![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
NU este adevărat! Este o informație total falsă, fără nici un fel de legătură cu realitatea. Îmi pare rău că am avut o reacție atât de... energică, dar mă întristează să văd cum creștini de-ai noștri încearcă să discrediteze exact Facultățile de Teologie fără niciun motiv, pur și simplu vehiculând pe internet idei aiuristice și neadevărate. Fraților, dacă spui la Teologie ceva împotriva ecumenismului, NU ți se-ntâmplă absolut nimic nedorit! În privința termenilor "creștin" și "ortodox"... Există, oare, o contradicție între cele două noțiuni?... Evident, răspunsul este negativ. Din ce motiv se preferă termenul "creștin"? Și eu prefer acest termen tocmai pentru a-mi manifesta solidaritatea față de coreligionarii noștri din celelalte confesiuni, pentru a contribui la întărirea conștiinței apartenenței la aceeași religie. Este minunat să avem această râvnă de a rămâne fideli Ortodoxiei noastre, credinței celei adevărate în care Domnul Dumnezeu ne-a învrednicit să trăim și să putem spori duhovnicește! De aceea, este foarte bine și să folosim termenul "ortodox". Totuși, neexistând vreo contradicție între creștinism și Ortodoxie (Ortodoxia fiind modul cel mai autentic și profund de trăire a creștinismului, a relației cu Dumnezeul treimic), putem întrebuința cu încredere și cuvântul "creștin", cuvânt prin care ne mărturisim credința în Hristos. Evident, cel mai clar și complet ne mărturisim credința spunându-ne creștini ortodocși, folosind, așadar, ambii termeni într-o singură sintagmă. Doamne ajută!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| pomelnice pe crestin ortodox | steliana-steli | Generalitati | 1 | 22.12.2011 19:49:45 |
| Forum Crestin Ortodox! | Pr. Gheorghe | Generalitati | 4 | 19.09.2011 14:16:37 |
| Crezul Crestin Ortodox | alecsandru | Rugaciuni | 5 | 30.01.2011 13:37:43 |
|
|