Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.12.2012, 10:28:48
Floare alba's Avatar
Floare alba Floare alba is offline
Member

Data înregistrării: 06.05.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Eu nu stiu daca modelul de crestin din frageda copilarie are mare efect.
Sophia, eu zic ca are, asa cum orice model parintesc are, ba poate chiar mai mult in acest caz. La mine a fost doar bunica cea care tinea post, si o admiram foarte mult. Mai tarziu am inceput si eu, chiar daca mama imi zicea ca sunt prea tanara pentru asa ceva. In schimb la sotul meu, bunica lui spunea ceva de genul "si daca voi muri in post, sa-mi faceti mancare tot de dulce ca eu nu am tinut niciodata post", si drept consecinta nimeni din familia lui nu are tangenta cu postul. Puterea exemplului este foarte mare, mai ales de la parinti (bunici) la copii.
Eu acum incerc sa fac cu copiii mei asa cum faceau parintii lui glykys cu ea. Mi se pare cea mai buna metoda. In acest fel copilul nu e constrans si cand ajunge sa tina post o face din propria convingere.
Va spuneam in urma cu cateva luni pe un alt thread despre prietena mea si sotul ei, care sunt un adevarat model de crestini, ei bine nici ei nu ii impun copilului postul, insa ii ofera alimente de dulce cu masura, nu il priveaza de la aniversarile altor copii, si spera, rugandu-se la Dumnezeu, ca mai tarziu, prin discernamant propriu si exemplu de la parinti si de la Parinti, sa tina post si el.
Mulțumesc puterilor cerești că m-am învrednicit a crede, că mi s-a facut această neasemuită onoare și din tot sufletul rostesc, strigând cu lacrimi ca la Marcu 9, 24: „Cred, Doamne! Ajută necredinței mele”. (Părintele Nicolae Steinhardt)
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul Craciunului daniil96 Generalitati 68 18.11.2016 01:44:18
Postul Craciunului nu trebuie falsificat Chiorean_Eugen_Petrisor Intrebari utilizatori 15 20.11.2012 12:38:53
Postul Craciunului eduardd Craciunul - Nasterea Domnului 22 11.11.2009 20:35:19
Postul Craciunului jenica Generalitati 44 01.12.2007 00:51:14