Citat:
În prealabil postat de ioanna
Din prezentarea facuta n-am inteles la ce cult ati trecut, cu care va identificati, cu adventistii?
|
Nu, cu baptistii:
Citat:
În prealabil postat de Ciprian Mustiata
(...)
Sub aceasta introducere, am putut relativ usor sa gasesc oamenii ce vor sa arate ca pozitia lor este "adevarata", dar fara sa aduca argumente. La final m-am botezat ca si baptist, deoarece a venit un pastor si mi-a aratat o crestinatate traita. Imi amintesc si azi predica despre Moise cum s-a dus in desert ca sa IL traiasca pe Dumnezeu, cum Domnul Iisus a facut la fel.(...)
|
Citat:
În prealabil postat de ioanna
(...)
Prietenul adventist nu v-a aratat si tacticile pe care le folosesc unii dintre ei in lucrarea de evanghelizare? :)
|
In practica mi-a aratat tacticile de la toti (inclusiv ortodocsi, catolici, baptisti, adventisti sau martori, mormoni, sau oricine altii).
Ideea acestui mesaj este de a spune ca am invatat (azi pot sa va directionez spre ceva mai bun:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fallacies ) cand cineva spune diferite argumente spre a aduce un argument de emotie, dar sa nu raspunda la intrebarile initiale.
Citat:
Faptul ca ati gasit logica in ceea ce spune, nu inseamna ca are si dreptate, depinde din ce unghi v-a facut sa vedeti, atata tot.
|
In parte aveti dreptate. Trebuia sa formulez mai bine! Insa puteti spune ca anumite argumente (logice sau nu) fundamenteaza intr-un fel orice credinta. Ce explicit am zis este ca in multe cazuri sunt persoane ce zic cuvinte ce nu raspund intrebarea, si nu deoarece "nu am inteles ca nu-s intelept", ci deoarece raspunsul lipseste complet.
Voi folosi in mini-exemplu cu martorii (ce nu-s nici un cult intre BB, BO, BA). Ei sustin ca Hristos a murit pe stalp, si apoi folosesc ca argument diferente intre traduceri de Biblie, apoi zic ca in greaca originala era "xylos" si nu cruce. Aceste argumente, desi sunt foarte greu de verificat pentru cine nu stie greaca veche, poate fi confirmat relativ usor in ziua de azi. Trebuie folosita logica cateodata pentru a vedea substanta fundamentului.
Ganditi-va la un exemplu similar in care cineva ar intreba despre un "stalp" al ortodocsilor, si sa va ganditi la un raspuns dat pe jumatate, si cu discutii despre versiunile de Biblie, etc. Nu vreau sa zic, ca BO poate un are dreptate, sau martorii, dar aceste "argumente" nu-mi raspund intrebarea, si deci nu-mi ofera raspunsul.