Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.11.2012, 19:29:27
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Sergiu_B Vezi mesajul
Te sfatuiesc sa iesi din intunericul ignorantei si sa intri in lumina cunoasterii. Pune-te si studiaza budismul si despre Budda inainte sa critici. Stiu ca exista aceasta tentatie sa critici fara cunosti lucrurile in profunzimea lor, incearca totusi sa lupti cu ea.
Sfaturile rupte de realitate n-au valoare.
Afirmatiile fara argumente la fel.
Reply With Quote
Vechi 22.11.2012, 00:50:36
alyngabriel alyngabriel is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.11.2012
Implicit

Citat:
Salut. Am și eu o neclaritate și poate mă ajutați să o rezolv. Este vorba despre cât de drept este Dumnezeu pe baza invățăturii ortodoxe (creștine).

Ce se intâmplă cu un suflet avortat?

1. Dacă presupunem că nu se mântuiește ( fie pentru eternitate, fie până când parinții săi se pocăiesc), atunci inseamnă că Dumnezeu este nedrept. Fiind un suflet nou, ce vină are el pentru greșeala părinților? De ce să sufere chinuri groaznice in "focul veșnic", el făcând nimic rău?

2. Dacă presupunem că Dumnezeu il mântuiește, fără să depindă de acțiunea părinților, atunci asta ar insemna iarăși că Dumnezeu este nedrept. Unii oameni sunt incercați pe pământ 60, 70 ani și au ocazia să greșească, iar unii ( sufletele celor avortați) nu sunt incercați deloc și merg in Rai. Nu este drept, unii sa se mantuiasca fara a avea ocazia de a gresi, iar altii sa traiasca 70 de ani si sa se mantuiasca foarte greu.

Vă mulțumesc pentru eventualele răspunsuri. Doamne ajută.
Am sa-ti dau un raspuns, sper sa intelegi raspunsul.

Singura vina este a celei care l-a avortat, a avorta inseamna a ucide, parintele care a facut asta si cei care au indemnat parintele sa faca asta vor plati scump. Acum nu este vina lui Dumnezeu pentru ca omul a comis acest pacat si din mila lui prea mare nu prea are cum sa dea pierzarii acele suflete nevinovate. Fiecare are dreptul la viata, deci Dumnezeu avea intentia de a le da viata pe pamant, insa acest lucru a fost stopat de om prin avort. Acum Dumnezeu nu are vreo vina pentru ca un om care nu stie ce vrea de la viata a facut acest avort si a stopat viata pe care un prunc trebuia sa o aiba. Sincer ar trebui sa le punem o intrebare celor care avorteaza copii, sa-i intrebam de ce fac asta?. Sper sa intelegi raspunsul meu
Reply With Quote
Vechi 22.11.2012, 01:25:34
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Frate Cezar, sa te bucure bunul Dumnezeu cu mila Lui. Am vazut astazi filmul si "l-am pus deoparte" sa-l vedem duminica din nou, in familie!
Multumesc pentru recomandare si la randul meu, o fac mai departe oricui doreste sa aiba o imagine cat de cat clara, despre cum "lucreaza" Dumnezeu, in masura in care poate si vrea sa perceapa esenta si "mesajul".
Doamne-ajuta!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 22.11.2012, 02:04:41
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Frate Cezar, sa te bucure bunul Dumnezeu cu mila Lui. Am vazut astazi filmul si "l-am pus deoparte" sa-l vedem duminica din nou, in familie!
Multumesc pentru recomandare si la randul meu, o fac mai departe oricui doreste sa aiba o imagine cat de cat clara, despre cum "lucreaza" Dumnezeu, in masura in care poate si vrea sa perceapa esenta si "mesajul".
Doamne-ajuta!
.......:)
Inca pastrez o puternica impresie, desi au trecut cateva luni de la vizionare. Ce sa zic.... ma cutremur si tac.
Doamne ajuta!

Last edited by cezar_ioan; 22.11.2012 at 03:48:57.
Reply With Quote
Vechi 22.11.2012, 09:04:17
N.Priceputu
Guest

Implicit

Am văzut filmul și m-a impresionat, cum altfel? Cred că întreaga paletă a problematicii credinței e abordată aici, iar argumentele, și de o parte, și de cealaltă, sunt mult vehiculate, inclusiv pe acest forum.

Deosebit de interesantă am găsit asemănarea dintre credința lor și credința noastră, faptul că Ortodoxia se aseamănă atât de mult cu iudaismul, continuându-l, de fapt, cu o mare, capitală diferență: Hristos, cel care „n-a venit să strice ci să plinească (desăvârșească)” Legea, înnoind-o și făcând-o universală.

De aici și fatalismul în care se aflau acei evrei, pentru că nu-L cunoșteau pe Dumnezeu sub chipul lui Hristos. Altfel au înțeles suferința, altfel au îndurat-o creștinii care au trecut prin experiențe similare.
Reply With Quote
Vechi 23.11.2012, 19:48:25
Sergiu_B
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sfaturile rupte de realitate n-au valoare.
Afirmatiile fara argumente la fel.
Evident, doar sfaturile tale si ale institutiei tale sunt valoroase. Noi restul suntem doar niste inselati pentru fanaticii ca tine.
Reply With Quote
Vechi 23.11.2012, 19:52:38
Sergiu_B
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
a!!! pai nu asa! ca si eu pot "recunoaste" in tine omul superficial (fariseul) care pune semnul egal intre habotnicie si consecventa!! intre intensitatea trairii umilintei inimii smerite si "multumirea" gandului ca daca n-am dat in cap nimanui, sunt fara de pacate!!

uite ce spune un sfant parinte ortodox: Starețul Nicon de la Optina: “Nimeni și nimic nu poate vătăma pe om, dacă nu se vatămă el însuși pe sine. Cel care nu se depărtează de păcat, chiar de i s-ar da mii de mijloace de mântuire, cu nimic nu i-ar folosi. Unul este răul în lume: păcatul. Iuda a căzut, cu toate că a fost permanent cu Mântuitorul; iar dreptul Lot s-a mântuit, cu toate că trăia în mijlocul Sodomei”.

cu alte cuvinte, crestinul-ortodox care nu aplica in viata de zi cu zi invatatura si poruncile lui Dumnezeu, daca nu se spovedeste, impartaseste si nu face canon de indreptare, nu se mantuieste cat ar fi el de ortodox!! sa stii ca doar Sfanta Liturghie mai tine lumea ...vezi ce spune parintele Arsenie Boca despre Jertfa petrecuta in cadrul Liturghiei si ce importanta are Euharistia si-o sa intelegi DE CE toate celelalte "credinte" sunt inselari diavolesti!!

si vad ca iarasi pomenesti de iubire!! hm.... cam seaca exprimarea cu pacea si iubirea!
daca te vei uita putin peste Epistola Apostolului Pavel in care descrie atat de minunat ce este dragostea, vei fi mai prudent cu aruncarea cuvintelor! e o melodie (nu stiu a cui) "dragostea nu se explica, ea se simte"... posibil s-o stii! dar nu dragostea ca aprindere a simturilor, a navalirii sangelui, ci aceea fara de care oricata stiinta si credinta ai avea, nimic nu esti!!
fara sa te consideri lezat in vreun fel de indrazneala mea iti trimit urmatorul link care iti va risipi indoiala privitoare la dreptatea lui Dumnezeu, fiindca sunt convinsa ca va avea asupra ta o influenta hotaratoare si-ti va schimba total conceptia despre religie! vei fi silit sa-ti analizezi credinta si standardele dupa care iti traiesti viata si nu vei putea ramane nemiscat in indiferenta citind aceasta carte:
http://www.scribd.com/doc/10731998/D...sa-Lui-Cristos

fie ca Hristos sa te lumineze cu Harul Sau!!
Da clar! Nu exista iubire si pace decat la ortosocsi nu?! Numai fanaticii ortodocsi sunt autentici, restul suntem niste falsitati si mincinosi nu ?!

Inca sper ca Dumnezeu intr-o zi va eradica fanatismul religios din noi. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 23.11.2012, 21:56:30
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Da clar! Nu exista iubire si pace decat la ortosocsi nu?! Numai fanaticii ortodocsi sunt autentici, restul suntem niste falsitati si mincinosi nu ?!

Inca sper ca Dumnezeu intr-o zi va eradica fanatismul religios din noi. Doamne ajuta!
"Ierusalime, Ierusalime, care omori pe prooroci și ucizi cu pietre pe cei trimiși la tine, de câte ori am voit să adun pe fiii tăi, cum adună pasărea puii săi sub aripi, dar n-ați voit. Iată vi se lasă casa voastră pustie, că adevărat grăiesc vouă. Nu Mă veți mai vedea până ce va veni vremea când veți zice: Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului!"

Luca 13, 31-35
Vechi 23.11.2012, 21:59:02
Sergiu_B
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
"Ierusalime, Ierusalime, care omori pe prooroci și ucizi cu pietre pe cei trimiși la tine, de câte ori am voit să adun pe fiii tăi, cum adună pasărea puii săi sub aripi, dar n-ați voit. Iată vi se lasă casa voastră pustie, că adevărat grăiesc vouă. Nu Mă veți mai vedea până ce va veni vremea când veți zice: Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului!"

Luca 13, 31-35
adica? ce vrei sa spui?
Reply With Quote
Vechi 24.11.2012, 11:30:29
mihaila_alin
Guest

Talking

Citat:
adica? ce vrei sa spui?
vrea sa te lumineze, dar nu are pe cine.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cine-i drept inaintea lui Dumnezeu ? bodale Intrebari utilizatori 2 09.03.2012 14:08:14
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 14 26.01.2011 11:00:06
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 1 07.01.2011 15:27:11
Drept la impartasanie! Lucian_craciunescu Impartasania (Taina Euharistiei) 10 11.05.2010 11:10:18
Dumnezeu exista,este Viu si este cu noi! ortodox4life Generalitati 5 15.10.2008 18:44:55