![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Viorica, fata mamei
Cea cuminte și curată, Și-a făcut, mâncând cireșe, Pe furiș, pe șorț, o pată… Și-acum stă-ntr-un colț și plânge: “Doctorul e vinovat Și c-o să mă certe mama, Și că șorțul l-am pătat!” Mama intră-ncet pe ușă; Ea tresare și-ntinzând Mâinile deasupra petei, Plânge întruna suspinând. - De ce plângi, fetița mamei? - Plâng că doctorul ți-a spus Să nu-mi dai de loc cireșe, Și tu în dulap le-ai pus… - Și tu plângi din lăcomie? Ce rușine!… - Să mă ierți!… - Bine, dar să fii cuminte… - Nici de șorț nu mă mai cerți? - Care șorț? întreabă mama… - Uite, ăsta: l-a pătat Lăcomia pentru care Chiar acuma m-ai iertat.
Mulțumesc puterilor cerești că m-am învrednicit a crede, că mi s-a facut această neasemuită onoare și din tot sufletul rostesc, strigând cu lacrimi ca la Marcu 9, 24: „Cred, Doamne! Ajută necredinței mele”. (Părintele Nicolae Steinhardt) |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
impartasirea copiilor mici | vam | Impartasania (Taina Euharistiei) | 353 | 10.03.2020 00:23:29 |
poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 18:15:49 |
Importanta lucrurilor mici | glykys | Spiritualitatea ortodoxa | 19 | 02.11.2012 18:40:48 |
Poezii Ortodoxe pentru Android | Carmen FUNIERU | Resurse ortodoxe on-line | 9 | 01.06.2012 11:52:30 |
Sfestania sau slujba Aghiasmei mici | alina8023 | Intrebari utilizatori | 2 | 08.03.2010 10:16:03 |
|