Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Mulți văd, puțini pricep. Antiecumenism în afară de o înregistare nu mai poate vedea altceva, e prea orbit de dreptate și de litera legii, care omoară. Cam așa erau și fariseii contemporani Mântuitorului. Astăzi noi ne credem drepți ca acei farisei, mai drepți decât cei ce au slujit lui Dumnezeu, care s-au jertfit și care au răbdat nedreptatea pentru ca noi astăzi să mai primim milă de la Dumnezeu, pentru ca bunul Dumnezeu să ne mai îndure. Și noi cei ”drepți”, drepet răsplată acestor jertfitori le aducem cea mai mare bucurie: cinstirea lor cu ”judecăți induse”, nimic propiu, nimic trăit, nimic simțit.
|
Am gasit un mesaj al dumneavoastra, pe un alt topic, tot despre Parintele Arsenie Boca; aproape in paralel cu cel pe care vorbim noi; vad ca e pandemie...acum topicul e inchis.
Uitati mesajul, e din martie 2012:
<<Inainte de a intra pe forum asta ascultam și eu...interesant ca nu avem imagine ci doar voce...de ce nu a apărut această înregistrare în timpul vieții celui sau celor care sunt în înregistrare?
Cât despre sfințenia parintelui Arsenie Boca nici nu poate fi pusă în discuție...este un sfânt și va rămâne un sfânt al poporului nostru, ori câte clevetiri împotriva dânsului ar mai apărea. A fost fost un om a lui Dumnezau pe pâmânt și din acest motiv el nu a fost și nu este înțeles de mulți clerici și mireni...
ps: interesant ca această înregistrare a apărut chiar în perioada declanșării oficiale a canonizării părintelui...oare este întâmplător?>>
Mi-a placut mesajul. M-a bucurat si m-a intristat in acelasi timp. Dar Dumnezeu este cu noi.
Parintele a deranjat pe multi. Dar i-a si inaltat pe multi.
Dumnezeu sa ne ajute sa-l intelegem si sa-l iubim pe parintele Arsenie Boca. Cat despre trecerea sa in randul sfintilor? Dumnezeu se ocupa de asta. Si sirurile de pelerini care se roaga la Manastirea Prislop; si candela vesnic aprinsa; si duhul Parintelui care ne ajuta la greu.
Stim doar ca nici staretul Siluan nu a fost inteles si acceptat de multi. Multi se temeau de indrazneala sa cand vorbea despre Dumnezeu. Si acum, cu ajutorul lui Dumnezeu, ne inchinam Sfantului Siluan Athonitul. Si e numit, deja, Sfant Universal.