![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Ziarisul și prozatorul Anton Bacalbașa a fost invitat într-o seară la o petrecere. Printre ceilalți invitați se afla și un general în retragere. Acesta tocmai citise volumul de schițe satirice în care scriitorul demasca tarele vieții cazone. Fără să știe că scriitorul se afla chiar în fața sa, generalul indignat amenința că îl va chema pe autor în fața justiței pentru injurii aduse corpului ofițeresc, la care Bacalbașa a intervenit:
- Lăsați-l, domnule general. Cine știe ce amărât o fi și scriitorul ăsta. Nu vedeți? Până și numele îl are ca vai de capul lui, ba cal, ba șa! |
|
||||
|
||||
![]()
Mark Twain spunea:
- Îl invidiez pe Adam, pentru că atunci când spunea o vorbă de duh știa că n-a mai spus-o nimeni înaintea lui! |
|
||||
|
||||
![]()
O doamnă îl întrebă odată pe dramaturgul George Bernard Shaw:
- Cum credeți, de ce Dumnezeu a creat întâi bărbatul și abia apoi femeia? În stilul său inconfundabil, Shaw răspunse: - Probabil, Dumnezeu nu dorea ca în timp ce va crea bărbatul, femeia să-l sâcâie cu sfaturile ei!* |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
un cunoscut scriitor lansează o dezbatere cu tema: care este diferența dintre "polotician" și "hoț".
un singur răspuns i-a atras atenția: "diferența dintre politician și hoț este că pe primul îl aleg eu, iar al doilea mă alege el pe mine. am nimerit-o?" iar replica scriitorului a fost: " stimate domn ... sunteți un geniu. sunteți singura persoană care a reușit să găsească o diferența între cei doi". |
|
||||
|
||||
![]()
un tip intră într-un restaurant și îi spune chelnerului:
- dați-mi cea mai bună mâncare pe care o serviți. - limba de vita cu măsline, e bine? - uhh, ce scarbos. nu vreau să mănânc ceva ce a fost în gura cuiva. mai bine da-mi în ou fiert. |
|
||||
|
||||
![]()
- cum arată diavolul?
- câteodată atât de bine că îl ceri ne nevastă. |
|