Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Mari Duhovnici si predicile lor
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.11.2012, 09:19:33
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Am cunoscut candva un tanar foarte credincios, din nu mai stiu ce confesiune, care m-a rugat sa il ajut referitor la o amintire sacaitoare. Aceasta amintire se referea la un incident pe care il traise intr-o zi cand, pe fondul credintei lui, asa cum era ea, "Hristos" s-a exprimat in auzul tanarului exact cum zice in textul rugaciunii, in cateva locuri. Abia acum cateva clipe, recitind rugaciunea, mi-am amintit de baiatul acela, pe care nu l-am mai intalnit de atunci, sa fie vreo 7-8 ani.
Acea voce pe care tanarul a considerat-o ca fiind a Domnului, i-a cerut in aceeasi forma inima, ceea ce pe mine m-a izbit adineauri... In fine, tanarul acela nu a voit sa-i dea inima si rezultatul a fost ca vocea i-a dat dovezi in plus: tanarul era ca in basme, adica se inalta cand intalnea un om inalt, se micsora cand intalnea un om scund, mainile ii erau ba cat lopata ba cat o nuca, dupa imprejurari...
Inutil sa adaug ca si-a petrecut vreo cateva luni in spitalul de psihiatrie, cu diagnosticul de psihoza cu delir mistic si tulburarea grava a functiilor imaginatiei si ale senzorialitatii.

Din pacate, desi patise ce patise, tanarul nu pricepuse nimic. Imi amintesc ca regreta mereu, tanguindu-se, ca nu i-a dat inima lui "Hristos" atunci cand i-o ceruse. Si credea ca Hristos l-a pedepsit pentru aceasta....

Fereasca Dumnezeu de asemenea rataciri.
Relatarea ta imi aduce aminte de modul in care a aparut cultul "Sfintei Inimi" la catolici, care s-a petrecut printr-o ratacire foarte asemanatoare. Cred ca stim cine sta in spatele respectivului cult, acelasi personaj care soptea si in urechea tanarului din relatarea ta.

Intr-adevar, sa ne ajute Dumnezeu sa ne ferim de asemenea rataciri - care pot patrunde in suflet chiar si printr-o rugaciune.
Reply With Quote
Vechi 28.11.2012, 10:10:33
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Suna foarte comercial ,in tot cazul,cat si contemporan.
O scrisoare exaltata a unui student de filozofie,poet si boem dar nu teolog.

Mie de exemplu,nu mi-a placut dar este bine ca a placut altora pe aici.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Rafail Noica Ekaterina Mari Duhovnici si predicile lor 5 09.07.2013 16:29:28
Parintele Rafail Noica Capy Mari Duhovnici si predicile lor 10 25.09.2011 16:32:34
parintele Rafail Noica adycozma Generalitati 5 10.09.2010 17:12:48
Descarca Conferinta Pr. Rafail Noica OvidiuO Stiri, actualitati, anunturi 1 16.11.2007 20:44:21
caseta Pr Rafail Noica andreea_haiducu Stiri, actualitati, anunturi 1 05.11.2006 21:12:15