![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Teologul este chemat si sa dea un sens hristocentric explicatiilor oferite de stiinta (diferintele paradigme stiintifice) cu privirle la modul in care functioneaza universul. Intocmai au facut si Sfintii Parinti, au interpretat textul facerii pentru a oferi un senes existential hristocentric potrivit paradigmei stiintifico-filozofice a vremii lor: geocentrismul. In contemporanieitate, Sfantul Luca al Crimeii procedeaza dupa aceeasi metodologie patristica conferind paradigmei stiintfici actuale un sens existential hristocentric. In viitor, presupunand ca omenirea va formula o explicatie stiintifica paradigmatica eshaustiva cu privire la modul in care functioneaza universul, acea paradigma stiintfica trebuie sa primeasca un sens existential hristocentric de la teologi, caci stiinta doar explica CUM fuctioneaza universul nu si DE CE, iar dogma ortodoxa spune DE CE (cauza si scopul: hristocentrismul) si CINE (este Creatorul si Proniatorul) nu si CUM... Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
||||
|
||||
![]()
Domnule Lavrentiu, v-am trimis acum ceva vreme un mesaj privat. Nu l-ati onorat cu un raspuns... Sa mai astept? Sa mai trimit din nou? :)
"Atunci, de mii de ori daca vei fi incercat si ispitit de Satana, pentru a-ti lua credinta, tu sa preferi de mii de ori sa mori decat sa dai ascultare cunoasterii. Astfel ti se va dechide poarta tainelor. Si te vei minuna intelegand ca mai inainte erai legat cu lanturile cunoasterii iar acum zbori cu aripi dumnezeiesti deasupra pamantului. Si respiri alt aer, al libertatii, de care ceilalti sunt lipsiti. " (Gheron Iosif) |
|
|||
|
|||
![]()
Ma refe la o cale de cunoastere. Simplu: masura in care poti face o arma, mai mult sau mai putin la propriu, din ea.
Este stiinta aceea, astazi ocultata si dispretuita de elitele lumesti, cea a Sfintilor Parinti (aspectul cu stihiile/elementele, cosmologia adevarata obtinuta prin calatorii in extaz mistic {vezi relatarea apostolului Pavel}, etc.), apta sa devina arma? Poti face arme de distrugere in masa sau de control al mintii cu ea? Nu! Se preteaza cea "actuala" (cea posterioara marilor rabufniri sanguinar-blasfemice, franceza si bolsevica) la aceasta abordare/utilizare pacatoasa? Poti nimici nespus de multe cu ea? Da! Subscriu, cu anumite nuante si rezerve, afirmatiilor colegului LgMihail. Ca sa glumim putin, find eu un obsedat in sensul bun al obiectivismului si obiectivitatii, recunosc dreptatea fratelui sus-numit, adica a sfintilor, canonizati sau nu, la care are evlavie. Are, respectiv au, dreptate. Pot trece peste orice, caci Adevarul ma obliga, si sunt dator Adevarului cu dragostea pentru adevar si pentru mantuirea mea si a altora. Gheron Iosif este intr-adevar, foarte probabil intocmai, sau mai mare decat apostolii. Evolutionismul provine din mituri primitive de tip samanic, bine garnisite cu ocultism foarte inalt de-al pictilor (pour les connaiseurs... ![]() Last edited by celestial_pottery; 15.12.2012 at 17:09:18. |
|
||||
|
||||
![]()
Imi cer scuze, am raspuns cu intarziere intrucat nu am reusit sa va raspund pe moment...
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
evolutionismul compromis | padrevicentiu | Generalitati | 476 | 23.09.2013 03:54:06 |
De ce evolutionismul teist este o erezie? | nadut | Teologie si Stiinta | 372 | 27.11.2012 12:41:07 |
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA | saccsiv | Homosexualitatea | 170 | 06.03.2012 14:51:43 |
Venirea Antihristului | ancah | Biserica Romano-Catolica | 16 | 23.04.2008 02:29:50 |
un vis se pregateste sa moara | quasar | Generalitati | 52 | 03.02.2008 18:58:43 |
|