Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.12.2012, 21:04:19
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Mie mi-a fost de ajutor si mi-a placut sa incep intr-ale credintei de copil.Bineinteles ca nu intelegeam nimic,insa legatura creata atunci m-a ajutat mai tarziu.Nu pot sa dau detalii in ce fel.Am fost ocrotita si desi mi-am mai pierdut din credinta prin adolescenta,am regasit-o mai tarziu,mult mai puternica.

Cand eram copil,ispitele nu se tineau lant;postul era simplu ca buna-ziua!Nici vorba de sentimentul de restrictie sau iritare,pe care l-am simtit alte dati ,matura fiind.Ca si copil faci ascultare mai usor :)

Nu pot sa vb in numele tuturor copiiilor,insa mie personal,postul nu mi-a adus nici un neajuns asa cum se tot vehiculeaza obsedant in prezent.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 16.12.2012 at 21:09:59.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2012, 21:11:48
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Mie mi-a fost de ajutor si mi-a placut sa incep intr-ale credintei de copil.Bineinteles ca nu intelegeam nimic,insa legatura creata atunci m-a ajutat mai tarziu.Nu pot sa dau detalii in ce fel.Am fost ocrotita si desi mi-am mai pierdut din credinta prin adolescenta,am regasit-o mai tarziu,mult mai puternica.

Cand eram copil,ispitele nu se tineau lant;postul era simplu ca buna-ziua!Nici vorba de sentimentul de restrictie sau iritare,pe care l-am simtit alte dati ,matura fiind.Ca si copil faci ascultare mai usor :)

Nu pot sa vb in numele tuturor copiiilor,insa mie personal,postul nu mi-a adus nici un neajuns asa cum se tot vehiculeaza obsedant in prezent.
Si eu in mare parte la fel. Cum am mai spus, nu tinea nimeni post, doar bunicii imi povesteau ca se tinea la ei in casa pe vremea cand erau ei copii. Si eu tot singura am inceput sa "cochetez" cu ideea (ma rog, suna urat in acest context dar nu-mi vine alt termen), nu stiu exact cati ani aveam, poate in jur de 14? . Pe urma lasat-o mai moale, dar n-am renegat-o niciodata, n-am abandonat ideea, doar ca m-am lenevit. Un singur lucru nu l-am avut in vedere, nu l-am stiut de la inceput (precum papagalul Polly daca stiti filmul) si anume ca anumite "aspecte" ale vietii nu sunt ok, sunt considerate pacate... vedeti, de-asta nu e buna o educatie prea rigida: la vremea respectiva erau doua tendinte radicale si antagonice : cei "batrani" ziceau ca "nu e voie" iar cei mai tineri ca "nu e adevarat, e o idee invechita".

Iar in leg. cu copiii, daca vreodata imi va da bunul Dumnezeu, sper din tot sufletul sa nu fie figuranti la mancare si sa manance tot ce le dau, sa nu puna prea multe intrebari, daca e de post sau e de dulce. Dar asta depinde f mult si pe cine vor avea ca tata... Si sper la cat mai putine "interfernte" de la soacre mai ales.

Last edited by fallen; 17.12.2012 at 21:14:23.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2012, 22:07:46
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul

Iar in leg. cu copiii, daca vreodata imi va da bunul Dumnezeu, sper din tot sufletul sa nu fie figuranti la mancare si sa manance tot ce le dau, sa nu puna prea multe intrebari, daca e de post sau e de dulce. Dar asta depinde f mult si pe cine vor avea ca tata... Si sper la cat mai putine "interfernte" de la soacre mai ales.
Sa-ti ajute Bunul Dumnezeu , dar de vrei un copil normal , apai sa sti ca nu-i papusica sau robotel , are personalitatea lui , sanatatea lui , si-i bine sa fie "figurant" ca sa ai ce modela !
Pace si numai bucurii !
Vechi 22.12.2012, 16:10:13
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Sa-ti ajute Bunul Dumnezeu , dar de vrei un copil normal , apai sa sti ca nu-i papusica sau robotel , are personalitatea lui , sanatatea lui , si-i bine sa fie "figurant" ca sa ai ce modela !
Pace si numai bucurii !
Am citit undeva, parca la par. Boca spunea, ca copiii conceputi in post pot fi predestinati catre pacat, pentru ca si parintii lor, sau cel putin unul din ei, a pacatuit.
Reply With Quote
Vechi 22.12.2012, 16:36:07
fallen fallen is offline
Senior Member

Talking

Si ca sa o schimb pe o nota mai optimista: in casele unde posteste toata lumea, cand se fierb sarmalele, cine le gusta sa vada daca s-au fiert????
Daca e cineva care nu posteste si vrea sa guste o sarma, e invitat la mine!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul Craciunului daniil96 Generalitati 68 18.11.2016 01:44:18
Postul Craciunului nu trebuie falsificat Chiorean_Eugen_Petrisor Intrebari utilizatori 15 20.11.2012 12:38:53
Postul Craciunului eduardd Craciunul - Nasterea Domnului 22 11.11.2009 20:35:19
Postul Craciunului jenica Generalitati 44 01.12.2007 00:51:14