![]() |
![]() |
|
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
E-urile sunt acei aditivi adaugati in alimente cu rol de indulcitori, coloranti, emulgatori, conservanti. Alinierea la normele Uniunii Europene a presupus folosirea codurilor de tip “E” pentru aditivii alimentari. Numeroase organisme internationale de sanatate au tras insa serioase semnale de alarma cu privire la aceste adaosuri sintetice, declarandu-le toxice.
Folosirea lor indelungata sau improprie poate duce, in timp, la formarea unor afectiuni grave, care nu mai pot fi tratate. Potrivit rapoartelor organizatiilor internationale, mortalitatea in randul populatiei globului, cauzata de consumul alimentelor imbogatite cu substante artificiale, se afla pe locul al treilea, dupa consumul de droguri si medicamente si dupa accidentele de circulatie. Stiati ca exista o serie de ingrediente alimentare extrem de periculoase de care ar trebui sa ne ferim atunci cand mergem la cumparaturi? Probabil ca da. Dar sa le reamintim: E 123, E 131, E 211, E 213, E 214, E 215, E 216, E 217, E 239, E 621, E 950, E 951, E 954. Denumite si “ingredientele ucigase“, ele pot provoca boli de inima, migrene, obezitate, dependenta de dulciuri, diabet, osteoporoza, cancer de colon, afectiuni pulmonare si malformatii la nou-nascuti. Cei mai nocivi aditivi sunt nitritii, care provin, de fapt, din nitrati si au rolul de a colora frumos carnea si de a o conserva cat mai multa vreme. Fosfatii si polifosfatii sunt agenti de gelifiere, stabilizatori si substante de ingrosare, care au rolu de a lega carnea din mezel si mai mult, pentru ca retin apa, maresc si cantitatea de carne. Un aditiv pe care producatorii il folosesc ilegal si destul de frecvent in mezeluri, fara sa fie sanctionati, este amidonul modificat. Si monoglutamatul de sodiu (E 621) este extrem de neurotoxic si provoaca dependenta. El are rolul de a potenta gustul carnii de porc si in mod frecvent este responsabil de aparitia “sindromului bucatariei chinezesti” (care se manifesta prin dureri de cap, slabiciune, greata, senzatii de arsura in ceafa si antebrat, respiratie dificila, modificari de ritm cardiac. Un alt ingredient periculos, colorantul carmin (E120) poate declansa persoanelor sensibile alergii, rinite, astm sau eruptii cutanate. De asemenea, nu este recomandat in alimentatia copiilor, a celor care sufera de sindromul de hiperactivitate si deficiente de concentrare (ADHD) si nici celor care au maladiile Alzheimer si Parkinson. http://www.ymed.ro/alimente-ucigase/ |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Iata trei dintre cele mai periculoase ingrediente descoperite in alimentatie si cateva explicatii despre potentialul lor nociv:
1) Nitritul de sodiu (aditivul alimentar E 250) – este conservantul chimic cu cel mai mare potential cancerigen si se foloseste pentru a conserva si colora in rosu carnea. El se poate combina cu substantele chimice din stomac, dand nastere la nitrosamina. Nitritul de sodiu se gaseste in special in carnea procesata, mezeluri afumate, simple, uscate, carnati, hot-dog, pateu de ficat, specialitati sau produse din peste. Potrivit specialistilor, acest aditiv poate interactiona cu hemoglobina si de aceea a fost interzis in alimentatia copiilor sub sase luni. Pentru persoanele adulte, doza zilnica admisa este de 0,06 mg/kg corp. Nu trebuie sa uitam ca nitritii se pot gasi si in apa potabila sau in legumele si fructele pe care le cumparam. Din punct de vedere medical insa, nitritul de sodiu este utilizat in tratamentul intoxicatiei cu cianura, dar si pentru protectia si conservarea tesuturilor si a functiei organelor dupa infarctul miocardic, interventiile chirurgicale abdominale laborioase si dupa transplantul de organe, mecanismul de actiune fiind legat de conversia nitritului in oxid nitric. 2) Uleiurile vegetale hidrogenate (“grasimile de plastic”) – sunt adevarate bombe cu radicali liberi care explodeaza in momentul in care le consumati. Acestea includ margarina, sosurile imbuteliate pentru salate, uleiurile de gatit, cremele fara lapte. Deoarece temperatura inalta accelereaza procesul de oxidare, toate alimentele indelung tinute pe foc au un continut deosebit de ridicat de radicali liberi. Oamenii de stiinta avertizeaza ca oxidarea grasimilor nesaturate in organismul uman este principala cauza a patologiei celulare asociate procesului de imbatranire si se asociaza cu diverse boli, intre care cele cardiovasculare si nutritionale. 3) Excitotoxinele – monoglutamat de sodiu, acid aspartic, etc. – sunt substante toxice care lezeaza sistemul nervos, producand dependenta (provoaca acea nevoie compulsiva de a consuma produsul). Dr. Russell Blaylock explica in cartea sa “Excitotoxinele, gustul care ucide” de ce glutamatul si aspartamul sunt periculoase. Excitotoxinele sunt substante chimice care suprastimuleaza celulele nervoase, “arzandu-le”. Simptomul cel mai des intalnit in acest caz este pierderea temporara a memoriei. Substantele cele mai periculoase sunt aspartamul, care contine acidul aspartic si fenilalanina, iar glutamatul monosodic se foloseste in cantitati uriase in majoritatea produselor alimentare prelucrate. “Cu cat are un gust mai bun, cu atat contine mai mult glutamat” spunea cineva. Simptomele comune intalnite atat la aspartam cat si la glutamat sunt de natura cardiaca (aritmie, tahicardie, angina pectorala, scaderea tensiunii), gastrointestinala (diaree, greata/voma, crampe, hemoroizi), respiratorii (astm, respiratie insuficienta, dureri in piept, iritarea nasului), uro-genitale (dureri de prostata, dureri vaginale, urinare frecventa), neurologice (depresie, modificari de comportament, migrene, ameteala, confuzie mentala, somnolenta, pierderi de memorie), vizuale, dermatologice (crapaturi, mancarimi, leziuni bucale, cearcane etc). http://www.ymed.ro/alimente-ucigase/ |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Galbenelele sau Calendula officinalis, dupa denumirea stiintifica, au fost cunoscute inca din antichitate de catre romani, greci, egipteni, arabi si hindusi. De pe atunci erau renumite ca flori de leac pentru bolile de stomac, intestine si ficat, cat si pentru vindecarea infectiilor pielii.
Din scrierile de acum 150 de ani ale parintelui Sebastian Kneipp, aflam ca aceste flori galben-portocalii, rupte parca din razele de soare, erau folosite pentru tratarea unor afectiuni grave care, in zilele noastre, sunt considerate incurabile. Ceaiul de galbenele, impreuna cu un regim alimentar destul de permisiv si rugaciune, ajuta la stoparea si chiar vindecarea multor tipuri de cancer. Preotul spunea despre aceasta planta care are in compozitie tannin, flavonoizi, carotenoide, saponine, mucilagii, uleiuri volatile, rasini si alte elemente ca este "una dintre cele mai valoroase care au existat vreodata" si o folosea cu succes nu numai in tratarea cancerului, ci si in bolile pulmonare, hepatice, renale, stomacale, intestinale. Studii recente facute in America de Sud, pe aceasta planta, vin parca sa confirme, sa sustina rezultatele tratamentelor aplicate de preot pacientilor sai. Astfel, s-a evidentiat faptul ca aceste flori contin substante capabile sa inhibe reproducerea virala in cazul HIV si sa restabileasca functiile optime ale sistemului imunitar. Aceeasi echipa de cercetatori a mai constatat ca ceaiul de galbenele are capacitatea de a stopa evolutia nodulilor mamari, generand vindecarea zonei afectate a sanului. Galbeneaua mai este supranumita si curatatorul ochiului, datorita efectelor miraculoase pe care le are in tratarea afectiunilor oculare. Infuzia din galbenele se prepara foarte simplu, turnand o cana de apa clocotita peste o lingura de flori, uscate si maruntite, sau doua pliculete de planta, care se pot procura de la plafar ori farmacie. Timp de zece minute, vasul se lasa acoperit, apoi se strecoara si ceaiul se bea cald, neindulcit, pe parcursul a 10, 15 minute. Se beau trei cani de ceai pe zi. O cura de ceai de galbenele, de 20 de zile, se recomanda oricui, mai ales la schimbarea de anotimp, sfarsitul verii sau inceputul primaverii. Nu trebuie sa asteptam sa ne imbolnavim, e mai simplu sa prevenim ori sa stopam daca o boala si-a inceput deja evolutia. Sa avem sanatate! |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Oamenii de știință continuă cercetările pe marginea efectelor pe care telefonul mobil le poate avea asupra utilizatorilor. Cercetări efectuate în aproximativ 15 țări au arătat că folosirea excesivă a telefonului mobil poate crește riscul de cancer. Riscul există chiar și dacă mobilul este folosit doar 15 minute în fiecare zi.
Potrivit lui Elizabeth Cadis, coordonatoarea unui studiu realizat anul trecut, cei care au vorbit la telefon peste 15 minute zilnic, timp de 15 ani, au un risc de 72 de ori mai ridicat de a face cancer, comparativ cu cei care nu utilizează telefonul mobil. „Cea mai mare problemă este că vom vedea adevăratele consecințele abia peste câțiva ani, după zeci de ani de utilizare a telefoanelor mobile!”, a declarat, la rândul său, dr. Keith Black, șeful secției Neurologie de la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles. „Telefonul mobil coace creierul precum cuptorul cu microunde” Specialiștii de la Agenția Internațională de Cercetări în domeniul Cancerului au făcut în 2011 câteva măsurători pentru a determina volumul de radiații de telefonul mobil. Radiațiile solare, de exemplu au volumul 55; razele X sau razele gama emit ratiații ionizante, cu volum 75-78. În volumul 80 se înscriu radiațiile non-ionizante emise de câmpuri electromagnetice de frecvență redusă. În acestă categorie se înscriu telefoanele mobile, ca și cuptoarele cu microunde. „În termeni simpliști, ce fac microundele mâncărurilor din cuptor, asta face și telefonul mobil creierului. Îl coace. Cum telefonul mobil este ținut la ureche, pot fi afectate funcțiile cognitive și de memorie ale creierului, lobii temporali ai creierului fiind în apropierea zonei urechii”, explică dr. Black. Cu alte cuvinte, pe lângă riscul de a dezvolta tumori canceroase, mai există și riscul afectării capacităților cognitive și de memorie. Pericolul este cu atât mai mare la copii, întrucât craniul lor este mai subțire, deci radiațiile pot pătrunde mai ușor. În plus celulele se divid mai repede, iar impactul radiațiilor poate fi mult mai mare”, a adăugat dr. Black. Telefonul mobil la fel de riscant ca fumatul și asbestul La rândul lor, Agenția Europeană de Mediu, avertizează, în urma efectuării mai multor studii, că telefonul mobil poate fi introdus în categoria de risc asupra sănătății populației, așa cum sunt fumatul, asbestul și benzina cu plumb. Mai mult, în cadrul instituției s-a trimis un memo către toți angajații pentru a reduce utilizarea telefonului mobil. “Dezvoltarea cancerului, în special cel la nivel cerebral – ia ceva vreme. Este o idee bună să avertizezi oamenii asupra pericolului expunerii pe termen lung la radiațiile emise de telefonul mobil”, a declarat dr. Henry Lai, profesor-cercetător în bioinginerie la Universitatea din Washington. Potrivit datelor unui studiu realizat în 2010, persoanele analizate, utilizatoare de telefon mobil în ultimii 10 ani și chiar mai mult, și-au dublat riscul de a dezvolta ceea ce poartă denumirea de gliom – varietate de tumoare a sistemului nervos central (encefal sau măduva spinării), dezvoltată pe seama celulelor gliale (celule care asigură protecția și nutriția celulelor nervoase). Gliomul se grupează în diferite tipuri de tumori cerebrale, benigne (astrocitom, oligodendrogliom) sau maligne (gliobastom). Un alt studiu realizat de Institutul American pentru Sănătate relevă faptul că după o utilizare de 50 de minute a telefonului mobil se remarcă o creștere a activității creierului, dar nu s-a descoperit legătura directă dintre radiațiile telefonului mobil și stimularea activității cerebrale. Reprezentanții companiilor de telefonie nu sunt convinși de aceste studii și susțin că registrele din spitale în ceea ce privește cancerul nu arată nici o legătură clară apărută de-a lungul timpului între această boală incurabilă și utilizarea telefonului mobil. Cu toate acestea, unii producători de telefoane mobile avertizează în cartea tehnică a aparatului despre utilizarea frecventă a telefonului mobil. Unii producători recomandă ținerea aparatului la cel puțin 15 mm de corp, în timp ce alții la 25 mm. De asemenea ei mai recomandă utilizarea sistemelor handsfree, precum și apelarea la SMS în locul convorbirilor. Există specialiști care recomandă ca telefonul mobil să nu fie folosit de persoane sub 18 sau chiar 21 de ani. Totodată este de evitat utilizarea telefoanelor mobile în zone fără acoperire sau cu semnal slab, lifturi etc. deoarece lipsa semnalului atrage după sine producerea mai multor radiații în încercarea telefonului de a capta semnalul. (Sursa CNN.com via sfatulparintilor.ro) Medic specialist în medicina muncii, dar și specialist în igiena radiațiilor, medicul român Călin Mărginean a postat pe blogul său mai multe sfaturi privind utilizarea telefoanelor mobile. "Când o persoană apelează cu ajutorul telefonului mobil o altă persoană, acesta emite între 1,9 – 3 GHz (Giga-Herti) ca să conecteze antena de telefonie mobila, iar aceasta pe tine. 1,9 – 3 GHz înseamnă că telefonul mobil emite între 1.900.000.000 si 3.000.000.000 de vibrații pe secundă, vibrații care trec prin fiecare celulă a corpului, dar mai ales a capului / craniului / creierului. Însă putem reduce această iradiere cu 50% dacă schimbăm tactica. Dacă ținem telefonul mobil în mână, la o distanță de corp, cu mâna întinsă și abia când ai văzut că cel pe care l-ai apelat a răspuns la telefon duci aparatul la ureche, radierea este considerabil redusă. Dacă ținem telefonul mobil lipit de ureche și așteptăm ca celălalt să răspundă, ne prăjim efectiv creierul. Nu uita că bolta craniană (adică oasele parietale si temporale) au o formă de antenă parabolică, ce concentrează undele în baza gâtului (adică în glanda tiroidă), în sâni și în vârful plămânilor = zonele cele mai afectate după creier!" Așadar, dacă nu vă puteți dezlipi de telefoanele voastre mobile, măcar încercați să reduceți cât puteți de mult radiațiile. (Sursa: antena3.ro) |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Mda,nu-i de joaca cu telefonul mobil!
Pe de alta parte,chiar am ramas surprinsa zilele trecute sa vad o declaratie publica a unui celebru doctor(care in prezent se ocupa de prevenirea bolilor cu ajutorul alimentatiei)-declaratie ca suna cam asa:"oualele sunt la fel de rele ca si fumatul!" La ce se referea doctorul?Galbenusul de ou este foarte gras iar consumul indelungat si frecvent de oua are ca efect ingustarea vaselor de sange prin marirea nivelului de colesterol ,ducand inevitabil la boli cardiovasculare. Un nivel al colesterolului marit poate exista si la persoanele cu o greutate normala sau chiar slabe.
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Chiar și gălbenușul crud?
|
#7
|
||||
|
||||
![]()
Dragilor nu am timp sa citesc tot ce ati scris mai sus adaug si eu un remediu care l-am aflat chiar acum si abia astept sa-l aplic cind ajung acasa.
Sapun sub cersaf ajuta la cei care au circei si picioare nelinistite ca ale mele de exemplu. Mai multe informatii aici. http://www.peoplespharmacy.com/2008/...-under-shee-1/ ![]()
__________________
Rugaciunea care-i plansa In a lacrimei parau, Te sfinteste si te-nalta Ca sa-l vezi pe Dumnezeu! |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Asta nu stiu...
Insa intelegerea este implicita,deoarece aici nu se recomanda consumul de oua crude sau de carne insuficient preparate termic-a se evita contaminarea cu paraziti.
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
#9
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In general, se poate observa ca un nutritionist, cu cat devine mai celebru cu atat incepe sa cocheteze mai mult cu penibilul.
__________________
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. |
#10
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
o rugaciune pentru sanatate | maria32 | Umanitare | 34 | 09.07.2015 16:05:09 |
Alternativa la cardurile de sanatate cu cip | antoniap | Generalitati | 1174 | 05.06.2015 11:04:59 |
Rugaciune pentru Sanatate | t_a_pirvu | Umanitare | 4 | 15.09.2010 12:58:53 |
10 aliati pentru sanatate | absolutep0wer | Generalitati | 0 | 25.06.2010 05:09:03 |
Rugaciune pentru Sanatate | t_a_pirvu | Umanitare | 1 | 13.03.2010 19:30:22 |
|