![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Luca 13, 31-35
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
vrea sa te lumineze, dar nu are pe cine.
|
|
|
|||
|
|||
|
Sergiu_B,
Parerea mea este ca nu poti primi un raspuns satisfacator pentru tine la intrebarea "Este Dumnezeu drept?" de la niste credinciosi crestini practicanti. Pentru un credincios crestin, afirmatia "Dumnezeu este drept" este o premiza acceptata prin credinta, nu prin logica sau dovezi. Chiar si intrebarea in sine este, pentru crestini, aproape o blasfemie, nu un subiect legitim de discutie. Biblia este oricum plina de relatarea unor evenimente in care Dumnezeul crestin comite el insusi sau incurajeaza fapte extrem de nedrepte si imorale. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dumnezeul Vechiului Testament (imaginea Lui) este așa cum L-au cunoscut evreii, nedeplin, și despre care se poate spune că a fost părtinitor cu aceștia. Creștinii, însă, Îl cunosc pe Tatăl prin Fiul, în Duhul Sfânt. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
M-am referit la felul în care a fost cunoscut Dumnezeu, nedeplin în VT, deplin în Hristos.
De aceea Vechiul Testament se citește/înțelege prin prisma Noului. |
|
|
||||
|
||||
|
Nimeni nu a afirmat ca ar exista doi Dumnezei.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 24.11.2012 at 20:50:05. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
De stiut, nu stiu mare lucru - decat la nivel informativ, in schimb cred cu tarie ca ceea ce li s-a servit este legitim, rational, etc. Poate ar trebui sa citesti mai intai Biblia cap-coada nu sa folosesti doar afirmatiile altor atei pe post de fals argument. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Cine-i drept inaintea lui Dumnezeu ? | bodale | Intrebari utilizatori | 2 | 09.03.2012 15:08:14 |
| Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 14 | 26.01.2011 12:00:06 |
| Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 1 | 07.01.2011 16:27:11 |
| Drept la impartasanie! | Lucian_craciunescu | Impartasania (Taina Euharistiei) | 10 | 11.05.2010 12:10:18 |
| Dumnezeu exista,este Viu si este cu noi! | ortodox4life | Generalitati | 5 | 15.10.2008 19:44:55 |
|
|