Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.01.2013, 18:50:09
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Și mai păcat că va fi incinerat. Cel puțin așa ziceau pe la tv.
Decizia soției lui Sergiu Nicolaescu ca acesta să fie incinerat a determinat ca Biserica Ortodoxă Română să afirme, prin vocea purtătorului său de cuvânt al Patriarhiei, că marele regizor și actor nu va beneficia de o slujbă de înmormântare.
Vechi 03.01.2013, 19:02:07
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Decizia soției lui Sergiu Nicolaescu ca acesta să fie incinerat a determinat ca Biserica Ortodoxă Română să afirme, prin vocea purtătorului său de cuvânt al Patriarhiei, că marele regizor și actor nu va beneficia de o slujbă de înmormântare.
Nu stiu daca sotia lui poarta vreo vina in situatia data. Sunt convins insa ca Biserica are cunostinta foarte bine despre propriile lui dorinte, mai ales ca ele au fost difuzate pe larg la acea vreme. Sotia nu a facut decat sa-i respecte ultimile lui... rataciri!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Vechi 03.01.2013, 19:09:54
N.Priceputu
Guest

Implicit

Fraților, dacă zicem „Dumnezeu să-l ierte”, hai să încercăm să-l iertăm și noi, măcar acum, căci dacă a făcut rele, nu-i este deloc ușor în clipele astea, și nu de pomenirea faptelor sale discutabile duce lipsă, ci de rugăciune pentru sufletul său.
Vechi 03.01.2013, 19:19:31
ovidiu b.
Guest

Implicit

Bine zici N. Priceputu. Dumnezeu să-l ierte!

Last edited by ovidiu b.; 03.01.2013 at 19:22:01.
Vechi 03.01.2013, 19:24:42
Mosh-Neagu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Fraților, dacă zicem „Dumnezeu să-l ierte”, hai să încercăm să-l iertăm și noi, măcar acum, căci dacă a făcut rele, nu-i este deloc ușor în clipele astea, și nu de pomenirea faptelor sale discutabile duce lipsă, ci de rugăciune pentru sufletul său.
Iarta-ma, frate, dar aici nu de barfa e vorba, sau cel putin asa cred, ci de durerea ca acest om a avut o viata intreaga la dispozitie si nu s-a rugat niciodata pentru aproapele lui, ca sa-l ierte Dumnezeu. Care Dumnezeu sa-l ierte, daca el NU CREDEA? De ce ar spune cineva pentru el "Dumnezeu sa-l ierte", daca el nu avea pentru nimeni un astfel de sentiment? Poate... sa-i fie cenusa usoara!...

Vechi 03.01.2013, 19:28:06
N.Priceputu
Guest

Implicit

Poate nu-i nimeni 100% necredincios. Poate măcar în ultimul ceas s-a căit. Nu putem ști. Iar dacă nu, cu atât mai dureros.
Vechi 03.01.2013, 19:30:06
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Iarta-ma, frate, dar aici nu de barfa e vorba, sau cel putin asa cred, ci de durerea ca acest om a avut o viata intreaga la dispozitie si nu s-a rugat niciodata pentru aproapele lui, ca sa-l ierte Dumnezeu. Care Dumnezeu sa-l ierte, daca el NU CREDEA? De ce ar spune cineva pentru el "Dumnezeu sa-l ierte", daca el nu avea pentru nimeni un astfel de sentiment? Poate... sa-i fie cenusa usoara!...
amice, stii cum se zice: despre morti, numai de bine! Are cine sa-l judece
Vechi 03.01.2013, 19:35:57
ovidiu b.
Guest

Implicit

Iubirea desăvârșită, Dumnezeul-Om, a sfărâmat porțile iadului și a morții.
Vechi 03.01.2013, 19:38:55
Mosh-Neagu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
amice, stii cum se zice: despre morti, numai de bine! Are cine sa-l judece
Bine, "amice"... Mare noroc are de... rugaciunile voastre.
Sub umbra mortii, unii iau aerul sfinteniei si ascund sub pres fapte meschine ca si cum n-ar fi fost... Aici nu-i vorba daca eu il iert sau nu. Nu mie mi-a facut ceva. Si chiar daca mi-ar fi facut, nu se punea problema sa nu-l iert. Aici voi vreti sa impuneti doar vorbe de lauda, dar imputiciunea si putregaiul unde le ascundeti? Sa-l ierte Dumnezeu, daca vrea, dar macar sa-i cunoasteti ratacirea, ca sa stiti cam de cate matanii e nevoie pentru ca Dumnezeu sa-i mai usureze din povara! Vitejilor, voi, sunteti in stare de asa ceva, sau doar vorbe, ca nu va doare gura?

Vechi 03.01.2013, 19:46:22
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Bine, "amice"... Mare noroc are de... rugaciunile voastre.
Sub umbra mortii, unii iau aerul sfinteniei si ascund sub pres fapte meschine ca si cum n-ar fi fost... Aici nu-i vorba daca eu il iert sau nu. Nu mie mi-a facut ceva. Si chiar daca mi-ar fi facut, nu se punea problema sa nu-l iert. Aici voi vreti sa impuneti doar vorbe de lauda, dar imputiciunea si putregaiul unde le ascundeti? Sa-l ierte Dumnezeu, daca vrea, dar macar sa-i cunoasteti ratacirea, ca sa stiti cam de cate matanii e nevoie pentru ca Dumnezeu sa-i mai usureze din povara! Vitejilor, voi, sunteti in stare de asa ceva, sau doar vorbe, ca nu va doare gura?
amice, eu nu caut sa-l laud. Faptul ca a fost senator PSD, prieten cu tovarasul Iliescu, "spune MULTE" despre el. Eu nu pot sa zic mai mult decat atat: Dumnezeu sa-l ierte!
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare