Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.01.2013, 23:11:35
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
tu esti cel ce promoveaza o casnicie calugareasa aici pe forum. Nu cred ca abstinenta e ceva imposibil dar ramane lalatitudinea fiecaruia daca doreste sa tina asa ceva sau nu (referitor la abstinenta)
Tu chiar reușești să faci diferența? Sunt convins că ai înțeles, căci ți s-a explicat destul de clar, dar sectarismul din tine nu te lasă, te dă gol. Eu nu promovez nimic, nu sunt invenții de ale mele, așa cum tu crezi. Creștinismul ortodox promovează nașterea de prunci și nicidecum prostituția/desfrânarea în cadrul familiei. Că tu vrei să promovezi plăcerea împreunării evitând rostul acetui instinct, e o altă mâncare de pește. Dar te rog nu le amesteca.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 09:07:30
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Tu chiar reușești să faci diferența? Sunt convins că ai înțeles, căci ți s-a explicat destul de clar, dar sectarismul din tine nu te lasă, te dă gol. Eu nu promovez nimic, nu sunt invenții de ale mele, așa cum tu crezi. Creștinismul ortodox promovează nașterea de prunci și nicidecum prostituția/desfrânarea în cadrul familiei. Că tu vrei să promovezi plăcerea împreunării evitând rostul acetui instinct, e o altă mâncare de pește. Dar te rog nu le amesteca.
amice, nu ma lua DIN NOU cu "Sfintii parinti" ca NU tine. Arata-mi VERSETUL BIBLIC in care Hristos sau vreun apostol spune CLAR ceeea ce tu sustii aici pe forum
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 11:02:46
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
amice, nu ma lua DIN NOU cu "Sfintii parinti" ca NU tine.
Păi amice, atunci înseamnă că nu împărtășim aceeși credință.

Citat:
Arata-mi VERSETUL BIBLIC in care Hristos sau vreun apostol spune CLAR ceeea ce tu sustii aici pe forum
Poate dacă îmi dai și tu versetul unde spune "desfrânați, căutați plăcerea și numai plăcerea"! Apropo versete biblice ai primit, explicații la fel.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 16:31:02
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b
.;492523]Păi amice, atunci înseamnă că nu împărtășim aceeși credință.
si eu sunt crestin ortodox, DAR religia crestin ortodoxa NU se bazeaza pe "sfintii" partinti, ci pe Biblie. Hristos ne-a lasat Biblia, NU ideile personale ale unor fete bisericesti
Citat:
Poate dacă îmi dai și tu versetul unde spune "desfrânați, căutați plăcerea și numai plăcerea"! Apropo versete biblice ai primit, explicații la fel.
am spus eu ca omul trebuie sa caute placerea si NUMAI placerea? Eu am spus ca relatiile sexuale intre soti sunt permise oricand. Biblia NU spune ca relatiile sexuale intre soti trebuie sa aiba loc dupa un anumit program si NUMAI pentru zamislirea de prunci, asa cum sustii tu. Cauta la 1 Corinteni 7:1-6

Last edited by stefan florin; 03.01.2013 at 16:33:03.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 16:41:01
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
si eu sunt crestin ortodox, DAR religia crestin ortodoxa NU se bazeaza pe "sfintii" partinti, ci pe Biblie. Hristos ne-a lasat Biblia, NU ideile personale ale unor fete bisericest.
http://www.credo.ro/catehism2.php?q=22
Citește te rog din link-ul pus de mine. E din catehism.
În plus, nu Mântuitorul ne-a lăsat Biblia, cel puțin nu toată.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 20:03:32
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
http://www.credo.ro/catehism2.php?q=22
Citește te rog din link-ul pus de mine. E din catehism.
În plus, nu Mântuitorul ne-a lăsat Biblia, cel puțin nu toată.
asa si? In link-ul trimis de tine se vorbeste despre Sf. Traditie. Am adus eu in discutie acum ceva despre Sf. Traditie?
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 20:09:39
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
asa si? In link-ul trimis de tine se vorbeste despre Sf. Traditie. Am adus eu in discutie acum ceva despre Sf. Traditie?
E clar că nu știi ce vorbești. Tocmai ai spus: "si eu sunt crestin ortodox, DAR religia crestin ortodoxa NU se bazeaza pe "sfintii" partinti, ci pe Biblie. Hristos ne-a lasat Biblia, NU ideile personale ale unor fete bisericesti"....iar Dragos te-a invitat să te documentezi, căci faci mari confuzii.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 20:53:00
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Păi vezi tot acolo ce este Sfânta Tradiție și care sunt cele 8 izvoare ale ei. Mai ales ce e menționat la punctul 6.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 17:49:20
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
...am spus eu ca omul trebuie sa caute placerea si NUMAI placerea? Eu am spus ca relatiile sexuale intre soti sunt permise oricand. Biblia NU spune ca relatiile sexuale intre soti trebuie sa aiba loc dupa un anumit program si NUMAI pentru zamislirea de prunci, asa cum sustii tu. Cauta la 1 Corinteni 7:1-6
Ei bine(!), relatiile sexuale intre soti nu sunt permise oricand; daca vrea cineva sa cunoasca zilele permise, sa se abtina de la impreunare pana gaseste in Biblie lamurirea(in cazul ca e protestant) sau sa asculte de duhovnic(daca e ortodox).

P.S. Versetele trebuia sa le propui de la 2 la 6, nu de la 1 la 7; tocmai acestea din urma(1 si 7) te contrazic.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 19:39:20
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Ei bine(!), relatiile sexuale intre soti nu sunt permise oricand; daca vrea cineva sa cunoasca zilele permise, sa se abtina de la impreunare pana gaseste in Biblie lamurirea(in cazul ca e protestant) sau sa asculte de duhovnic(daca e ortodox).

P.S. Versetele trebuia sa le propui de la 2 la 6, nu de la 1 la 7; tocmai acestea din urma(1 si 7) te contrazic.
absolut deloc. La vesetul 1 Pavel isi spune parerea lui personala, nefiind vorba de o porunca divina. O confirma versetul 6. La versetul 7, Pavel vorbeste de dorinta lui personala:"Eu voiesc ca toți oamenii să fie cum sunt eu însumi". Vezi cum zice Pavel: EU voisc, deci NU Dumnezeu. Daca TOTI oamenii ar urma sfatul lui Pavel ca NICI un barbat sa NU se mai atinga de NICI o femeie si sa NU se mai casatoreasca nimeni, atunci ce s-ar alege de neamul omenesc? Mai mult, s-ar incalca binecuvantarea data de Dumnezeu primilor oameni in Eden: "Creșteți și vă înmulțiți și umpleți pământul și-l supuneți"

Last edited by stefan florin; 03.01.2013 at 19:42:59.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poate deveni abstinenta o problema? teodoraianys Generalitati 110 21.09.2013 20:09:21
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 13:18:21
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? Mihai36 Generalitati 14 28.07.2011 19:42:24
Educație sexuală în școli iar Iustin32 Generalitati 21 28.09.2009 21:30:02