Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.01.2013, 17:56:33
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit Perlă a unui copil de 5 ani

Băiețelul verișoarei mele primare (care-mi este și nașă de Botez) are 5 anișori și este foaarte isteț.
Acum câteva luni, plimbându-se cu tatăl lui seara, a spus, dintr-odată, văzând luna pe cer: "oare cum stă luna așa, pe cer? Cred că o ține Dumnezeu cu mintea".
Mirat, tatăl lui l-a întrebat: "vrei să spui că o ține cu mâna, nu?", dar copilul a răspuns: "Nu, tati, nu cu mâna! O ține Dumnezeu cu mintea, că dacă ar ține-o cu mâna, s-ar vedea degetele pe cer".
Ce ziceți?
Eu am rămas uimită... și m-am gândit că acest gen de gânduri ale copilașilor ne ajută să înțelegem de ce e necesar să devenim asemenea lor pentru a intra în Împărăția lui Dumnezeu. De asemenea, îmi este mai ușor să înțeleg că noi am fost creați cu tendința naturală de a crede în Dumnezeu și de a-L iubi.

Bine, băiețelul despre care vă spuneam, Bogdănel, scoate o mulțime de perle, aproape de fiecare dată când vorbesc cu el, dar aceea cu luna mi s-a părut, de departe, cea mai profundă. Altele sunt așa, comice, copilărești. De exemplu, mi-a spus că Moș Crăciun i-a adus cadourile mai devreme cu câteva zile. L-am întrebat de ce și mi-a explicat că el a împodobit bradul de la Moș Nicolae și, de aceea, Moș Crăciun nu și-a mai dat seama că e prea devreme să aducă darurile. :))

Doamne ajută!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42