Citat:
În prealabil postat de Aristarh
Si oare de ce le-a zis Hristos Iisus crestinilor,,,,,Va voi face PESCARI ,de oameni?Un pescar trebuie sa cunoasca toate momelile cu care sa PRINDA PESTI ,ASA E EVIDENT.Duceti-va si faceti ucenici ,INVATA-TI ,BOTEZA-TI ,si ,,,etc.Deci prima data trebuie invata-ti oamenii apoi botezati,asta nu prea merge mana in mana cu botezul noilor nascuti niciodata.
|
Mantuitorul a spus ca oamenii sa fie invatati deoarece in perioada imediata dupa trimiterea ucenicilor erau oameni maturi care s-au botezat,ori ei trebuiau sa stie de ce se boteaza pt. a putea crede.crestinii de azi isi boteaza copiii de mici deoarece ei stiu cat de bine e pt. acestia sa fie "candidati la inaltare cu Hristos"(parca Parintele Teofil Paraian spunea aceasta,nu?).
atunci cand copilasul e bolnav,are poate nevoie de o operatie,mama asteapta ca acesta sa creasca mare pt. a-l intreba daca vrea sa se opereze?nu, ci ea are grija sa-l duca la spital,asa e si cu Taina Botezului,mama stie cat de bine ii face copilului sa fie botezat si de aceea nu asteapta sa creasca mare ca sa-l invete si sa-l intrebe daca vrea sa se boteze(pe acest forum am citit comparatia aceasta dintre botez si administrarea unui tratament,tare mult mi-a placut).
unde mai pui ca,o data botezat,copilul se uneste cu Dumnezeu(“Câți în Hristos v-ați botezat, în Hristos v-ați îmbrăcat” Galateni 3,27) si atunci are mai multa intelepciune pt. a pricepe si mai bine invatatura crestina.apoi o data botezat copilul poate fi impartasit cu Trupul si Sangele Mantuitorului care mult folos aduce.si apoi,sunt unii copii care nu ajung nici macar la varsta in care sa mearga in picioare si atunci ce faci?moare nebotezat si neimpartasit,ori Domnul Hristos a zis ca "Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică!."
atitudinea aceasta ("nu-mi botez copilul ca e prea mic si nu stie,mai bine las' sa creasca si sa invete,decide el apoi) a fost insuflata crestinilor ortodocsi(pt. ca vad ca sunteti ortodoxa) de catre sectari.mare atentie!
Doamne ajuta!