Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.01.2013, 12:06:14
ixlucian ixlucian is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.06.2011
Locație: Pitesti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Sînt foarte curios în cel fel țineți voi postul, dacă aveți o rînduială anume în privința asta. La catolici știu cum e, dar la protestanți și neoprotestanți nu mi-am pus niciodata problema regulilor postului, pînă acum.
Cateva concluzii la care am ajuns citind toate postarile:
- s-a pus accent pe mancare nu pe starea spirituala [vezi Isaia 58 si Matei 6]
- multe discutii au fost deturnate spre o parte sau alta a crestinismului autodeclarat sau nu
- s-au atins foarte putine locuri din Sfinta Scriptura despre ce inseamna a posti in mod adecvat

De aceea as veni cu cateva aspecte in discutie:
-- daca vezi ca este necesara o perioada de post [de la o zi la mai multe] cred ca trebuie exclusa partea in care te gandesti la mancare si trebuie sa te concentrezi pe finalitatea postului, scopul pentru care este tinut. [cunosc pe cineva care era intr-o situatie dificila si Dumnezeu l-a ajutat ca sa tina post "negru" mai multe zile; deci se poate, dar numai cu har de sus]
-- cum s-a mai discutat despre adventisti, as spune ca, de fapt, ceea ce practica ei se poate numi simplu "regim alimentar", nu post, ceea ce s-a afirmat la un moment dat [de fapt si eu as putea spune ca sunt ovo-lacto-vegetarian, dar nu consecvent, adica de 1-4 ori pe luna mai mananc si carne (vita sau pui in general; carnea de porc imi displace, mai ales cea gatita in mod obisnuit si nu trebuie sa fii adventist ca sa nu consumi asa ceva)][vreau doar sa arat ca a avea un anumit stil de viata este ceva ce depaseste limitele unui cult sau ale unei religii]
-- sa fie stabilite perioade clare de post? pentru ce anume? daca toti stim ca in acele zile postim unde mai este gloria si onoarea pentru Dumnezeu sau recompensa omului [vezi Isaia 58 si Matei 6]

Sper ca interventia mea sa aduca mai multa lumina in intelegerea postului real, care se face din necesitate, nu din obligatie [si aici nu intra in discutie persoanele dintr-un anumit cult crestin]

Last edited by ixlucian; 09.01.2013 at 10:19:59. Motiv: calcul gresit
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Protestanti, Luther si ........invatatura lui alecsandru Biserici Protestante 118 08.09.2015 18:50:21
Experiente cu protestanti danyel Secte si culte 83 12.02.2013 16:18:24
Mantuirea la protestanti! Templier Knight Secte si culte 67 20.11.2011 21:13:03
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? mihailt Generalitati 21 10.09.2010 10:24:12
sfintii cei noi sunt catolici sau protestanti? grecu Biserica Romano-Catolica 21 21.07.2009 04:02:01