Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.11.2012, 19:21:50
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Nu tocmai. Mie mi se pare că VT abundă de prezența lui Dumnezeu, de vorbirea Lui cu oamenii, cu poporul ales și prin ei cu toată omenirea. Nu am explicații pentru părtinirea pe care le-a arătat-o în defavoarea altor popoare. Pur și simplu mă declar depășit, n-am ajuns să înțeleg. Dar poate nici ei n-au înțeles întotdeauna bine ce le spunea Dumnezeu.
Pe mine mă preocupă, însă, viața nouă în Hristos, și știu că în El S-a revelat nemijlocit și deplin Dumnezeu.
Incerc eu sa explic, de fapt e vorba de promisiunea facuta lui Avraam, pentru ca atunci nu exista poporul evreu, el s-a nascut din Avraam. Cand toti oamenii devenisera idolatrii Avram era printre putinii credinciosi. La fel la potop a ramas doar Noe, noi suntem urmasii lui. Si noi suntem ortodocsi datorita stramosilor nostri, care au avut credinta. Domnul spune ca se va indura pana la a mia generatie de cei care Il iubesc.
Reply With Quote
Vechi 29.11.2012, 19:26:45
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Este o comparatie putin hazardata,nu :) ???
depinde ce înțelegi prin hazardată.
Reply With Quote
Vechi 29.11.2012, 19:28:47
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
da ... lăsând la o parte necredinta mea ... este ca si cum ți-aș spune că eu îl aștept încă pe Moș Crăciun, iar tu mi-ai spune că la tine a venit încă de cand aveai 5 ani, iat eu ti-as spune: nu nu era ăla cel adevarat. la mine vă veni cu mult mai multe cadouri :))
......................
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 29.11.2012, 19:36:32
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
......................
si totuși ... de ce hazardată?!
Reply With Quote
Vechi 29.11.2012, 19:54:10
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
si totuși ... de ce hazardată?!
Iti raspund mai tarziu,sunt in drum spre job!
Toate bune!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 30.11.2012, 01:04:47
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
nevoia de sens postulează existența lui Dumnezeu.
Touche!
Nevoie care, insa, tot de Dumnezeu este pusa in om, spre salvarea lui, spre mantuire.
Ca un alt curcubeu, pe cerul interior de dupa potopul necredintei noastre...
Reply With Quote
Vechi 27.12.2012, 12:36:00
moldoveanu's Avatar
moldoveanu moldoveanu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Este foarte drept si corect ca acele suflete sa ajunga in Rai inaintea celorlalte care au avut SANSA sa traiasca si sa-si cultive mantuirea!
Chiar nu vi se pare corect ca aceste suflete tradate in cel mai sensibile puncte ale existentei:dreptul la viata si lipsa dragostei parentale.
Aceste suflete nici nu au avut sansa sa faca cuiva un mic rau,o fapta rea cat d miniscula si au fost ucise!
Vedeti asta este diferenta intre sansele noastre si sansele lor!
In timp ce noi de bine de rau am avut conditiile necesare sa ne nastem,sa fim botezati si sa-L cunoastem pe Dumnezeu pt a ne contrui drumul spre mantuire,aceste suflete au pierdut startul cu viata intr-un mod strain lor,ca fiinte lipsite de aparare.
Da,numai si pentru aceasta nedreptate la care au fost supusi merita mantuirea din start! Punct.
Uiti ca acele suflete de copii avortati se duc in iad, conform dogmei bisericii ortodoxe, si nu in rai cum scrii tu in mesajul tau! In aceste conditii tot ce ai scris sunt aberatii pentru ca se bazeaza pe fals.
Vechi 27.12.2012, 12:40:17
N.Priceputu
Guest

Implicit

Eu, unul, nu cunosc această dogmă de care spui. Vrei să ne dai mai multe detalii? Cine a stabilit-o, la ce sinod? Sau în ce carte de dogmatică este menționată?
Reply With Quote
Vechi 27.12.2012, 12:42:08
moldoveanu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
copiii avortați nu merg in Rai - Sufletele copiilor avortati stau intr-un loc unde nu este nici intuneric, nici lumina. Nici nu se bucura, nici nu se chinuiesc.
Si uite asa am ajuns la idea de Purgatoriu. Vedeti ce se intampla cand oamenii incearca cu mintea lor sa descalceasca ceva ce a fost intentionat inchis?
Vechi 27.12.2012, 13:36:05
moldoveanu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariaElena Vezi mesajul
Mantuitorul Iisus Hristos a suferit, fara sa aiba o vina a Sa.
Suntem crestini?!
Raspunsurile date de MariaElena sunt primele raspunsuri crestinesti pe care le-am citit in primele 11 pagini ale topicului. Si unicile care au un minim sens crestinesc.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cine-i drept inaintea lui Dumnezeu ? bodale Intrebari utilizatori 2 09.03.2012 14:08:14
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 14 26.01.2011 11:00:06
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 1 07.01.2011 15:27:11
Drept la impartasanie! Lucian_craciunescu Impartasania (Taina Euharistiei) 10 11.05.2010 11:10:18
Dumnezeu exista,este Viu si este cu noi! ortodox4life Generalitati 5 15.10.2008 18:44:55