![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Păi, explicați-i lui Florin, că el se pare că a făcut o fixație pe chestiunea asta.
|
|
|||
|
|||
![]()
''Daca zice cineva:iubesc pe Dumnezeu,iar pe fratele sau il uraste,mincinos este!Pentru ca cel ce nu iubeste pe fratele sau,pe care l-a vazut,pe Dumnezeu pe care nu L-a vazut,nu poate sa-L iubeasca.''(1 Ioan,4,20).Dragostea de Dumnezeu si de aproapele e sursa tuturor celorlalte virtuti(credinta,nadejdea...),conditia mantuirii si stimulatorul tuturor faptelor bune.
Consider ca trebuie sa fim toleranti,chiar si cu cei eretici(catolici,protestanti,sectanti...)si cu cei necredinciosi si sa nu-i judecam ca sa nu fim judecati. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Foarte adevărat. Mulțumim lui Dumnezeu pentru cuvintele frumoase ce ni le-ai amintit, oricine ai fi. Dar avem și datoria să mărturisim: "Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi și Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri." (Matei 10, 32) Pentru că nu toți cei ce se numesc creștini se vor mântui și pentru că nu există 3 mărturisiri care duc în Împărăția Cerurilor, ci doar una: "Un Domn, o credință, un botez" (Efeseni 4, 4) Nu 10. Ci UNU. Nu toți sunt creștini, deși ei se numesc așa. Și nu toți se vor mântui, deși ei cred că da. "Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri." (Matei 7, 21) Și cu atât mai gravă va fi pedeapsa celor ce au trăit în mijlocul nostru, al creștinilor ortodocși, și și-au învârtoșat inimile lor împotriva Mielului. Sodomei și Gomorei le va fi mai ușor în cesurile judecății decât acel "creștini". Și mai trebuie să luptăm cu ereziile și cu nedevărul: "Căci lupta noastră nu este împotriva trupului și a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății, care sunt în văzduh." (Efeseni 6, 12) - "Căci trebuie să fie între voi și eresuri, ca să se învedereze între voi cei încercați." (I Corinteni 11, 19). Înțelegi? E simplu. În cuvânt va fi arma noastră. Și nimeni nu va birui Biserica lui Hristos, nici și nici porțile iadului nu o vor birui pe ea. PENTRU ROMANO-CATOLICI: Nicio singură erezie nu a existat vreodată în Biserica Creștină. Tot ce a fost erezie a ieșit căci nici nu a făcut vreodată parte din Adevăr, spune Scriptura. Biserica Creștină e sfântă pentru că sfânt este Capul care o conduce pe ea, Hristos. Nicidecum sfințenia unui nebun care se numește pe sine urmașul lui Hristos pe pământ. Alt hristos da, al altui hristos este el urmaș. "Nu este om care să fie viu și să nu greșească" spune Scriptura. Nici funcția nu e sfântă, nici omul, niciunde. Cât de limpede să vă mai vorbească Dumnezeu, frați apostați, ca să înțelegeți că nu există funcție sfântă. Nu există scaun sfânt. Iar la Biserica Creștină se spune: preasfințit, sfințit nu e una cu sfânt. Sanctitatea sa, îi spun unui patriarh, oricare ar fi el, doar romano-catolicii, din respect. Dacă și ortodocșii spun așa, greșesc. sanctitate este de la latinescul sanctus, care înseamnă sfânt. Nu este așa ceva. Acel loc, anume acel scaun episcopal al Romei -a fost- condus de Duhul Sfânt spre slava Sfintei Treimi, până la 1054, iar de atunci nu mai există Duh Sfânt acolo și nici unde se mărturisește filioque, se crede în purgatoriu, se vând și se primesc indulgențe, și alte erezii grosolane ale romano-catolicismului. După 1054, de când episcopul Romei, al lumii Creștine, a căzut din Adevăr în erezie, el nu a mai aparținut Bisericii lui Hristos, Bisericii Creștine. E atât de greu de înțeles și acceptat? Iisuse, ai milă. Au fost cele 5 mari PATRIARHATE ALE LUMII: Constantinopol, Roma, Alexandria, Antiohia și Ierusalim. În orice ordine doriți. Episcopului Romei nu i-a convenit că toți sunt egali, a vrut să le conducă pe celelalte și când ceilalți patriarhi au spus nu (care sunt tot episcopi, dar au funcții administrative în plus), el s-a supărat așa tare în mândria și obrăznicirea lui, încât s-a lepădat de adevăr. Meargă în nebunia minții lui, atunci. Iar când episcopul Romei s-a rupt de Adevăr, a ieșit și cu el toată nebunia care a fost fortață de atunci să îi urmeze prin cruciade și inchiziție. Și ieșit va rămâne până vine înapoi acasă, în singurul Creștin rămas pe pământ, acela care a rămas în celelalte 4 PATRIARHATE, Ortodox. Amin. Last edited by Daniel_Ortodox; 07.01.2013 at 22:59:40. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru că, dragă Daniel, formula de adresare oficială, în cadrul Ortodoxiei, pentru Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului (ortodox) este exact aceasta: "Sanctitatea Sa". Dacă nu crezi, vezi aici: http://ro.orthodoxwiki.org/Cler_%28f...de_adresare%29 sau aici: http://www.patriarhia.ro/ro/patriarh...29oct2010.html Acuma, dacă tu ai o problemă cu BOR, poți să te adresezi direct Sinodului, și să le arăți, de la înălțimea ta duhovnicească, că greșesc. Totuși, ținând cont că dorești să fi hirotonit preot în BOR, nu te-aș prea sfătui.. :) |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Personal nu voi spune nici unui patriarh sanctitatea ta-voastră. Și pentru că nu este dogmă, nu este nici schismă sau erezie. Iar dacă nu este dogmă și deci nu este erezie, nu îmi periclitez mântuirea. Și sunt convins că dacă îi spui așa sau nu unui patriarh, nu te duce nici în rai și nici iad. Dar mă supun deciziei Bisericii Creștine. Atâta vreme cât așa vrea să se adreseze Patriarhului Constantinopolului, și atâta vreme cât asta nu este cuvânt scripturistic, nu este învățătură apostolică, nu este învățătură ale Sfinților Părinți, nu este dogmă, nu ne ajută sau nu ne împiedică mântuirea, e bine. Sanctitate poate fi înlocuit cu Înalt Prea Sfințite sunt convins că patriarhul constatinopolului nu se va supăra pentru asta. Dar de aici și până la ereziile grosolane romano-catolice să numești direct sfânt un om, și toate celelalte erezii, că nu le mai pomenesc acum, e cale lungă. Atât de lungă că nu se vor putea mântui nici un romano-catolic. Mi-e frică tare mult pentru asta. Nu te mai gribi să arunci cu pietre și să fi obraznic, că nu-i voie. Mulțumim Domnului. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 07.01.2013 at 23:18:14. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Cine ascultă de voi, de Mine ascultă", a spus Cristos. Nu a spus în ce materie. Nu doar în materie dogmatică. Nici numărul de mătănii, nici ordinea rugăciunilor sau amplasarea icoanelor îîn biserică nu este dogmă. Și atunci ce facem ? Vine preotul Daniel și spune: Măi, mie mi se pare că nu zice bine Sinodul despre mătănii, eu zic că trebuie altfel făcute, și ordinea rugăciunilor la Sfânta Liturghie parcă nu e tocmai bună, așa că le schimb eu, că doar nu e dogmă, nu-mi periclitez mântuirea......... Citat:
Ascultare de Biserică înseamnă în primul tând ascultare de Biserică, adică de ierarhia Bisericii, de Biserica vie, de episcopul tău. Dacă episcopul tău îți va spune: Patriarhului Constantinopolului să i te adresezi cu "Sanctitatea Voastră", iar tu vei spune: "nu", acesta este un "nu" pe care i-L spui direct lui Hristos. Last edited by MihaiG; 07.01.2013 at 23:45:19. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Chiar si daca episcopul o tine pe a lui, eu, grabindu-ma sa fac, pana ce voi avea castig in ceea ce ajung sa numesc "cauza mea", voia lui, inca pot adresa o scrisoare la Roma Congregatiei pentru Presbiteri, prin care sa-l rog pe cardinalul de resort sa rastoarne decizia episcopului meu. In sfarsit, daca nici acela nu raspunde pozitiv la "cauza mea", ma pot adresa Papei, care este autoritatea pamanteasca de ultim apel. Dar, daca voi spune oblu "nu" si voi proceda in raspar cu episcopul, atunci e probabil ca materia cererii mele sa nici nu fie examinata si voi primi o pedeapsa canonica. Pana cand o autoritate superioara nu imi da dreptate, inseamna ca superiorul meu direct (episcopul ordinar in acest caz) are dreptate. Un ultim lucru: este vorba de o materie disciplinara. In materiile disciplinare sunt obligat la ascultare "cu mintea", dar nu "cu inima". Sunt liber sa cred in continuare ca am dreptate, daca ascult. Dimpotriva, in materie dogmatica sunt obligat la ascultare atat "cu mintea" cat si "cu inima". Dar, despre aceasta importanta deosebire, mai mult cu alte ocazii.
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Greșit vorbiți. Uite de-asta voi sunteți eretici și nicidecum creștini și noi suntem creștini, singurii de pe pământ. Dacă un preot, episcop, mitropolit sau patriarh îți spune: dute și omoară pe xsulescu. Mergi și-l omori? NU ! Erezia romano-catolică spune: da, că așa a zis episcopul. Greșit. În Biserica Creștină se numește sfânta neascultare. Exista o sfântă și binecuvântată neascultare: neascultarea de erezie. Atunci când episcopul te învață erezii, ești obligat să nu îl asculți, să îi spui că greșește și să nu mai facă, chiar dacă un creștin de rând spune asta unui patriarh care învață greșit. Biserica lui Hristos își pune -toate- temeliile pe Scriptură, pe Sfintele Sinoade, pe Sfânta Tradiție, care este învățătura Sfinților Părinți, despre Sfintele Icoane, metanii, ordinea rugăciunilor și toate cele drepte ale Bisericii Creștine. Hristos nu a spus niciodată să mergi să omori vreun om. Episcopul apostat al Romei a spus. Cruciadele și Inchiziția. Sângele acelor martiri, nu îl va lăsa Hristos nerăsplătit. De aceea "Biserica" Romano-Catolică e biserica dracului, care din 1054 de când a luato dracul, ne confirmă statutul ei drăcesc și se numește erezie. Anatema ereziilor romano-catolice până vor fi lepădate. La fel cu islamul sau penticostalismul, budismul, iehovismul, baptismul, adventismul, hinduismul, mormonismul, sau alte înșelări. În fiecare înșelare, dracul își trimite un foarte fidel servitor, un demon care va sta la temelia înșelării respective totdeauna, căutând să aducă cât mai multe suflete înăuntru. Până la judecată și chiar în veșnicie va sta dracul în înșelarea în care este pus. În Biserica lui Dumnezeu Cel în Treime slăvit, stă Hristos, blând, smerit, atent, și plin de iubire pentru toți dracii din toate înșelările (căci iubește toată creația și îi așteaptă înapoi), necăutând să aducă pe nimeni cu forța în creștinism, decât arătând splendoarea creștinismului prin Bisericile Sale și prin oamenii Săi, acei puțini, vreo 400 de milioane, turmă mică, cum suntem numiți în Evanghelie, ce ne numim azi creștini-ortodocși, și prin rugăciunile noastre, întârzie să aducă pentru noi, cerul nou și pământul nou. Slavă lui Hristos Dumnezeu Celui Viu. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 08.01.2013 at 01:00:10. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ereziile yoghiste ale Maicii Siluana | mihailt | Biserica Ortodoxa Romana | 54 | 05.03.2014 21:17:15 |
Francmasoneria CONDAMNATĂ de Biserica Romano-Catolică | Decebal | Biserica Romano-Catolica | 1 | 18.08.2012 14:36:50 |
Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic | oana_dinisoni | Biserica Romano-Catolica | 34 | 21.04.2011 00:18:17 |
Imperiul Romano-Bulgar | sovidiu | Generalitati | 3 | 13.12.2006 15:14:03 |
|