![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Da-mi citatul in care Hristos spune clar: dati 10% bisericii. Si vezi ca Hristos este LEGEA CEA NOUA si desavarasita. Cei 10% din VT s-au desfiintat odata cu Hristos. Hristos a dat legea sa la toate neamurile. Iar legea sa spune clar: constiinta omului este cea care decide. Iar constiinta omului, plina de duhul sfant, luminata si intarita, va decide corect. Cei 10% pe care ii invoca protestantii au in spate o argumentare menita sa ofere pastorilor sprijinul material necesar pentru misiune. Nu este o argumentare reala, nu are nici un fundament in Noul Testament. Daca se aplica in legea cea veche, in legea cea noua nu mai are fundament. Legea cea noua spune clar: daca iti spune constiinta sa-ti dai averea, atunci da-o. Daca iti spune sa faci milostenie, fa milostenie. Daca nu, nu. Daca un om are salariu de 10 milioane, si este singura sursa de venit, nu este bicisnicie sa-i ceri sa dea 1 milion de la gura copilasului de 1 an pe care il are? Citat:
Se poate, este verificat? Ce gluma buna. Orbi care invata pe altii despre "calea cea dreapta". |
|
|||
|
|||
![]()
Amară constatare...
|
|
||||
|
||||
![]()
din pacate asa este...dar macar Statul de ar face ceva cu acesti bani (autostrazi etc.)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asta este o invatatura protestanta gresita. Sensul invataturii este de a justifica pentru clientii protestanti faptul ca trebuie sa "doneze" 10%, pentru ca Dumnezeu [b]cere[B/] ca sa-i dam Lui inapoi ce ne-a dat. Vezi tu, desi scrii si lucruri bune, ai fundamente multe gresite. Degeaba citezi din Vechiul Testament. Ti-as recomanda sa renunti la Vechiul Testament complet, pentru ca Hristos a dat ALTA INVATATURA, mai mare si mai buna si desavarsita. Cand citezi din Vechiul Testament trebuie sa o faci PENTRU A INTARI invatatura lui HRistos, nicidecum pentru a-ti justifica faptul ca pastorii va cer bani. Invatatura corecta pentru ORICE o da Hristos. Iar Hristos ne-a spus asa: 1. Iubeste pe Dumnezeu si aproapele. 2. Iubeste-i pe toti si urmeaza exemplu samarineanului. Astea sunt marile invataturi ale lui Hristos. Hristos nu vorbeste despre zeciuiala DELOC. Hristos a desfiintat "formalismul si legea" care salbaticesc pe om. Legea de care zici tu salbaticeste pe om daca nu e inteleasa corect. De asta s-a desfiintat si s-a inlocuit cu o lege a inimii, in care constiinta ta, plina de Duh Sfant iti spune ce sa faci. Apostolul Pavel spune clar sa ajutam bisericile, sa facem milostenie, sa facem colecte. Dar Hristos a definit CONSTIINTA NOASTRA DREPT CRITERIU al actiunilor noastre. Si de ce Constiinta? Pentru ca acum avem puterea Duhului SFant care intareste si lumineaza constiinta noastra. Legea NOUA a lui Hristos este legea harului care intareste constiinta. ASTA ESTE LEGEA NOUA A LUI HRISTOS pe care protestantii nu o inteleg. Daca Hristos este in noi, atunci nu este Hristos si mintea si constiinta noastra? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar eu am fost solicitata zilele acestea, sa donez o suma unei biserici in constructie din Republica Sud-Africana. Am raspuns ca nu pot acum, intrucat am o familie cu 5 copii, cu mama bolnava si tatal fara serviciu, care au mai mare nevoie de acesti bani. Consider ca este prioritar sa ajut o familie, care fara ajutorul meu poate nu are ce manca sau ce imbraca. Constructia unei biserici se face de-a lungul mai multor ani, ceea ce imi da putin timp pentru a strange o suma adecvata. |
|
||||
|
||||
![]()
Sunt de acord cu ce ai zis.
|
|