Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.12.2012, 01:26:44
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Stati linistiti fratilor,ca eu nu traiesc in iconomie ,nefiind un caz extrem de austeritate...
Nici nu vad comentariul meu ca fiind unul"dezechilibrat"!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 01.12.2012, 01:32:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Ma intreb daca urmand sfaturile unui psiholog, ne putem mantui. Personal, ma indoiesc. Mie imi place drumul mai greu, al monahilor; chit ca eu nu sunt in stare sa le urmez exemplul si invatatura, dar macar stiu cum este corect, pentru a merge pe drumul ingust al mantuirii.
Psihologul nu se ocupa cu mantuirea dar poate ajuta omul sa atinga o stare de normalitate, chiar in raport cu mantuirea.

Asa cum nici preotul nu pretinde rolul de doctor trupesc, desi indirect poate ajuta in acest sens.

N.B.
Nu orice fel de psiholog, e drept, daca nu e format (si) in scoala credintei (autentice), risca sa-l duca pe om la o falsa normalitate sau il lasa doar la jumatatea drumului spre vindecare, ca sa nu mai vorbim ca il poate chiar imbolnavi daca la randul sau e bolnav de cunoastere superficiala sau gresita a naturii umane + are un set gresit de valori.

Last edited by AlinB; 01.12.2012 at 01:35:11.
Reply With Quote
Vechi 01.12.2012, 01:45:38
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Psihologul nu se ocupa cu mantuirea dar poate ajuta omul sa atinga o stare de normalitate, chiar in raport cu mantuirea.

Asa cum nici preotul nu pretinde rolul de doctor trupesc, desi indirect poate ajuta in acest sens.

N.B.
Nu orice fel de psiholog, e drept, daca nu e format (si) in scoala credintei (autentice), risca sa-l duca pe om la o falsa normalitate sau il lasa doar la jumatatea drumului spre vindecare, ca sa nu mai vorbim ca il poate chiar imbolnavi daca la randul sau e bolnav de cunoastere superficiala sau gresita a naturii umane + are un set gresit de valori.
Tocmai de acest lucru ma indoiam. Starea de normalitate din p.d.v. al psihologului s-ar putea sa contravina celui al preotului.
Reply With Quote
Vechi 01.12.2012, 23:39:50
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Titlul nu suna tentant pentru mine; gasesc obositoare Sf-urile cu roboti, in schimb o carte foarte buna mi s-a parut Solaris.
Oldie but goldie.
Eu am văzut de curând filmul făcut după carte - Solaris - cu George Clooney. Era cam scary la un moment dat - nu-i tocmai ușor să trăiesti lângă o planetă care să materializeze orice vis îți trece prin cap.

PS: Pe vremuri citeam și eu cu mult interes cărțile lui Asimov și Almanahul Anticipația :)
Reply With Quote
Vechi 02.12.2012, 02:29:16
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

N.B.
Foarte buna observatie!, consider eu.
Dumnezeu ne vrea mai intai sanatosi, cat de cat, la cap. Cand Dumnezeu si-a luat mana de pe om, ii ia mai intai mintile, zice boborul (si Solomon).
Am tot spus ca psihologia este (in cel mai bun caz) o slujitoare a Teologiei. Cred asta!
Reply With Quote
Vechi 02.12.2012, 02:30:58
Banned

Implicit

Citat:
Starea de normalitate din p.d.v. al psihologului s-ar putea sa contravina celui al preotului.
Explicabil:
a) cand psihologul e mandru / infantil
b) cand preotul e schismatic (autist).
Reply With Quote
Vechi 02.12.2012, 02:45:28
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Explicabil:
a) cand psihologul e mandru / infantil
b) cand preotul e schismatic (autist).
Si spuneai ca ai studiat Teologia?
Ma mir ca se pune semnul egal intre psiholog si preot; intre invatatura omeneasca si harul de la Dumnezeu.
Si apoi Dumnezeu vindeca, in vreme ce psihologul doar amelioreaza, nu?

Am fost mai multi ani la rand la hramul Sf. Grigorie Decapolitul si acolo in fiecare an venea o femeie insotita de o alta femeie posedata, care necheza ca un cal. Anul trecut femeia bolnava se facuse bine, era normala si nimic nu o mai supara. Sfantul o ajutase sa isi revina.
Si cate cazuri asemanatoare.
Comparativ, ce poate psihologia?
Reply With Quote
Vechi 02.12.2012, 02:51:09
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Am tot spus ca psihologia este (in cel mai bun caz) o slujitoare a Teologiei. Cred asta!
Psihologia il ajuta de ex: pe homosexual sa se accepte pe sine in felul in care este. In ce fel se face atunci psihologia slujitoare a Teologiei?
Reply With Quote
Vechi 02.12.2012, 02:59:17
Banned

Implicit

Citat:
se pune semnul egal intre psiholog si preot; intre invatatura omeneasca si harul de la Dumnezeu.
Unde? Cine? Cand? Cum?

P.S. Ce intelegi prin har, de negi posibilitatea ca harul sa fie pretutindeni, prin Voia Domnului?
Iar harul nu e de la Dumnezeu ci din Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 02.12.2012, 03:08:44
Banned

Implicit

Citat:
Psihologia il ajuta de ex: pe homosexual sa se accepte pe sine in felul in care este. In ce fel se face atunci psihologia slujitoare a Teologiei?
Care psihologie? Care psiholog? Care sine? Ai verificat toate scolile si pe toti psihologii? Eu nu...
Si ce intelegi, oare, prin acceptare? Dar prin sine?
In ce sens acceptare si pana unde sa mearga ea etc.?
In ce cadru, cu ce fel de repere, in raport cu ce fel de suferinta etc....
Of.......
Romanul, oriunde ar fi, pe toate le stie. Chipurile...

Last edited by cezar_ioan; 02.12.2012 at 03:26:30.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum m-a ajutat pe mine site-ul CrestinOrtodox? Nicole_Alma Intamplari adevarate 5 27.09.2010 11:03:50
O noua infatisare a site-ului CrestinOrtodox admin Reguli generale de utilizare a forumului 81 16.03.2010 19:28:50