![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
La ora de Psihologie, profesorul: dragi elevi, psihicul uman poate avea 3 stări - starea de calm, starea de iritare și starea de enervare. Pentru a le exemplifica, profesorul formează un număr de telefon la întâmplare și întreabă: Alo, Gică-i acasă? Persoana de la telefon răspunde pe un ton liniștit: Nu, este o greșeală. Profesorul închide telefonul și le spune elevilor: dragii mei, aceasta e starea de calm.
După aceea, formează același număr și-ntreabă din nou: Bună ziua, Gică e acasă? Cel care a răspuns răspunde puțin iritat: Nu, domnule, v-am spus că ați greșit numărul. Profesorul le explică elevilor: După cum ați observat și voi, aceasta a fost starea de iritare. Profesorul formează a treia oară același număr și întreabă: Gică este acasă? Persoana de la telefon răspunde pe un ton ridicat: Nu-i, dragă, nici un Gică, lasă-mă-n pace, ți-am zis că-i greșeală! Profesorul închide și le spune elevilor: Ați auzit? Aceasta este starea de enervare. Bulă ridică mâna și spune: Domn' profesor, mai există și a patra stare, starea de disperare. Profesorul: Cum adică? Bulă ia telefonul, sună la numărul pe care-l formase profesorul și întreabă: Bună ziua, sunt Gică... M-a căutat cineva?
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|