Citat:
În prealabil postat de ioanna
Dar nu stii, cand s-a despartit Taina Mirungerii de Taina Botezului la catolici?
Am citit ca la 7 ani copiii catolici primesc prima impartasanie si abia la 12-14 ani mirungerea (la altii, prin America de Sud prima data e mirungerea si dupa impartasania,insa tot pe la 7 ani), dar nu stiu de cand dateaza practica asta la ei. Copiii protestanti se "confirma" tot in jurul varstei de 12-14 ani. Confirmarea lor se vrea un fel de mirungere?
|
Eu am primit Sfanta Impartasanie la 7 ani, si am fost miruita pe la 13 ani. Administrarea acestui sacrament se face numai de episcop.
Pe de alta parte sfantul Pavel il avertiza pe discipolul lui, Timotei:
1Timotei 5, 21
22. Nu-ți pune mâinile degrabă pe nimeni, nici nu te face părtaș la păcatele altora. Păstrează-te curat.
Sfantul Pavel sugereaza o oarecare cercetare a celui care urmeaza sa primeasca botezul cu Duhul Sfant.
Si nu in ultimul rand, as spune ca discutia incepe sa devieze catre cat de gresita/corecta e practica botezului/mirungerii in Bisericile Catolica sau Ortodoxa. Discutia era despre ereziile Bisericii Catolice, iar la acest punct, "impartasania fara nici un fel de spovada", trecand peste exprimarea defectuoasa, nu a reusit nimeni sa ne spuna de ce impartasirea fara sa fi fost spovedit cu 24 inainte ar fi erezie.