![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Sergiu_B; 13.11.2012 at 12:06:20. |
|
||||
|
||||
![]()
Poate înțelegi asta: Cum ai vrea să fii judecat la judecata de apoi? Cu dreptate sau cu bunătate?
|
|||
|
|||
![]()
Cu ințelepciune :)
|
|
||||
|
||||
![]()
Hm! Cu "intelepciunea" cui? Crezi ca se substituie altcinva "intelepciunii" careia i te-ai subordonat tu in timpul vietii, savarsind bune si rele? Acestea (faptele noastre) ne vor fi si aparatori si judecatori. Daca noi "am judecat stramb" toata viata, de ce ar trebui sa fim judecati altfel, cand vom primi noi judecarea noastra?
Cat despre copiii avortati, eu cred ca nu ne este inca dat sa intelegem multe lucruri si e bine sa le lasam asa cum sunt. Mai mult chiar... Fiecare poate sa dea alta interpretare unor vorbe, iar de aici o adevarata povara sufleteasca cu care se incarca initiatorul unei intrebari... "nevinovate" ...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si intrebarea nu rostul sa ma incarce cu o povara, ci ma ajuta sa inteleg lucrurile. Dar, am zis, hai ca poate n-am destula minte, poate stiu altii mai bine decat mine lucrurile astea. Hristos spune sa cautam adevarul si el ne va face liberi. Nu fac decat sa caut adevarul :) |
|
||||
|
||||
![]()
Asta cu Parintele Arsenie si reincarnarea este umflata rau de tot.
Eu am mai citit carti de ale dansului si stiu clar cam care era directia lui si ce invata. Nu am citit nicaieri cum ca ar fi crezut in reincarnare. Mai bine ai citi personal ce scrie, pentru ca are multe carti. Eu iti zic ca a avut o viata sfanta si a invatat foarte curat despre ortodoxie si despre foarte multe probleme sensibile, intocmai cu invatatura Sfintilor Parinti. Iar despre cununa nevinovatiei, citeste si tu ce scrie Sfantul Teofan. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oricum discutia nu e despre Boca aici, n-are rost sa vorbim despre asta. Ps: Am citit o carte a lui , Cararea Imparatie parca se numeste :) |
|
||||
|
||||
![]()
...obișnuința de a pune în sarcina lui Dumnezeu rezolvarea măruntelor noastre probleme de zi cu zi este obișnuința celui care încearcă să scape de responsabilitate. Ce se întâmplă cu sufletul omului nu e în știința noastră. Dar atitudinile diurne, care fac bine sau rău, da. Sincer, cred că judecata lui Dumnezeu este asupra responsabilității fiecăruia dintre noi. Trăim într-un prezent continuu care ne supune la decizii responsabile. Dumnezeu nu cere nimănui să rezolve enigme duhovnicești, ci să trăiască și să înțeleagă viața dintr-o perspectivă curată: care sunt măsurile acestei curățenii? e greu de spus.
|
|
||||
|
||||
![]()
Este foarte drept si corect ca acele suflete sa ajunga in Rai inaintea celorlalte care au avut SANSA sa traiasca si sa-si cultive mantuirea!
Chiar nu vi se pare corect ca aceste suflete tradate in cel mai sensibile puncte ale existentei:dreptul la viata si lipsa dragostei parentale. Aceste suflete nici nu au avut sansa sa faca cuiva un mic rau,o fapta rea cat d miniscula si au fost ucise! Vedeti asta este diferenta intre sansele noastre si sansele lor! In timp ce noi de bine de rau am avut conditiile necesare sa ne nastem,sa fim botezati si sa-L cunoastem pe Dumnezeu pt a ne contrui drumul spre mantuire,aceste suflete au pierdut startul cu viata intr-un mod strain lor,ca fiinte lipsite de aparare. Da,numai si pentru aceasta nedreptate la care au fost supusi merita mantuirea din start! Punct.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar nu e corect, spre exemplu, ca un om nascut intr-o familie atee si care evident ajunge si el ateu pentru ca nu a vazut miracole, minuni, etc si nu a fost nici educat crestineste sa ajunga in iad pentru veșnicie. Asta e problema. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cine-i drept inaintea lui Dumnezeu ? | bodale | Intrebari utilizatori | 2 | 09.03.2012 14:08:14 |
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 14 | 26.01.2011 11:00:06 |
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 1 | 07.01.2011 15:27:11 |
Drept la impartasanie! | Lucian_craciunescu | Impartasania (Taina Euharistiei) | 10 | 11.05.2010 11:10:18 |
Dumnezeu exista,este Viu si este cu noi! | ortodox4life | Generalitati | 5 | 15.10.2008 18:44:55 |
|