Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.11.2012, 17:36:54
Ciprian Mustiata Ciprian Mustiata is offline
Banned

Data înregistrării: 22.11.2012
Locație: Madrid, Spania
Religia: Alta confesiune
Implicit

" Nu vad rostul unei uniri trupesti unde nu exista si o unire a credintei. "
Edi, nu vad rostul acestui raspuns pentru doua persoane ce au decis sa se casatoreasca si sa fie toleranti cu punctele de vedere ale celuilalt.
Simiar, foarte putine persoane ce le cunosc accepta aceleasi lucruri. Sunt protestanti ce nu au probleme cu icoanele (precum eu insumi), si ortodoxi ce nu le-au acceptat, din timpul iconoclasmului.
Multumesc de raspuns, dar nu cred ca e constructiv,
Ciprian K

Last edited by Ciprian Mustiata; 22.11.2012 at 17:39:06.
Reply With Quote
Vechi 22.11.2012, 17:41:50
editheraven's Avatar
editheraven editheraven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Daca afirmatia mea nu are rost, de unde nedumerirea ta?

" Ultima ca importanta, dar de ce nu inteleg crestinatatea?"
Reply With Quote
Vechi 22.11.2012, 17:48:30
UNNOOM
Guest

Implicit

Religia asta!

Nu va dati batuti! Daca va iubiti, mergeti inainte!
Reply With Quote
Vechi 22.11.2012, 19:30:00
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul
Religia asta!

Nu va dati batuti! Daca va iubiti, mergeti inainte!
OK, dar vezi, noi credem ca numai prin cununia religioasa harul unirii se revarsa peste barbat si femeie, si face sa creasca iubirea lor. Nu afirm aici ca nu exista iubire in afara cununiei religioase, ci harul unirii depline in iubire a celor 2 se implineste prin cununia religioasa ca Taina in Biserica. Acum harul se daruieste prin Taina Cununiei, dar harul trebuie asumat si facut lucrator in unitatea casniciei. Partea asta este putin mai grea, dar frumoasa. Vorbesc din experienta aici.
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 22.11.2012, 19:37:44
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
OK, dar vezi, noi credem ca numai prin cununia religioasa harul unirii se revarsa peste barbat si femeie, si face sa creasca iubirea lor. Nu afirm aici ca nu exista iubire in afara cununiei religioase, ci harul unirii depline in iubire a celor 2 se implineste prin cununia religioasa ca Taina in Biserica. Acum harul se daruieste prin Taina Cununiei, dar harul trebuie asumat si facut lucrator in unitatea casniciei. Partea asta este putin mai grea, dar frumoasa. Vorbesc din experienta aici.
Sunt de acord cu un lucru: daca doi oameni religiosi din religii diferite se indragostesc... unul dintre ei trebuie sa faca toate concesiile celeilalte parti.

Nu exista negociere cu religia... decat daca oamenii au un nivel de cultura ridicat (am remarcat ca ceea ce ii separa pe oameni tinde sa nu afecteze pe cei cu o anumita pregatire intelectuala... am un prieten baptist care a terminat facultatea de filosofie si cu care am mers la ortodocsi la inviere... respectand tot ritualul)
Reply With Quote
Vechi 22.11.2012, 20:35:29
Senior Member

Implicit

Citat:
Sunt de acord cu un lucru: daca doi oameni religiosi din religii diferite se indragostesc... unul dintre ei trebuie sa faca toate concesiile celeilalte parti.

Nu exista negociere cu religia... decat daca oamenii au un nivel de cultura ridicat (am remarcat ca ceea ce ii separa pe oameni tinde sa nu afecteze pe cei cu o anumita pregatire intelectuala... am un prieten baptist care a terminat facultatea de filosofie si cu care am mers la ortodocsi la inviere... respectand tot ritualul)
Daca se iubesc si doresc o casnicie doar civila nimic nu ii opreste. Dar ei vor o cununie religioasa, simt ca iubirea dintre ei are nevoie, la randul ei de un sprijin, de ajutor spre implinire si de o tinta vesnica. Si asta demonstreaza ca iubirea lor este autentica, altruista si jertfelnica, din moment ce in sinceritatea lor isi dau seama ca numai Dumnezeu ii poate unii deplin. Aici cred eu ca e cheia!
Daca vor o casatorie civila, sunt liberi sa o faca! Dar ei vor mai mult de atat!
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 22.11.2012, 20:42:12
Senior Member

Implicit

Citat:
... am un prieten baptist care a terminat facultatea de filosofie si cu care am mers la ortodocsi la inviere... respectand tot ritualul)
Ceva v-a atras la slujba de Inviere... poate ideea ca Invierea se sarbatoreste aparte, poate atmosfera tainica, slujba oficiindu-se noaptea sau poate imnele de bucurie care sunt splendide. Cine stie ce v-a atras, dar ati venit la slujba manati de un dor. Acel ceva ce v-a tras de inima sa participati la slujba de Inviere se numeste ... Ortodoxia. Si totusi, sunt in Biserica Ortodoxa lucruri nespus mai inalte decat slujba de Inviere, si anume Sf.Taine.

Last edited by Illuminatu; 22.11.2012 at 20:47:51.
Reply With Quote
Vechi 22.11.2012, 23:00:44
Solveig's Avatar
Solveig Solveig is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.02.2010
Implicit

Citat:
Nici mie nu mi se pare posibila aceasta cununie, fara a primi botezul inainte.
In primul rand, pentru ca la botez primim harul si pecetea darului Duhului sfant care se "reactiveaza", se imbogateste la Cununie. Deci ce am putea face lucrator la Cununie daca nu am primit harul prin Botez?
Reply With Quote
Vechi 24.11.2012, 07:11:47
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
Despre ce har vorbiți, domnule Iluminat?

Puteți să aduceți măcar un singur argument din Sfânta Scriptură sau din Sfinții Părinți referitor la "harul" cununiei despre care vorbiți? Și care s-ar acorda neapărat prin "binecuvântarea" clericilor?

Last edited by Decebal; 24.11.2012 at 07:21:37.
Reply With Quote
Vechi 24.11.2012, 08:15:12
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Cei care nu au schimbat calendarul, câtă vreme au rămas în comuniune cu celelalte bisericii ortodoxe, nu consideră că e greșit. Nu interpreta aiurea ceea ce nu știi sau nu înțelegi.
Cât despreecumenismul BOR:

Ca idee generală: nu biserica trebuie să devină tolerantă și modernă ci omul trebuie să redescopere trăirea ortodoxă!

Last edited by DragosP; 24.11.2012 at 08:17:16.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care sunt fobiile voastre? Bast-et Intrebari utilizatori 69 27.03.2017 20:23:33
nunta mixta monicaelena Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 286 22.09.2014 09:52:40
problemele noastre + problemele altora = un ocean de probleme VladCat Spiritualitatea ortodoxa 11 07.06.2012 09:49:48