![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
![]() CÂNTEC DE CRĂCIUN de Ciprian Porumbescu Din an în an sosesc mereu, La geam cu Moș Ajun. E ger cumplit, e drumul greu Da-i obicei străbun. Azi cu strămoșii cânt în cor Colindul sfânt și bun. Tot moș era și-n vremea lor Bătrânul Moș Crăciun. E sărbătoare și e joc În casa ta acum Dar sunt bordeie fără foc Și mâine-i Moș Crăciun. Și-acum te las, fii sănătos Și vesel de Crăciun Dar nu uita, când ești voios Române să fii bun. COLINDE, COLINDE de Mihai Eminescu Colinde, colinde, E vremea colindelor, Caci gheața se-ntinde Asemeni oglinzilor. Și tremură brazii Mișcând rămurelele, Căci noaptea de azi-i Când scânteie stelele. Se bucur copiii, Copiii și fetele, De dragul Mariei Își piaptănă pletele... De dragul Mariei Și-al Mântuitorului Lucește pe ceruri O stea călătorului.
|
||||
|
||||
|
CULTIVAREA PATRIOTISMULUI
Avem nevoie de o convingere care să ne mențină uniți, de o virtute dominantă care să ne inspire, de o idee comună care să ne impulsioneze. Succesul și puterea nu depind doar de latura materială a existenței. Ne trebuie și forță morală pentru a putea progresa. Economia și administrația pot fi afectate de crize. Forța morală, avâdu-și sursa în inimile noastre, va imprima o direcție constantă evoluției generale. Forță morală de care avem nevoie e patriotismul. Fără patriotism nu ne va reuși nimic. Cultivarea pastriotismul ar trebui să fie o preocupare constantă a tuturor. Prin cultivarea patriotismului vom fi determinați să practicăm virtuțile dobândind în viața de zi cu zi un pic din acea flacără și din acea ardoare care ne însuflețesc în momente grele. Patriotismul se cultivă în primul rând prin educație. Guvernul, ocupându-se de învățământ, are datoria să le insufle copiilor dragostea de Patrie. Copiii de azi vor fi cetățenii de mâine. Educția patriotică va satisface nevoia de ideal a noii generații, îi va oferi un țel și-o va apăra de vicii. Presa poate avea și ea un rol important în cultivarea patriotismului. De ea depinde respingerea ideilor false, evidențierea exemplelor de devotament față de Patrie și așezarea interesului național deasupra intereselor persoanale sau dc grup. Nici noi, particularii, nu ar trebui să rămânem inactivi. Ar fi util dacă am înființa societăți culturale, biblioteci, reviste, dacă am organiza conferințe, comemorări, dacă am provoca producerea de opere literare, dramatice sau cinematografice care să inspire idei mari și generoase, care să trezească în noi sentimente bărbătești și eroice. Patriotismul nostru trebuie să fie însă degajat de ură, de parțialitate sau de gânduri belicoase. Ne apărăm ființa națională, nu vrem să ne răzbunăm sau să cucerim. Să vorbim des și cu căldură de România. Ce e trecut sub tăcere ne lasă indiferenți. Îndrăgim, dimpotrivă, lucrurile despre care se discută mult și frumos. Tomescu Ionuț
|
|||
|
|||
|
Domnule Tomescu,
Sunteti fabulos pe cuvantul meu. Intr-o tara in care totul se bazeaza pe furt si minciuna, in care curvele si mafiotii sunt la putere, nu numai la nivel politic, dar la serviciul fiecaruia dintre noi, o tara in care pilele si neamurile intotdeauna vor avea intaietate la locurile de munca, o tara in care geniile si oamenii inteligenti traiesc in mizerie, dumneavoastra mai aveti pretentii de cultivare a patriotismului ? NICIODATA in tara asta nu va mai exista patriotism. Nu stiu daca a existat vreodata fiind prea tanar pentru a sti ce a fost pe vremea lui Stefan cel Mare. Eminescu e cel mai concludent exemplu: daca esti bun, trebuie sa mori, ce pana mea. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Fuga de greutăți și văicăreala n-au onorat niciodată pe nimeni. Păstrați speranța, încercați, după puteri, să ameliorați situația și vă veți lecui de pesimism. Nimeni nu ne cunoaște istoria mai bine ca noi. Am scris-o cu sângele nostru. Dacă n-am fi fost patrioți n-am fi supraviețuit în condiții teribile timp de două mii de ani. Cei buni luptă, chiar dacă știu c-ar putea să moară, nu dau bir cu fugiții. Eminescu n-a emigrat și a făcut tot ce a putut pentru binele Țării și Națiunii. Asta doar dacă nu sunteți traficant de mână de lucru sau interesat în vreun fel de golirea României de români. Tomescu Ionuț
|
|||
|
|||
|
Citat:
Pr.Amfilohie a spus ca sunt multi care nu au frica si ca atunci cand va fi timpul, Dumnezeu va randui niste oameni de curaj si pentru neamul nostru, ptr. tara noastra si ptr. Biserica noastra. Eu am incredere in dansul. Si Pr.Arsenie Papacioc a spus ca el simte ca romanii au un tel de infaptuit.(banuiesc ca este ceva mai mult duhovnicesc, decat sa fie super-putere). Toate la timpul lor. Bine a zis Pr.Amfilohie, cand vb. de romanism si ortodoxie, se ridica impotriva ta, nu strainii,paganii, ci ai tai. Trist. Iar de Canada ma abtin. Doua chestiuni ma deranjeaza f.tare: 1) mint si spun ca ei au descoperit insulina si 2)ne fura aurul si vor distruge Rosia Montana, unul din cele mai vechi sate din Romania, asezare inca din vremea pre-romana, sa nu mai zic de bolile care se vor abate peste oameni. Si au mai facut asta si in Grecia si alte tari in curs de dezvoltare. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Asa ca notiunea de "speranta" dispare complet. Si ca sa va fac pe plac, domnule Tineri pentru Romania, o sa dau curs ironiei dumnevoastra si am sa va ofer satisfactie, ca un bun crestin ce nu sunt, spunand: da sunt traficant de romani. Transport romani in toate tarile la tarife promotionale pentru sarbatorile de iarna. Fac si abonamente pentru emigrantii seriosi si fideli. E bine asa ? Sunteti satisfacut ? Last edited by nesperatu; 29.12.2012 at 15:23:18. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Nu suntem servili și nemernici! Asta se încearcă să ni se înșurubeze în creier. Cine vrea să supună sau să risipească un popor îi distruge respectul de sine și conștiința națională. Tomescu Ionuț
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sigur ca cunosc si eu oameni care nu sunt misei, si cu falsa modestie pretind ca nici eu nu sunt, dar acesti oameni sunt la fel de dezamagiti ca mine si ei nu pot face nimic sa influenteze lucrurile. Vor fi eliminati imediat. Caz concret: intr-o firma gen corporatie internationala oamenii au fost obligati sa-si rezerve 5 zile din concediul anual pentru sarbatori. Adica nu au fost lasati sa-si ia tot concendiul in vara, deoarece pe perioada sarbatorilor de iarna vanzarile scadeau oricum si era mai rentabil pentru firma sa-si trimita atunci oamenii in concediu. Ghiciti ce s-a intamplat. Pe 25 decembrie a fost contactat o parte din personalul in cauza si a fost somat sub amenintarea desfacerii contractului de munca sa se prezinte la serviciu pana pe 31 decembrie. Credeti ca cineva s-a opus ? Si-a riscat cineva locul de munca ? Inutil sa va mai spun ca managerii, adica cei care i-au amenintat pe ceilalti, nici macar nu s-au gandit sa vina si ei la servici in perioada asta. Suntem servili domnule Tomescu ? Credeti ca exemplul meu e un caz izolat? Sunt managerii respectivi niste nemernici ? Unde e patria sau mai ales unde e familia in exemplul de mai sus ? Asta ca sa fac legatura si cu titlul topicului. Familia e acasa iar patria e non existenta, deoarece un patron strain isi va umple buzunarele pe baza servilismului romanilor. Last edited by nesperatu; 29.12.2012 at 18:06:29. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Ajutati o famile aflata intr-um mare necaz!! | gadescum | Umanitare | 1 | 24.01.2009 19:48:25 |
|
|