![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Revenind la cauza acestei intrebari, va intreb daca este corect sa refuzi sa crestinezi un copil daca nu ti se indeplineste voia (gastronomica), sau nu cumva ar fi mai corect sa iti expui punctul de vedere si sa lasi oamenii sa decida cum urmeaza sa procedeze? Pentru ca tu, ca preot, ti-ai indeplinit datoria de a sfatui, iar de incarcat cu "pacatele" tuturor este clar ca nu poti sa te incarci. In pofida divergentei de opinii, va multumesc pentru raspuns. PS: nu sunt nici nasul, nici tatal copilului in chestiune, ci unchiul. PS2: am observat in randul preotilor tineri o trufie si o inflexibilitate pe care numai varsta le transforma in intelepciune. Vorbind despre preotul mai tanar, pot sa va spun ca o pozitie radicala, chiar daca dogmatic corecta, mai mult indeparteaza credinciosii de Biserca decat ii apropie. |
|
||||
|
||||
![]()
"Mulți chemați, puțini aleși" Asta apropos de îndepărtarea de biserică.
Dumnezeu te cheamă la El, dar trebuie și tu să faci niște sacrificii, nu să-I ceri numal Lui să închidă ochii.
|
|||
|
|||
![]()
Total de acord. Numai ca ma intreb daca El s-ar supara daca ar vedea ca la un botez, in zi de dezlegare la peste, se mananca .... peste!!!!!!!!!!! Eu nu cred.
|
|
||||
|
||||
![]()
Păi cine a zis așa ceva?
Tu ai zis că preotul refuză botezul dacă nu se servește mâncare de post. Apăi dacă-i dezlegare la pește, peștele e de post în acea zi.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cele bune! PS: problema este ca acest preot urmeaza la conducerea parohiei unuia din cei mai intelepti preoti romani, o legenda a ortodoxiei, un om minunat, un duhovinc de exceptie. acolo m-am cununat, acolo mi-am botezat fetita. dar, dupa cum am fost tratat acum cateva zile, nu mai calc prin acea biserica decat daca sunt sigur ca respectivul reprezentant al Bisericii nu este acolo. |
|
||||
|
||||
![]()
Eu cred că e o neînțelegere. Mai vorbiți și lămuriți-vă.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Trebuie sa facem fata ispitelor ca sa vedem cum stam cu sufletul. In viitor acest preot se poate schimba ,nu ar fi rau sa il mai intrebati odata daca puteti face botez cu peste. Poate el nu este de acord cu ideea de petrecere in post Doamne ajuta ! |
|
||||
|
||||
![]()
Ceea ce nici măcar nu e prilej de supărare.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
botez, conditionare, post, refz |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebare legata de genealogia lui Iisus | sophia | Din Noul Testament | 70 | 04.01.2013 13:15:42 |
Intrebare legata de Sarbatoarea Pomenirii Mortilor | legionar | Diverse Sarbatori | 0 | 18.03.2011 20:29:16 |
Intrebare legata de biserica | Panda701 | Generalitati | 12 | 24.03.2010 17:17:28 |
Intrebare legata de alcatuirea acatistelor | sophia | Rugaciuni | 3 | 05.06.2009 19:27:51 |
intrebare ref la botez | consuela | Botezul | 28 | 26.11.2007 00:52:08 |
|