina, marul, frunza de dafin si cateii de usturoi. Se gatesc amestecand incontinuu, pana cand varza incepe sa se inmoaie. Se adauga otetul (fa un pas in spate si nu inspira pana cand nu se risipeste aburul), apoi se amesteca in continuare pana cand otetul este aproape evaporat. Se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva complet – ai grija sa nu se arda. Se presara nucile pentru servire. Se poate congela foarte bine, dar trebuie lasat sa se dezghete complet inainte de a fi reincalzit cu grija intr-o cratita sau la microunde. (Sursa GoodFood)
Nu sint deacord cu margarina si cu microundele....sorry
In rest cred ca iasa ceva bun din varza rosie.
__________________
Rugaciunea care-i plansa
In a lacrimei parau,
Te sfinteste si te-nalta
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
  #4  
Vechi 23.11.2012, 16:13:54
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Mesaje: 4.666
Implicit

Am o reteta pentru cei care nu accepta margarina (desi sunt margarine mai bune ca altele, dar in fine): in loc de a manca margarina pe paine, se poate pune putin ulei de masline in farfurie si adauga mirodenii care ne plan, d ex. cimbru, sare, piper, lamaie. Apoi painea se moaie in ulei bucatica cu bucatica si se mananca.
Ideea vine din tarile arabe unde acest gen de amestec de ulei cu anumite ierburi care se mananca cu paine are si un nume, pe care l-am uitat, din pacate.
__________________
"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii)
Reply With Quote
  #5  
Vechi 23.11.2012, 19:38:33
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.076
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Am o reteta pentru cei care nu accepta margarina (desi sunt margarine mai bune ca altele, dar in fine): in loc de a manca margarina pe paine, se poate pune putin ulei de masline in farfurie si adauga mirodenii care ne plan, d ex. cimbru, sare, piper, lamaie. Apoi painea se moaie in ulei bucatica cu bucatica si se mananca.
Ideea vine din tarile arabe unde acest gen de amestec de ulei cu anumite ierburi care se mananca cu paine are si un nume, pe care l-am uitat, din pacate.
Am dat si eu aceasta"solutie" in paginile trecute.
Eu credeam ca obiceiul vine de la italieni...in fine nu asta este relevant.
Cea mai buna combinatie:ulei+otet balsamic+piper.
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
  #6  
Vechi 20.03.2013, 15:55:58
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 21.09.2006
Mesaje: 4.824
Implicit Varza cu ceapa rosie si seminte de dovleac

Ingrediente: 1 kg varza acra, 2 cepe rosii, 100 g seminte de dovleac, 500 ml ulei de dovleac, 1 lingura cimbru uscat, piper


Mod de preparare:Tocati marunt varza si puneti-o intr-un castron mai mare. Curatati si taiati rondele fine ceapa, adaugati-o peste varza. Puneti semintele decojite si turnati si uleiul. Amestecati ingredientele pentru omogenizare. Condimentati cu piper, daca mai este necesar. Pofta buna.
Reply With Quote
  #7  
Vechi 22.03.2013, 09:21:29
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.076
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Ingrediente: 1 varza rosie, taiata subtire; 25g de margarina; 1 mar verde, decojit si ras
1 frunza de dafin; 3 catei de usturoi; 100ml otet de cidru; 25g de zahar brun; 1 mana de nuca, prajita si maruntita

Mod de preparare: Se pune varza intr-o cratita larga si putin adanca, impreuna cu margarina, marul, frunza de dafin si cateii de usturoi. Se gatesc amestecand incontinuu, pana cand varza incepe sa se inmoaie. Se adauga otetul (fa un pas in spate si nu inspira pana cand nu se risipeste aburul), apoi se amesteca in continuare pana cand otetul este aproape evaporat. Se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva complet – ai grija sa nu se arda. Se presara nucile pentru servire. Se poate congela foarte bine, dar trebuie lasat sa se dezghete complet inainte de a fi reincalzit cu grija intr-o cratita sau la microunde. (Sursa GoodFood)

Multumesc,am facut-o ieri si mi-a placut.

Nu am pus nuca ca nu am avut si oricum n-as fi pus deoarece asociez nucile cu desertul.
Dar este o garnitura ,nu o mancare in sine fiind picanta.
Am mancat-o alaturi de cartofi copti,cu putin ulei.
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
  #8  
Vechi 22.03.2013, 10:00:12
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.411
Implicit

În prealabil postat de costel
Ingrediente: 1 varza rosie, taiata subtire; 25g de margarina; 1 mar verde, decojit si ras
1 frunza de dafin; 3 catei de usturoi; 100ml otet de cidru; 25g de zahar brun; 1 mana de nuca, prajita si maruntita

Mod de preparare: Se pune varza intr-o cratita larga si putin adanca, impreuna cu margarina, marul, frunza de dafin si cateii de usturoi. Se gatesc amestecand incontinuu, pana cand varza incepe sa se inmoaie. Se adauga otetul (fa un pas in spate si nu inspira pana cand nu se risipeste aburul), apoi se amesteca in continuare pana cand otetul este aproape evaporat. Se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva complet – ai grija sa nu se arda. Se presara nucile pentru servire. Se poate congela foarte bine, dar trebuie lasat sa se dezghete complet inainte de a fi reincalzit cu grija intr-o cratita sau la microunde. (Sursa GoodFood)



Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Multumesc,am facut-o ieri si mi-a placut.

Nu am pus nuca ca nu am avut si oricum n-as fi pus deoarece asociez nucile cu desertul.
Dar este o garnitura ,nu o mancare in sine fiind picanta.
Am mancat-o alaturi de cartofi copti,cu putin ulei.
"GoodFood" - "bun" la gust, dar nu și sănătos în același timp.

Margarina nu are ce căuta în mîncare. Nu-ți oferă nimic, ba din contra, îți face rău.

Dacă decojiți mărul pierdeți exact ce e mai calitativ din el: coaja.

Nici oțetul nu e bun. "Fă un pas în spate", aruncă-l și stoarce o lămîie în loc.

Nici zahărul, oricît de brun ar fi.

Nuca românească e lider cap de serie la capitolul semințe în coajă, dar de ce s-o prăjești? Miezul crud e excelent la gust și foarte indicat pentru sănătate.

Varza roșie e indicată deoarece conține resveratrol (o substanță puternic anticancerigenă), antioxidanți șamd - dar consumați-o crudă, fraților! Prin fierbere nu mai rămîne mare lucru din ea.

Congelare, reîncălzire, microunde... e clar, ăștia vor să ne omoare cu zile. :)
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele;
Psalmul 140, 4

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
  #9  
Vechi 22.03.2013, 10:11:31
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.076
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
În prealabil postat de costel
Ingrediente: 1 varza rosie, taiata subtire; 25g de margarina; 1 mar verde, decojit si ras
1 frunza de dafin; 3 catei de usturoi; 100ml otet de cidru; 25g de zahar brun; 1 mana de nuca, prajita si maruntita

Mod de preparare: Se pune varza intr-o cratita larga si putin adanca, impreuna cu margarina, marul, frunza de dafin si cateii de usturoi. Se gatesc amestecand incontinuu, pana cand varza incepe sa se inmoaie. Se adauga otetul (fa un pas in spate si nu inspira pana cand nu se risipeste aburul), apoi se amesteca in continuare pana cand otetul este aproape evaporat. Se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva complet – ai grija sa nu se arda. Se presara nucile pentru servire. Se poate congela foarte bine, dar trebuie lasat sa se dezghete complet inainte de a fi reincalzit cu grija intr-o cratita sau la microunde. (Sursa GoodFood)




"GoodFood" - "bun" la gust, dar nu și sănătos în același timp.

Margarina nu are ce căuta în mîncare. Nu-ți oferă nimic, ba din contra, îți face rău.

Dacă decojiți mărul pierdeți exact ce e mai calitativ din el: coaja.

Nici oțetul nu e bun. "Fă un pas în spate", aruncă-l și stoarce o lămîie în loc.

Nici zahărul, oricît de brun ar fi.

Nuca românească e lider cap de serie la capitolul semințe în coajă, dar de ce s-o prăjești? Miezul crud e excelent la gust și foarte indicat pentru sănătate.

Varza roșie e indicată deoarece conține resveratrol (o substanță puternic anticancerigenă), antioxidanți șamd - dar consumați-o crudă, fraților! Prin fierbere nu mai rămîne mare lucru din ea.

Congelare, reîncălzire, microunde... e clar, ăștia vor să ne omoare cu zile. :)
Pai:
-nu am facut-o cu margarina,sunt total impotriva ei,nici nu avem in casa.
-nu am decojit marul.
-nu am folosit microundele,nici n-am congelat-o
-am folosit otet de mere(doctorul meu mi-a spus ca este mai bun decat lamaia) +ca lamaia isi pierde calitatile daca o trantesti la foc.
-un pic de zahar nu a omorat pe nimeni;si asa singurul zahar de care am parte este cel din fructe;nu consum deserturi,nici prod de patisserie,ciocolata sau inghetata,nici zahar in cafea sau ceai;pai si atunci?

Mananc destule cruditati,atat de multe incat ma mai supara colita cateodata,asa ca mai fac si legume la foc din cand in cand...
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 22.03.2013 at 10:14:13.
Reply With Quote
  #10  
Vechi 24.03.2013, 20:38:37
-radu-'s Avatar
-radu- -radu- is offline
Member
 
Data înregistrării: 19.02.2012
Locație: Oradea
Religia: Ortodox
Mesaje: 31
Implicit

oare coliva se poate utiliza și ca aliment obișnuit în această perioadă a postului, fără legătură cu pomenirea morților? mă iertați
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare


Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Post de bucate sau post de pacate...??? geo.nektarios Pocainta 160 19.03.2016 13:34:53
Postul de pacate vs postul de bucate tigerAvalo9 Generalitati 21 28.02.2012 23:29:05
Post Bogdan N Generalitati 5 18.06.2011 22:06:08
* post * Jamaica Postul 63 15.02.2011 20:56:37
post dorinel78 Generalitati 16 25.03.2009 08:44:57